banner359

Ak Parti’li Seçmenden Oy Bekliyor

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu AK Partili seçmenlerden de oy beklediğini söyleyerek, “Biz 12 partiden olduğu gibi AK Parti’den de bu desteği bekliyoruz. Onlar bizim kardeşimizdir” dedi.Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu,...

31 Temmuz 2014 Perşembe 20:07
Ak Parti’li Seçmenden Oy Bekliyor
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu AK Partili seçmenlerden de oy beklediğini söyleyerek, “Biz 12 partiden olduğu gibi AK Parti’den de bu desteği bekliyoruz. Onlar bizim kardeşimizdir” dedi.
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sivas’ta Fidan Yazıoğlu Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla buluştu. İhsanoğlu, yaptığı konuşmada, Sivas’a geldiklerinde iki manzara görüp yaşadıklarını söyleyerek, “Bir köye gittik ayran içtik ve köylülerle beraber olduk. Mazotun pahalılığını, borçların yükünü, mahsulün az olduğunu, alımların başlamadığını öğrendik. Yüzde 70’i çiftçilikle geçinen Sivas’ta bu reva değildir. Türkiye’yi borç sarmış, insanlar artık orta direk olmaktan çıkmıştır. Hükümetin buna çare bulması lazım ben inşallah seçildiğim anda ilk başa alacağım konulardan birisi bu borç ve vergi meselesidir. Uzmanları, hükümeti, sivil toplum kuruluşlarını davet ederek buna bir çare bulmamız lazım. Aksi takdirde orta sınıf ortadan kaybolacaktır” dedi.
Sivas’taki ikinci manzaranın Madımak’a gidip oraya karanfil koyarak hayatını kaybedenlerin ruhuna Fatiha okumak olduğunu söyleyen İhsanoğlu şöyle devam etti:
“Orada yalnız değildim benim yanımda bana destek veren bütün partilerin hemen hepsinin temsilcisi vardı. CHP, MHP, BBP, gibi bütün partiler vardı. Türkiye artık bugün perdenin etrafında değil, bir bayrağın etrafında toplanmıştır ve o bayrak Türk bayrağıdır. Milletin adayı herkesin adayıdır. Tek partinin adayı milletin adayı olamaz. Yeni Türkiye budur birliğini, beraberliğini arayan Türkiye budur. Sen şusun busun, Sünnisin, Alevisin, Türksün, Kürtsün diyen Türkiye istemiyoruz biz. Hepimiz bir ve beraberiz. Kanun ve anayasa karşısında hepimiz eşitiz. O elim hadisede 30’dan fazla insanımızı kaybettik. Ama 3 gün sonra aynı karanlık eller bir kez Erzincan’da üzücü bir hadiseye neden oldu. Orada da canlarımızı yitirdik. Türkiye’yi bölmek isteyenler var, buna alet olmayalım. Bakın Suriye’de, Irak’ta ne oldu? Bu ülkelerdeki çeşitli etnik gruplar yakın zamana kadar beraber yaşıyordu. Onlar da dostluk içinde yaşıyordu. Bazı kara emelli, kara eller araya giriyorlar. Biz bunlara müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’yi hiçbir zaman Suriye, Irak yapmayacağız. O yüzden 10 Ağustos’taki oyunuz çok önemli."

“BU SEÇİM TÜRKİYE’DE DEMOKRASİNİN ÖNÜNÜ AÇACAKTIR”
Türkiye’de bulunan 13 partinin en sağdan en sola kadar, milliyetçisi, muhafazakarı, merkez partisi, solcusu, sosyal demokratı, herkesin kendisini desteklediğini söyleyen İhsanoğlu, şunları söyledi:
“Bu alay edilecek bir şey mi? Milletle mi alay ediyorsunuz. Size oy veren vatanperver ve sizin nimetinizden nimetperver olacak. Ama size oy vermeyen vatan düşmanı, hain olacak. Böyle siyaset olur mu? Bu ülkede yaşayan herkes, aslı vasfı ne olursa olsun, dini, mezhebi, meşrebi, ne olursa olsun Türk milletinin ferdidir, vatandaşıdır, kanunlar karşısında eşittir ve bu devlet ona aynı hizmetleri eşit şekilde vermesi lazım, ayrım yapmaması lazım. Oyunu ister A ister B partisine versin 3’üncü dünya ülkelerinin ismini burada zikretmek istemiyorum. Çok ayıp olur, Türkiye bu noktaya gidiyor dersek. İşte borçlarımızın hali biz oraya mı gitmek istiyoruz yoksa Avrupa’ya mı? Bizim hedefimiz Atatürk’ün kurduğu hedeftir. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmaktır. Muasır medeniyet artık sırf Avrupa’da değil. Latin Amerika’da, Asya’da da var. Bizden çok geride olan, zamanında bizim kurtarmak için gittiğimiz Güney Kore o gün bir köydü 81’de oraya gittim. O günkü Güney Kore’nin başkenti, o dönemki Anadolu’nun en orta halli fakir kasabaları kadardı. Şimdi milli gelirde 20 bin doları geçtiler. Biz halen 10 bin dolardayız. O on bin dolar da adil şekilde dağılsa. Yunanistan 30, İspanya 30 bin dolar. Yunanistan’da 2-3 sene önce ekonomi dibe vurmuştu. İspanya duman olmuştu. Halen 4-5 senedir bizde milli gelir 10 binin üzerine çıkmadı. Çünkü o şeklen 10 bin dolar. 10 bin doların büyük kısmını şişko kediler yiyor zaten. Bu seçim Türkiye’de demokrasinin önünü açacaktır."

