banner359

“2 operasyon birden başlatılmıştır"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Saat 09.00’da eşzamanlı olarak 2 operasyon birden başlatılmıştır. Birincisi; Mürşitpınar’dan birliklerimiz Suriye’ye girmişler ve süratli bir şekilde Süleyman Şah Saygı Karakolu’na ulaşmak için gerekli...

22 Şubat 2015 Pazar 09:02
“2 operasyon birden başlatılmıştır
Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Saat 09.00’da eşzamanlı olarak 2 operasyon birden başlatılmıştır. Birincisi; Mürşitpınar’dan birliklerimiz Suriye’ye girmişler ve süratli bir şekilde Süleyman Şah Saygı Karakolu’na ulaşmak için gerekli çalışmaları yapmışlardır. Aynı saatte; başka bir tank birliğimiz, Eşme civarından Suriye topraklarına girerek, yakında bir mekanda Suriye toprakları içinde Süleyman Şah’ı yeni kutsal mekanının tanzimi için bölgede bir toprak parçasını kontrol altına almış ve saat 09.02’de Suriye içindeki bu toprak parçası içerisinde dalgalandırmışlardır" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığı Karargah Binası’nda, Suriye’deki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’nde yaşanan operasyonla ilgili basın açıklaması yaptı. Davutoğlu, "1921’de Dünya Savaşı sonucunda bu toprakları terk ettiğimizde, 1921’de Fransa ile yapılan özel anlaşma sonrasında Süleyman Şah’ın aziz mekanı Türk toprağı olmuştur. Bu mekan 1939 yılında bir kez nakledilmiş, daha sonra 1975 yılında baraj inşası dolayısıyla Karakozak köyü civarına nakledilmiştir. Dolayısıyla, iki kez daha önce nakledilen ve oradaki aziz mekanın Türk toprağı olmasını sağlayan sembolik yerin değişmesiyle, Türk toprağı olarak addedilen toprak parçası da yeni mekana nakledilmiştir. Suriye’deki çatışmaların çıkması, savaşın yaygınlaşmasından sonra birçok kez bu toprağımızın korunması için tedbirler alınmıştır, oradaki silahlı kuvvelerimizin sayısı artırılmıştır. Yakından takip ile bu toprağımızın korunması için her türlü çalışma yapılmış silahlı kuvvetlerimiz oradaki vazifelerini bugüne kadar kusursuz bir şekilde yerine getirmiştir" ifadelerini kullandı.
Başbakan Davutoğlu, özellikle bölgede çatışmaların artması üzerine, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bölgede gördüğü askeri zayiatlar neticesinde hükümetlerinin, gerekli tedbirlerin alınması direktifinde bulunduğunu vurgulayarak şunları dedi:
"Burada Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan haklarının korunması, manevi bir mekan olarak bu mekanın, oradaki manevi emanetlerinin korunmasını, bütün silahlı kuvvetler personelimizin de güvenliklerinin korunması prensipleriyle her türlü tedbirin alınması yönünde geçtiğimiz ayda silahlı kuvvetlerimize direktif verilmiştir. Bu direktif sonrasında yapılan çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimat ve onayından geçtikten sonra bu hafta içinde nihai aşamaya gelmiş ve dün akşam saat akşam 09.00 itibariyle başlatılmıştır. Saat 09.00’da eşzamanlı olarak 2 operasyon birden başlatılmıştır. Birincisi; Mürşitpınar’dan birliklerimiz Suriye’ye girmişler ve süratli bir şekilde Süleyman Şah Saygı Karakolu’na ulaşmak için gerekli çalışmaları yapmışlardır. Aynı saatte; başka bir tank birliğimiz, Eşme civarından Suriye topraklarına girerek, yakında bir mekanda Suriye toprakları içinde Süleyman Şah’ı yeni kutsal mekanının tanzimi için bölgede bir toprak parçasını kontrol altına almış ve saat 09.02’de Suriye içindeki bu toprak parçası içerisinde dalgalandırmışlardır."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<