Zincir takılmış araç nasıl kullanılmalı?

İnternethaber otomobil yazarı Nehir Yılmaz, kış aylarında sürücülerin en çok merak ettiği konulardan biri olan zincirli araç kullanımına ilişkin soruları cevapla.tv için yayınladı.  Yılmaz şunları söyledi: ''Zinciri takılmış araçlarda, yola çıkmadan önce mutlaka zincir.

19 Ocak 2017 Perşembe 23:02
Zincir takılmış araç nasıl kullanılmalı?

İnternethaber otomobil yazarı Nehir Yılmaz, kış aylarında sürücülerin en çok merak ettiği konulardan biri olan zincirli araç kullanımına ilişkin soruları cevapla.tv için yayınladı. 

Yılmaz şunları söyledi:

''Zinciri takılmış araçlarda, yola çıkmadan önce mutlaka zincirin yeterince gergin ve doğru takıldığından emin olmalısınız. 200-300 metre sonra aracı durdurup tekrar gerginliğini kontrol etmelisiniz ve arada olan boşlukları kapatmalısınız.

Zincir takılmış araçta önemli olan hızın 50 kilometreyi geçmemesi gerekiyor. Araçla ilerlerken karlı zemin bittikten sonra karsız bir zemine geçtikten sonra üşenmeden çıkarıp tekrardan takmanızda fayda var. Çünkü karsız bir zeminde lastiğe daha fazla zarar verir hemde aracın kaportasına zincir asfaltta daha kolay atacağı için aracın kaportasına daha fazla zarar verme ihtimali var. ''

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<