“BEN HAYATIMI FİLİSTİN DAVASINA ADADIM”
Hayatını Filistin davasına adadığını kaydeden İhsanoğlu, İsrail taraftarı olmadığı söyleyerek, “Ben Filistin’in BM’ye girmesi için çalışmış bir insanım. Ben Hamas ile Fetih arasındaki kavgayı ilk durduran, ilk ateşkesi sağlayan insanım. Sayın Abbas adına da beyanat uydurdular dediler ki ’Yok öyle bir şey.’ Sayın Cumhurbaşkanı Abbas ile 19 Aralık 2006’da saat 10.00’da metni kabul ettik. 12.00’de bütün dünyaya ilan ettik. Ben bunu söylediğimde ’Hayır siz yapmadınız, yok öyle bir şey’. Şimdi yine bir şey uydurmuşlar. ’BM’de Filistin kabul edildiği gün siz neredeydiniz?’ Alp dağlarında kayak yapıyormuşum. Böyle saçma şey olur mu? BM’nin kabul edilmesinden önce UNESCO’da kabul yaptık. UNESCO’da çalıştım. Bazı fireler vardı. Birkaç ülkeden bizim üyemiz olan, olmayan bazı ülkelerde fireler vardı. Bunların olmaması için biz dedik ki ’Bu ülkelere Cumhurbaşkanları, bakanlarını gönderelim, ikna edelim, vazgeçmesinler’. Ben bunun için uğraştım. Ben bunları sağlarken, bir zatı muhterem o gün toplantıya denk geldi. Orada bir zatı muhterem gidiyor, BM salonu, Filistin heyeti başka tarafta, Türk heyeti en sonlarda oturuyor. Karar için oylama yapıldı. Çok parlak şekilde bizim sağladığımız oylarla oturum başkanı ilan etti, Filistin BM gözlemci üyesi oldu diye. Orada durmuş bekliyorlardı. Alkış kopunca, koşarak aşağı inip Abbas’ı kucaklıyor. Neden, ilk fotoğrafta o çıksın diye. Bu fotoğraf her yerde tebessüm konusu oldu başka bir şey değil. Gerisini siz anlayın. Şimdi birileri diyor ki ’Siz Alp dağlarında kayak yapıyordunuz, keyif çatıyordunuz. Sayın bakanımız BM’de Filistin’i savunuyordu’. Bunun aksini iddia edenlerin ortaya delil koyması lazım. Ben söylediğimin deliline sahibim. Benim Alp dağlarında kayak yaptığımı söyleyenler bunu delille ilan etsinler veya özür dilesinler" diye konuştu.
İhsanoğlu, şunları söyledi:
“Vesayet sistemi nedir? Askeri, bürokratik vesayeti kaldıracağız. Peki 12 senedir devleti kim idare ediyor? 7 senedir Çankaya’da Türk devletin Cumhurbaşkanı’nı kim seçti, hangi partiden? Böyle bir iddia olur mu? Cumhurbaşkanı başka bir partiden gelir, asker veya sivil olur. Anayasa Mahkemesi Başkanı olur. O zaman dersin ki, ’Bu vesayet sistemi.’ Ama sizin adamınız partinizin kurucusu. Sayın Cumhurbaşkanımız hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Hem Sayın Cumhurbaşkanımıza hem Başbakan’a o makamları işgal ettiği için saygı duyuyorum. Benim aile terbiyem bunu gerektirir. Vesayet nedir. Efendim 12 Eylül’ün getirdiği kanunlar. Onların hepsini kaldırıp, değiştirdiniz. YÖK, RTÜK kanunu, Seçim Kanunu ve Sendikalar Kanunu kaldı. O partiye oy verenlere saygılıyız ama siz o oyları kendi şahsi emelleriniz, şahsi propagandanız, kendi şahsi gücünüzü artırmak için kullanamazsınız. Kendi arzunuzla bunu yapamazsınız. Millet bunu kabul etmedi. Meclis de bunu kabul etmedi. Siz mevcut Anayasa’ya göre seçileceksiniz. Seçilecek kişi mevcut Anayasanın hükümlerine göre devleti idare edecek. Milletin adı yüzde 100 dür, 76 milyondur. Seçilen Cumhurbaşkanı 76 milyonun hepsinin temsilcisi olmalı. Hepsinin birlik ve beraberliğinin temsilcisi olmalı. Böyle olmadığı takdirde bu gemi su alır. Biz bu geminin su almasını hiç istemeyiz. Bu fırtınalı günlerde Türkiye’nin selametle rotasını çizmeli, biz istiyoruz ki Türkiye istikrar içerisinde büyüsün.”
