Çekimlerde sona gelindi

Korku ve gerilim filmi Dabbe serisinin son filminin bazı sahneleri, Muğla’nın Yatağan ilçesinde çekildi.Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde bulunan Osman Hamdi Bey Konağı’nda, Dabbe 6 sinema filminin çekimleri gerçekleştirildi....

25 Haziran 2015 Perşembe 18:27
Çekimlerde sona gelindi
Korku ve gerilim filmi Dabbe serisinin son filminin bazı sahneleri, Muğla’nın Yatağan ilçesinde çekildi.
Muğla’nın Yatağan ilçesine bağlı Turgut Mahallesi’nde bulunan Osman Hamdi Bey Konağı’nda, Dabbe 6 sinema filminin çekimleri gerçekleştirildi. J Plan yapımcılığında 45 kişilik bir ekiple Osman Hamdi Bey Konağı’nın bahçesi ve içerisinde yapılan çekimlerde, filmin başrol oyuncuları Sema Şimşek, Fehmi Karaaslan ve Nilay Gök de yer aldı.
Dabbe serisinin son filmi olan “Dab6e” hakkında bilgiler veren filmin yönetmeni Hasan Karacadağ, büyük şehirlerde betonlaşmanın fazla olması nedeniyle film çekimi için küçük ve otantik yerleri seçtiğini söyledi. Filmlerinin bünyesinde, Türk-İslam kültürünü barındırması nedeniyle dekorasyon, kostüm, sokak ve mekanların da buna uyumlu olması gerektiğini savunan Karacadağ, “En korunaklı bölge burası olduğu için burada çekiyorum. Bir de buranın insanı da çok rahat. Yani kamerayı çevirdiğimiz zaman size sıkıntı çıkarmıyorlar. Başka yörelerde başka şeyler yaşayabiliyorsun. Buranın insanı çok sıcak, misafirperver, güleryüzlü, yardımcı oluyorlar sizlere, çok paragöz değiller. Bunlar önemli şeyler” ifadelerinde bulundu.
Temmuz ayının sonuna doğru vizyona girmesi planlanan film hakkında bilgiler veren Karacadağ, şunları söyledi: “Konsept olarak Dabbe filmlerini sürekli geliştiriyorum ve ilerletiyorum. Özellikle 3. filmden sonra cin konseptini aşama aşama izleyiciye vermenin gerektiğini duydum. Birden hepsini anlatmaya çalışmak yanlış diye düşündüm. Çünkü çok geniş bilgiler var. İnsanlık tarihini tek bir filmi tek bir filme sığdıramazsınız. Cinler alemine baktığınızda da, bunlar insanlardan bile daha eskiler. Çünkü Kur’an’da, cinlerin insanlardan çok daha uzun süre önce yaratıldığı yazıyor. Belki insanlıktan bile milyarlarca yıl önce yaratılmış varlıklardan bahsediyoruz. Dolayısıyla bu varlıkları bir filmde anlatamazsınız. Bunları aşama aşama anlatmanız lazım. Bu da bizim korku sinemalarımızın, dünya korku sinemalarından farkını ortaya koyuyor. Türk korku sineması diye bir şey oluşmaya başladı. Dünyadan ilgi gelmeye başladı. Bunun sebebi de konunun zengin olması. Bu zenginliği harcamamak lazım. Bazı yeni yapılan filmler, çok iyi araştırmadan, ince eleyip sık dokumadan, bazı hassasiyetlere riayet etmeden yapıyorlar ki, bu yanlış bir şey. Dabbe 6’da en tehlikeli, yaklaşmayın, uzak durun denilen Cuhenna cin kabilesi isimli bir kabilesini işliyoruz. Özellikle bu kabile büyü konusunda büyücülere yardımcı olan tehlikeli bir kabiledir. En vahşisi bunlardır ve insanlardan en çok nefret edenler bunlardır. Bu film, Cuhenna cin kabilesi ve bir ailenin dramını harmanlayarak insan kötülüğü ve şeytan kötülüğünü karşılaştıran bir film. Film, insan mı kötü, şeytan mı kötü sorusunu soruyor. Çünkü biz şeytana en kötü diyoruz ama insanın en kötüsü acaba şeytandan daha ileri bir noktaya gidebilir mi, bilmiyoruz"
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<