Ahmet Yelis: "Tarım arazilerinin boşta kalması bize haramdır"

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, seçim çalışmaları kapsamında pazarcıları ve esnafı ziyaret ederek, "Ekilmeyen küçük araziler ile bölgedeki devlete ait araziler ekilmeli elde edilen kâr bölgedeki vatandaşlarımıza dağıtılmalıdır....

18 Haziran 2018 Pazartesi 15:56
Ahmet Yelis: "Tarım arazilerinin boşta kalması bize haramdır"

Ak Parti Bursa Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, seçim çalışmaları kapsamında pazarcıları ve esnafı ziyaret ederek, "Ekilmeyen küçük araziler ile bölgedeki devlete ait araziler ekilmeli elde edilen kâr bölgedeki vatandaşlarımıza dağıtılmalıdır. Tarım yapılabilecek arazilerin bir karışının bile boş kalması bize haramdır" diye konuştu.

banner380
AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Ahmet Yelis, seçim çalışmaları neticesinde Yıldırım ilçesinde bulunan pazarcı ve esnafı ziyaret ederek kendilerine destek vermelerini istedi. Tarım ile ilgili konuşan Ahmet Yelis, "Ülkemizde 2.7 milyon hektar arazi ekilmemektedir. Bu araziler milli servettir. Şehre göç etmiş vatandaşlarımıza ait araziler, miras yolu ile küçülmüş ekonomik olarak verimli olmayan araziler ile ayrıca maliye hazinesine ait olan arazilerde boş olarak durmaktadır. Ekilmeyen küçük araziler ile bölgedeki devlete ait araziler ekilmeli, elde edilen kâr bölgedeki vatandaşlarımıza dağıtılmalıdır. Bu arazilerin ekonomiye geri döndürülmesi gerekmektedir. Mülkiyet hakkına dokunulmaksızın. Bunun yollarından biri; bölgemizdeki belediyeler eliyle bu arazilerin ekilmesi ve elde edilecek net kârın maliklerine dağıtılmasıdır. Tarım yapılabilecek arazilerin bir karışının bile boş kalması bize haramdır" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<