banner359

Erdoğan’a hakaretleri dava oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başbakanlığı döneminde Instagram hesabından ağır hakaretlerde bulunan 2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. İstiklal Marşından uyarlanan...

24 Şubat 2015 Salı 16:49
Erdoğan’a hakaretleri dava oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başbakanlığı döneminde Instagram hesabından ağır hakaretlerde bulunan 2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.
İstiklal Marşından uyarlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ağır hakaretler içeren “Ustanın Şiiri” başlıklı bir şiiri Instagram isimli sosyal medya hesabından paylaşan 2006 yılı Türkiye Güzeli Manken Merve Büyüksaraç hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Büyüksaraç, ağır hakaretler içeren "Usta’nın şiiri" başlıklı şiiri paylaştığını kabul etmiş ancak, hakaret kastı olmadığını öne sürmüştü.
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu Savcılarından Umut Tepe Büyüksaraç hakkında kamu görevlisine hakaret suçlamasıyla iddianame hazırladı.

“CUMHURBAŞKANI’NA HAKARETTEN TAKİPSİZLİK”
Merve Büyüksaraç’ın Instagram hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik başbakanlığı döneminde çok sayıda ağır hakaretler içeren mesajların paylaşıldığı bilgisine yer verildi. Hakaret içeren mesajların yer aldığı iddianamede suça konu hakaretlerin Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde yazıldığından “Cumhurbaşkanına Hakaret” suçundan Büyük Saraç hakkında takipslik kararı verildiği aktarıldı.

“İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ”
İddianamede ifade özgürlüğüne vurgu yapan savcı Umut Tepe “Her ne kadar, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10/2 maddesinin düşünce ve ifade özgürlüğünün sadece toplumda beğenilen, kabul gören, zararsız veya kayıtsızlık içeren bilgiler veya fikirler için değil aynı zamanda kırıcı, şok edici veya rahatsız edecek olanlar için de geçerli sayılması ve bunun demokratik bir toplumun olmazsa olmaz unsurlarından olan çok seslilik, tolerans ve hoşgörünün gereği olduğu vurgulanmış ise de, soruşturma evrakı kapsamı itibarı ile şüphelinin paylaşmış olduğu içeriklerde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a ‘tırsık, sahtekar, hırsız, dandik, yalancı, korkak, kene gibi adamsın, hırsız var, çalan,hukuku çiğneyen, rüşvet alan’ şeklinde yazı yazılmasının ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği” ifadelerine yer verdi.

“HAKARET SUÇUNU BİRÇOK KEZ İŞLEDİ”
Merve Büyüksaraç’ın Instagram hesabında, Recep Tayyip Erdoğan’ı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Başbakanlığını yaptığı dönemde alenen aşağılandığı, küçülttüğü, eleştiri sınırlarını aştığı ve hakaret suçunun birden fazla kez işlendiği belirtildi.
İddianamede Büyüksaraç hakkında “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçlamasıyla 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis cezası istenildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<