Ünlü Mankenler Köylü Oldu

Kastamonu’da düzenlenen Türk Dünyası Günlerinde yöresel kıyafetlerle sahne alan mankenler büyük ilgi gördü. Gecenin finalinde Onuncu Yıl Marşı eşliğinde sahneye gelen ünlü manken Şebnem Schaefer, ay yıldızlı elbisesiyle ayakta alkışlandı.Kastamonu’da...

26 Ağustos 2014 Salı 10:34
Ünlü Mankenler Köylü Oldu
Kastamonu’da düzenlenen Türk Dünyası Günlerinde yöresel kıyafetlerle sahne alan mankenler büyük ilgi gördü. Gecenin finalinde Onuncu Yıl Marşı eşliğinde sahneye gelen ünlü manken Şebnem Schaefer, ay yıldızlı elbisesiyle ayakta alkışlandı.
Kastamonu’da bu yıl 18. düzenlenen Türk Dünyası Günlerinin son gecesinde Türk dünyasına ait yöresel kıyafetler damgasını vurdu. Gece, fotoğraf sergisi açılışı ile başladı. Ardından KKTC Halk Dansları ekipleri sahne aldı. Gösterilerin ardından KKTC Milletvekili Arif Albayrak kürsüye gelerek şiir okudu. Şiir dinletilerinin ardından moda tasarımcısı Ahmet Özceylan’ın Türk dünyasına özel hazırladığı yöresel kıyafetler sergilendi. Şebnem Schaefer ve Elif Ece Uzun’un da yer aldığı gösteriyi izleyenler, mankenleri alkış yağmuruna tuttu.
Türk Dünyası Günlerinin önemine dikkat çeken Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Bundan sonraki yıllarda da bu şekilde devam edeceğimizi söyleyebilirim. Programları daha da geliştirerek, daha da fazlalaştırarak birlikte devam ederiz. Ben özellikle bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yıllarda da hep beraber organizasyonlar yaparız diye düşünüyorum” dedi.
Moda tasarımcısı Ahmet Özceylan ise, “Türki Cumhuriyetlerin Türkiye’de kültürlerini içeren, giyim kuşam ve yaşam tarzlarını anlatan bir moda koleksiyonu getirdik. Bu koleksiyonu hazırlayan, sunan arkadaşlarımızla beraber buraya gelmiş bulunmaktayız. Koleksiyonumuzun arasında tabii ki Türk dünyasından olduğu gibi Türkiye’nin 1071’den bu tarafa olan kültür birikimini de kumaşlar üzerine nakşetmek, büyük bir mutlulukla büyük bir titizlikle yapmak bizi mutlu etti” dedi.
Gece ünlü sanatçı Şebnem Schaefer’ın ay yıldızlı elbisesini Onuncu Yıl Marşı ile birlikte sergilemesiyle son buldu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<