“Şimdi garip garip insanlar ülkemizde cihad namazı kılıyorlar. Ne demek cihad, kime karşı cihad cihadın manasını bilmiyor bunlar” diyen İhsanoğlu şunları söyledi:
“Peygamber Efendimiz, müşrikleri def ettikten sonra sahabe kirama diyor ki ’Biz küçük cihaddan zafer çıktık diyor, şimdi asıl büyük cihada yönelmemiz lazım’ diyor. Sahabe diyor ki ’Ey Allah’ın resulü büyük cihad nedir?’ Diyor ki ’Büyük cihad, nefse karşı mücadeledir’ diyor. Birçok ülkede bazı gruplar var. Terörist caniler, hep cihad adını kullanıyor. Bunların hepsi İslam’ın düşmanıdır. En büyük düşmanıdır bunlar. Biz maalesef bunlarla uğraşmayı bıraktık. Sabahtan akşama kadar Gazze diye dövünüyoruz. İyi de Gazze için ne yapıyoruz. Bunu bırakıp yardım edelim, ama bütün kapılar kapalı bize. ’Başkanlar telefona çıkmıyor’ diyorlar. Türkiye bu noktaya çıkacak ülke mi? Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı dost, müttefik bir ülkenin başkanı ile konuşmak istediğinde karşı taraf bundan kaçınıyorsa bunu düşünmek lazım. Türkiye’nin bunlardan kurtulması lazım Türkiye’nin Türkler ile Türkmenler ile meşgul olması lazım. Varsa yoksa İsrail’i kınıyoruz."
AK Partili seçmenlerden de oy beklediğini söyleyen İhsanoğlu, “10 Ağustos’taki seçimler parti seçimi değil, mebus seçimi, belediye seçimi değil. Burada bulunan herkes 30 Mart’ta istediği partiye oy vermiştir. Ben de öyle yaptım. Ama bu seçimde 3 tane aday bir sandalye var. Başka yok. Biz 12 partiden olduğu gibi AK Parti’den de bu desteği bekliyoruz. Onlar bizim kardeşimizdir. Siyasi tercihi öyle kullanmıştır, saygı duyarız. Kardeşlerimize sesleniyorum, siz partinizi de korumak istiyorsanız, ülkenin de öfkeli ellere düşmemesini istemiyorsanız. Siz devletin başında, serinkanlı, dünyanın tanıdığı sevdiği, saygı duyduğu, komşularının, batının tanıdığı bir adam o adam sizin gibi muhafazakar, milliyetçi, demokrat, dindar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Anayasası’ndaki niteliklerine sahip, milli birlik ve bütünlüğe sahip bir adam. Hem size hem bize yakın. Ama sizden yana bizim, bizden yana sizin aleyhinizde olmayacak bir adam. Gelin bunu seçiniz. Yine siz kendi partinizi de koruyun. Siz de partinin dağılmasını istemiyorsanız, bunu tercih edin. Ben bu yolun başında, teklif geldiği anda çok seçkin arkadaşlarıma danıştım. Ak Parti kurucuları arasında, çünkü bana da kuruculuk teklifi gelmişti teşekkür ettim. Gündelik siyasette olmak istemedim. Ak Parti’nin kurucuları bana ’Lütfen kabul ediniz, memleketin size sizin tecrübenize, sizin gibi sakin bir insana ihtiyacı var. Türkiye’yi rahatlatacak, gerginliği giderecek ve herkesi kucaklayacak insana ihtiyaç var lütfen kabul edin’ dediler ve ben böyle yola çıktım, kabul ettim. Ben bize oy verecekler arasında AK Partili kardeşlerimiz olduğuna da inanıyorum." ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<