banner359

Adalete vurgu yaptı genç hakim ve savcılara seslendi

Türkiye Adalet Akademisi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adalet kavramına vurgu yaptı. Genç hakim ve savcılara seslenen Erdoğan, "Adalet sisteminin asgari şartlarda işlemesi için hakim ve savcılarımızın hem zihnen hem de...

02 Şubat 2015 Pazartesi 13:44
Adalete vurgu yaptı genç hakim ve savcılara seslendi
Türkiye Adalet Akademisi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adalet kavramına vurgu yaptı. Genç hakim ve savcılara seslenen Erdoğan, "Adalet sisteminin asgari şartlarda işlemesi için hakim ve savcılarımızın hem zihnen hem de vicdanen bağımsız olması gerekiyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Adalet Akademisi’nde konuştu.
İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
"Zulmün alternatifi adalettir. Olay bu kadar basittir. Mevlana’nın adalet tanımını. Ağaçları sulamak. Zulüm dikene su vermek. Adalet bir nimeti yerine koymaktır. adaletle ile zulm arasında böylesine ince çizgi vardır. 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde böyle bir felaketi yaşadı. Bir çete kendilerine sunulan imkanların kullanarak darbe yapmak istedi. Bir darbe yapmaya teşebbüs ettiler. Kul iradesini Allah’tan başka kimseye teslim etmemelidir. Hukuk dediğimiz kavram hakla bütünleşiyor. Hukuk mu kanun mu derseniz benim savunacağım şey hukuktur. Ben bir dörtlüğü okudum diye hapse girdim. Avukatlarıma başka bir şey geliyor. Demek ki cüzdanla vicdan arasında bir durum vardı. Adalet sisteminin asgari şartlarda işlemesi için hakim ve savcılarımızın hem zihnen hem de vicdanen bağımsız olması gerekiyor. Siyasi görevlerde bulunan kişiler yaptıklarının hesabını veren kişilerdir. 2023 hedeflerimiz hayata geçirmek için ortak ideallerde kenetlenmiş kurumlara ihtiyaç var. Siyasetçi siyasetini hakim savcı da kendi işini yapacak. İtibarı olmayan adalet sisteminin işlerliğinin kalmayacağı açıktır. Adalet teşkilatının itibarına sahip çıkmanızı istiyorum" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<