banner359

Sinema Filmi Oluyor

Bir dönem yerel televizyonlarda yayınlanan ve Karadeniz’i sallayan ikili Sebahat ve Melahat sinema filmi oluyor. Sebahat ve Melahat adlı iki kadının, Trabzon’dan İstanbul’a olan komik yolculuğunu konu edinen filmin çekimlerine Şalpazarı ilçesinde...

13 Ağustos 2014 Çarşamba 12:55
Sinema Filmi Oluyor
Bir dönem yerel televizyonlarda yayınlanan ve Karadeniz’i sallayan ikili Sebahat ve Melahat sinema filmi oluyor.
Sebahat ve Melahat adlı iki kadının, Trabzon’dan İstanbul’a olan komik yolculuğunu konu edinen filmin çekimlerine Şalpazarı ilçesinde başlandı. Seymen Aydın ve Adem Yılmaz’ın kadın rolüne girerek oynayacaklarını sinema filmi ile ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde filmin yapımcısı, yönetmeni ve oyuncuları tarafından basın toplantısı düzenlendi.
Sebahat ve Melahat isimli filmin yapımcısı Birol Güven, filmin küfürsüz ve cinsellik olmadan çekileceğini söyledi.
Aile komedi filmi olacağını belirten Güven, “Film bana ilk geldiği zaman ön yargılı bakmıştım. Çünkü senaryoyu yazan hem de başrollerde oynayacak olan arkadaşlarımız elinde bir video yoktu. Sonra kısa bir demo çekelim dedik. Baktık ki çok komik bir şey ortaya çıktı. Filmin bir ayağı Şalpazarı ilçesinde çekilecek. Bu ay sonuna kadar buradaki çekimleri bitirmeyi düşünüyoruz. Sonra diğer ayağı olan İstanbul’da filmin çekimlerine başlayacağız. Kasım, Aralık gibi filmi vizyona sokmayı düşünüyoruz” dedi.
Çekimlerin bir ayağı İstanbul’da, bir ayağı Trabzon’da olan filmin yönetmen koltuğuna Hasan Kalender oturuyor.

SEBAHAT VE MELAHAT
İki kader arkadaşı olan Sebahat ve Melahat, Trabzon’un bir köyünde mutlu mesut bir şekilde yaşamaktadır. Bir yandan topraklarını işleyip bir yanda da kocalarının gurbetten dönmelerini beklemektedirler. Bir gün köyün dedikoducusu Guduk Emine iki kader arkadaşına hiç beklenmedik bir haber verir. Kocalarının başka kadınlarla ilişkisi olduğun söyleyen Guduk Emine’ye ilk başta inanmayan iki arkadaş, daha sonra kocalarının Facebook’ta ki fotoğraflarını görünce gerçeği anlarlar. İki arkadaş kocalarının onlara her ay yolladıkları paraların gelmediğini de görünce kafalarını taştan taşa vurur. Kocalarının tekrar eve dönmesi için büyücüye giden iki kadının büyü olayı beklemedikleri bir şekilde sonuçlanınca iki kader arkadaşı kocalarının peşinden İstanbul’a gitmeye karar verir. Bu olayı gururlarına yediremeyen Sebahat ve Melahat’in artık tek bir amacı vardır. Kocalarını bulup onları rezil etmek. İstanbul’a gelen ikili kimi zaman polisler karşı karşıya gelir kimi zaman kocalarını bulmak için kılık değiştirirler. Daha önce köylerinden, arsalarından, ineklerinde başka bir şey görmeyen iki arkadaş hayatlarında hiç görmedikleri mekanlara girer çıkarlar. Bu mekanlarda kocalarını arayan Sebahat ve Melahat bir taciz vakasına karışarak bir anda Türkiye’nin kahramanı haline gelirler. Sebahat ve Melahat olayın gazetelerde yer almasından sonra TV programlarına çıkarak iyice meşhur olurlar. Program sırasında bir ihbar telefonuyla kocalarının yerini öğrenen Sebahat ve Melahat kocalarını kadınlarla basarak onlara unutamayacağı bir ders verir.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<