banner359

Adalet Bakanı’ndan 2015 Uyarısı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, içeride ve dışarıda hükümete karşı olanların 2015’teki seçimlerde sahaya ineceğini belirterek, “Güçlü iktidarı engellemek için çalışacaklar. Bundan emin olun hazırlık yapıyorlar” dedi. Adalet Bakanı...

29 Kasım 2014 Cumartesi 17:47
Adalet Bakanı’ndan 2015 Uyarısı
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, içeride ve dışarıda hükümete karşı olanların 2015’teki seçimlerde sahaya ineceğini belirterek, “Güçlü iktidarı engellemek için çalışacaklar. Bundan emin olun hazırlık yapıyorlar” dedi.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Küçük Sanayi Sitesi’ne yaptırılan 440 işyerinin temel atma törenine katılmak üzere Çorum’a geldi. Temel atma töreninde konuşan Bakan Bozdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kim Türkiye’yi yangına yangının içerisine sokamayacağını, sokmasının da mümkün olmadığını dile getiren Bakan Bozdağ, bu milletin devletin adil çıkarları dışında hiçbir çıkara göre hareket etmediklerini, bundan sonrada etmeyeceklerinin altını çizdi.
Bazı çevrelerin Türkiye’nin siyasi istikrarını bozmak için çeşitli çalışmalar içerisinde olduğunu dile getiren Bozdağ, “Kurt puslu havayı sever misali en ufacık bir kargaşa olduğu zaman televizyonlara çıkıp nasıl ahkam kestiklerini, gazetelerinden nasıl manşetler attıklarını görüyorsunuz. Dertleri Türkiye’nin büyümesi değil Türkiye’nin ileri gitmesi değil, Türkiye’nin kalkınması değil, dertleri siyasi iktidarı ortadan kaldıracak bir yapının ortaya çıkmasıdır. Çünkü istikrardan rahatsız olan çevreler var. El altından el üstünden dışarıdan içerinde el ele işbirliğiyle Türkiye’de ekonomik istikrarı bozulsun onun için siyasi istikrar bozulsun onun için güçlü iktidar gitsin de biz şu bulanık suda istediğimiz balıkları avlayalım diye düşünen plan yapan hesap yapan birçok çevreler var. Kurt puslu havayı sever misali En ufacık bir kargaşa olduğu zaman televizyonlara çıkıp nasıl ahkam kestiklerini, gazetelerinden nasıl manşetler attıklarını görüyorsunuz. Dertleri Türkiye’nin büyümesi değil Türkiye’nin ileri gitmesi değil, Türkiye’nin kalkınması değil dertleri siyasi iktidarı ortadan kaldıracak bir yapının ortaya çıkmasıdır. Çünkü istikrardan rahatsız olan çevreler var” diye konuştu.
Esnaf konusunda hükümet olarak da çok duyarlı davrandıklarını dile getiren Bozdağ, hükümete geldikleri günden bugüne kadar esnafın sorunlarını çözmek, onları daha ileri noktalara taşıma konusunda pek çok adımlar attıklarının açıkladı.
2002 yılında, 2001 yılı ekonomik krizinin adeta vurguna uğrattığı, bozguna uğrattığı, vurgun yediği esnaf fotoğrafı ile Türkiye karşı karşıya olduğunu dile getiren Bozdağ, Yozgat’ta avukatlık yaptığı dönemde eşiyle anlaşmalı boşanan kendi malını kendinden, dostlarından kaçıran ailelere şahitlik ettiğini anlattı.

