banner359

Erkekler için 2015 estetik trendleri

Erkeklerin bakımlı ve fit olma çabası kadınların güzellik merakını solladı.Kadınlar çoğunlukta yüz güzelliği diyor ama erkekte kusursuz görünme anlayışı tepeden tırnağa fit görünmekten geçiyor. Bunun için erkekler düzenli saç...

24 Şubat 2015 Salı 10:56
Erkekler için 2015 estetik trendleri
Erkeklerin bakımlı ve fit olma çabası kadınların güzellik merakını solladı.
Kadınlar çoğunlukta yüz güzelliği diyor ama erkekte kusursuz görünme anlayışı tepeden tırnağa fit görünmekten geçiyor. Bunun için erkekler düzenli saç ve sakal tıraşı kadar, düzenli bakım programları oluşturuyor. Estetikte ise pek çok yöntem deniyor ama “doğallıktan” asla taviz vermiyor. Kırışıklık istemiyor ama yüz ve mimik çizgilerinden de vazgeçmiyor.
Kırışıkların giderilmesi için yöntemler, leke tedavileri, cilt bakımları, dolgu ve botoksla gençleşme… Bu kavramlar sadece kadınların ilgisini çekiyor sanıyoruz. Ama değil, günümüzde artık en az kadınlar kadar erkekler de bu saydıklarımıza rağbet gösteriyor. Hatta erkekler kadınlara nazaran estetik ve bakım uygulamalarını daha disiplinli takip ediyor. Bunun ayrıntılarını Dermatoloji Uzmanı Dr. Zehra Doust’a sorduk. Erkeklerin dermatoloji ile yakından ilgilendiklerini belirten Dr. Zehra Doust,” Erkek hasta sayımız her geçen yıl daha çok artıyor. Rekabetçi çalışma hayatında daha sağlıklı, daha genç ve fit görünme isteği artıyor. Estetik dermatolojik işlemlerin sosyal hayatta daha çok kabul görmesi ile beraber güvenli anti aging uygulamalar erkek hastaları da konuyla ilgilenmeye itiyor. Dolayısıyla erkekler, en iyi restoranların ya da spor kulübünün adresini bildikleri gibi en iyi estetik dermatoloji konusunda uzman merkezlerin de adreslerini bilir hale geldiler” dedi.

STATÜ VE PRESTİJ, SOSYAL MEDYA, KADINLAR…
‘Erkekler kadınların ilgisini çekmek için mi bu kadar bakımlı olmaya yöneldi?’ sorusunun cevabını başarılı Dermatolog Dr. Zehra Doust’tan alıyoruz.” Sadece fit görünmek yetmiyor. Erkekler kusursuz görünme anlayışını bir bütün olarak algılıyor. Sağlıklı, bakımlı, fit, modaya uyumlu erkek statü, prestij ve stil sahibi erkek olarak görülüyor. Dolayısıyla statü, bakımlı olmadaki en büyük etkenleri. Bir diğer neden ise sosyal medya. Bu alanda paylaşılan fotoğraflar kadınlar kadar erkekleri de estetik uygulamalara itiyor. Hatta o kadar ki; rutin saç, el-ayak, cilt bakımı ve sporun yanında, hayatında düzenli olarak estetik dokunuşlar için zaman ayırıyor. Dolayısıyla bakımlı eller-ayaklar, bakımlı ve özenli saçlar, pürüzsüz bir cilt erkeğin de kusursuz görünme temelini oluşturuyor. Ama onun yanında erkek dolgu, botoks ve benzeri yöntemlerle yüz bölgesinde hacim istiyor, kırışıklıkların hafifletilmesini istiyor ama tek bir koşulu var,” mutlaka doğal görünmek.”

KIRIŞIKLIK OLMASIN AMA DOĞAL ÇİZGİLER DE BOZULMASIN
Hollywood yıldızlarından Brad Pitt, George Clooney, Johnny Depp gibi ünlü isimler kadın - erkek herkesin hayran kaldığı yıldızlardan. Estetikte erkeklere bu isimler örnek oluyor mu sorusuna Dr. Zehra Doust,”Erkekler en çok doğallığı seviyor. Onları çok iyi yönlendirmek ve erkek yüzünü iyi tanımak gerekir. Dolgunun biraz fazla uygulanması erkek yüzünü feminen bir yapıya dönüştürebilir. O yüzden çok hassas bir çizgide ve uzman ellerde uygulama gerekir. Bu adı geçen yıldızlara da baktığımızda fit görüntüsünü muhteşem bir şekilde devam ettirdiğini ama onun yanında mimik çizgilerinden hiç taviz vermediğini hatta onları ortaya çıkaracak pozlar verdiklerini görüyoruz. Erkekler kırışıklarını sevmiyor belki ama mimik çizgilerinin de bozulmasını istemiyor.” dedi.

ERKEĞİN “ESTETİK TREND 7’Sİ”
Dr. Zehra Doust erkelerin en çok tercih ettiği yöntemlerin listesini paylaştı. İşte estetik trend 7.
1- Lekelerden kurtulmak: Güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri ve ciltte meydana gelen farklı tipteki lekelerden mutlaka kurtulmak istiyor erkeklerimiz. Lazerle leke tedavisi hem yüz hem de eller için ideal bir yöntem. Ayrıca yüz kızarıklığı ( rozasea ) için de çeşitli lazer teknolojileri yüz güldürücü sonuç veren yöntemler arasında.
2- Görüntüyü bozan küçük damarları yok etmek: Telenjektazi damarlar ve küçük kırmızı, pembe ve mavi damarlar yüz ve boyunda görülüyor ve kişiyi estetik olarak rahatsız ediyor. Lazerle yapılan damar tedavileri ile birkaç dakikada soruna çözüm bulunabiliyor. İşlem dokulara zarar vermiyor.
3- Aknesiz bir cilt: Bunun için uygulanan en iyi yöntemlerden biri lazer tedavileri ve birlikte yürütülecek kombine diğer tedavilerdir. Bunlar aynı zamanda kırışıklıkları giderilmesinde de kullanılabilir.
4- Kırışıklığım olmamalı ama doğal çizgilerim de olmalı: Erkekler doğallıktan taviz vermiyor. Kırışıklıklara müdahale ederken ve yüz bölgesine hacim verirken de buna dikkat ederek erkeğe özel, uygun botoks ve dolgu tekniği uygulamak gerekir.
5- Doğal yöntemler olmazsa olmaz: Kök hücre uygulaması ve PRP erkeklerin en çok sevdiği uygulamalar arasında. Çünkü antiaging etkisiyle doğallık bozulmuyor, onların en büyük isteği de bu zaten.
6- Saçı gür olan erkeklerin vazgeçilmezi, Mezoterapi: Saç sorunu yaşamayan erkekler ciltle beraber saça da uygulanan Mezoterapiyi çok beğeniyor. Cildin gereksinimi olan vitaminler, mineraller ve aminoasitler direk olarak cilde veriliyor ve böylelikle cildin metabolizması harekete geçiriliyor.
7- Nemlendiriciler, yüz kremleri gibi topikal uygulamalar da artık erkeklerin ciltlerinin bakımı için kullanmaları gereken ürünler kapsamına girdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<