banner359

Arabası olan yaşadı! O ücret mahkemelik!

Sokak ve caddelerin ücretli otopark olarak kullanılması artık yada dışı. Mahkeme Burdur Belediyesi'nin yolları otopark işletmelerine tahsis etmesi hakkında yurttaşlardan yana karar verdi "Yolların amacı dışında kullanımı şehircilik ilkelerine aykırıdır" dedi. Karar 81 ilin belediyesi için de emsal niteliğinde.

10 Mart 2015 Salı 23:23 2015-03-10 23:26:13
Arabası olan yaşadı! O ücret mahkemelik!

 Arabası olan herkesi sevindirecek haber Isparta Bölge İdare Mahkemesinden geldi. Araçları cadde ve sokaklarda park etmek için bundan sonra para ödenmeyecek. Yanlış duymadınız Mahkeme Burdur Belediye'sini ücretli otopark uygulamasına son verdi.

Türkiye'nin bir çok ilinde karşılaşılan ücretli otoparka karşı mücadelesi 5 yıl önce Burdur'da başladı. İlk olarak Hasta Ve Tüketicileri Koruma Derneği belediyenin uygumasını yargıya taşıdı. İtirazların ardından temyize gidilen süreçte Danıştay kararını dernek lehine verdi.

Önceki gün de Isparta Bölge İdare Mahkemesi son noktayı koydu. Danıştay'ın kararına uyarak Yolların ücretli otopark olarak kullanılmasını kanuna aykırı buldu.

Karar'da "otoparklar yolların asıl amacını engellemekte, trafik güvenliği açısından sorunlar meydana getirmektedir" denildi. Şehircilik ilkelerine aykırılık tespit edildi.

Peki ya diğer iller? Karar her belediyeler açısından da bağlayıcılık taşıyor. Uzmanlara göre dava açılması durumunda benzer otopark uygulamalarının kaldırılması gündeme gelecek.

ulusalkanal

Son Güncelleme: 10.03.2015 23:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<