KARŞILAŞTIRMA YAPTI
Ankara iyi olursa Türkiye’nin iyi olacağını dile getiren Bozdağ, “O günün Türkiye’sinden bugünün Türkiye’sine geldik. Ankara iyi olursa Çorum iyi olur. Ankara iyi olursa Türkiye’nin 81 ili de iyi olur. Ama Ankara’da problem olursa sıkıntı olursa, kriz olursa, kaos olursa, sis olursa, duman olursa emin olun Türkiye’nin her tarafında sıkıntı, kriz, kaos, duman, sis olur bundan da herkes zarar görür. Türkiye geçmiş zamanlarda istikrarsızlığa çok bedeller ödemiştir. Bugün gelinen noktada ekonomisi büyüyen, esnafının yüzü gülen bir Türkiye varsa insanlar geleceğe dair umutla bakabiliyorlarsa emin olun milletimizin istikrara verdiği değerden sandıktan sürekli siyasi istikrarı çıkarmasından ve bu çerçevede Ankara da güçlü bir iktidarın var olmasından kaynaklanmaktadır” ifadelerini kullandı.
2002’de Türkiye’de Halk Bankası aracılığıyla Türkiye’nin bütün esnafımıza kullandırdığı kredi miktarının 153 milyon Türk lira olduğuna dikkat çeken Bozdağ, konuşmasında şunları kaydetti;
“Dikkat edin bütün Türkiye’nin esnaflarına kullandırdığı kredi 153 milyon Türk lirasıydı. Peki 2012 Türkiye’sinin bugüne kadar 2014’te Türkiye’nin 81 ilindeki esnafa kullandırdığı kredi miktarı 12 milyar Türk lirasıdır. Şimdi 12 milyar yani 12 katrilyon Türk lirası. Esnafı düşünmeyen bir iktidar olsa 153 milyon yerinde sayardı. Ama şimdi 12 katrilyon kredi verebilen bir iktidar var. Bankadan kredi almakta pek çok aracı gerekiyordu. Bırakın bir yıllık krediyi çok itibarlı bir esnafımız altı aylık kredi için siyasi iktidardan torpil istiyordu. Bugün gelinen noktada bütün insanımız bankalara kolaylıkla ulaşabilmekte isterse bir yıllık, isterse on yıllık, isterse on beş yıllık krediler alabilmektedir. Şimdi esnafın odasına banka müdürleri geliyor benimle çalış sana şu kolaylıkları sağlayım diyor adeta yalvarıyor dün banklara siz yalvarıyordunuz şimdi bankaların müdürleri sizin kapınıza geliyor. Bankaları kapınıza getiren iktidar AK Parti iktidarıdır. Bankalar insanımızla bütünleşmiş onlarla çalışmayı teklif eder hale gelmiştir. Yatırımcısı, bankası önünü görüyor. Herkes on sene sonra nereye geleceğini biliyor. Bu Türkiye için büyük bir kazançtır. Karanlıkta yol yürünmez. Yürüyebilir misiniz? Hangi hendekten hangi dereden hangi yardan aşağıya düşeceğinizi bilemezsiniz ham dolsun bugün Türkiye’nin önü açıldı ve herkes yolunu yürüyebilir. Aydınlıkta yol yürüyebiliyor. Işığa ihtiyacı yok. Zira Türkiye’nin dört bir yanı esnafımızı için önünü görebilecek nitelikte aydınlıktır Allah’a şükür. İşçiler Türkiye’nin eczanelerinden ilaç alamıyorlardı, ilaç. Sözleşme varsa alabiliyorlardı. Ya böyle bir şey var mı. 2002 Türkiye’si böyle bir Türkiye’ydi. Sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu konuşuyorlar. Siz Türkiye’yi batıra batıra geldiğiniz buraya biz Türkiye’yi ayağa kaldıra kaldıra geliyoruz koştura koştura geliyoruz. Elinizi vicdanınızı koyun. İşçi kardeşlerime soruyorum, eczaneler, özel hastaneler kapalı mı size. Bağ-Kur’a kayıtlı esnaf kardeşlerime sesleniyorum. Şimdi onlar yok. Neden çünkü şefkat olmuş vatandaşının yanında yer almış bir irade Türkiye’yi yönetiyor. Esnafımızda üretiyor, işçimizde üretiyor, çiftçimizde üretiyor ve beraber Türkiye’yi büyütüyoruz. Bundan sonra da ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Bakan Bozdağ ve protokol üyeleri, 440 işyerinin temelini dualarla attı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<