banner359

Ak Parti’li Vekilden Aym Başkanı’na ’’kılıç’’ Gibi Açıklama

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı eleştirerek, "Kılıcının iki tarafının da kesmesini isteyen ve kılıç kınını kesince de siyasete kılıç çeken Haşim Bey, sorun sizsiniz" dedi. AK...

31 Aralık 2014 Çarşamba 18:41
Ak Parti’li Vekilden Aym Başkanı’na ’’kılıç’’ Gibi Açıklama
AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ı eleştirerek, "Kılıcının iki tarafının da kesmesini isteyen ve kılıç kınını kesince de siyasete kılıç çeken Haşim Bey, sorun sizsiniz" dedi.
AK Partili Saral, İHA’ya yaptığı açıklamada, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın "Günah keçisi ilan edildiği, büyük bir baskı altında görev yaptığı ve emekli olacağı 13 Mart’tan sonra köşesine çekilmeyip konuşacağı" mesajını değerlendirdi. Saral, "Yüksek Mahkeme Başkanı hukuki meseleler üzerinde tasarrufta bulunarak nosyonunu ve mevzuundaki derinliği ihbar etmesi gerekirken her seferinde yargının idari yapısı üzerinde politik bir üslupla açıklamalar yaparak, işgal ettiği makama nispetle tenakuza düşen bir dil ve üslup kullanmaktadır. Sayın Başkanın içine düştüğü bu paradoks, izaha muhtaçtır" dedi.

"SAYIN KILIÇ MUHALEFET PARTİSİ LİDERİ GİBİ"
Yargı sisteminin idari yapısı hakkındaki düzenleme yetkisinin demokratik rejimlerde parlamentoya ait olduğunu belirten Saral, "Sistemde bir zaaf varsa bunu öncelikli olarak parlamentoda grubu olan muhalefet partilerinin telaffuz etmesi çözüm önerisini kanun teklifi düzeyinde dile getirmesi doğru olandır. Sayın Kılıç’ın her seferinde muhalefet partisi lideri gibi politik bir üslup kullanarak siyaset kurumunu vesayet retoriği üzerinden vesayet altına almaya kalkması asla mazur görülemez. Sistem bilimci ağzıyla idari yapıda kendince zaaf heceleyen Sayın Kılıç’ın kullandığı bu üslup, sistem şuuruna sahip olmadığını da ortaya koymaktadır" ifadelerini kullandı.

"HAŞİM BEY’İN Kİ İŞGÜZARLIK"
"Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatına sahip olmak her meselede politik bir üslupla kelam etme hakkını sana vermez" diyen Saral, şöyle devam etti:
"Kaldı ki dil ve üslupta bağımlı bir yargıcın beylik, bayramlık ağızla yargı bağımsızlığından bahsetmesini de ’paradoks’ kavramıyla izah etmek doğru değildir. Haşim Bey’in ki işgüzarlıktır. Yargının en esaslı sorunu da bu anlamda bir zihniyet sorunudur. İşini yapacağı yerde işgüzarlık yapan yargıç sorunu. Kılıcının iki tarafının da kesmesini isteyen ve kılıç kınını kesince de siyasete kılıç çeken Haşim Bey, sorun sizsiniz. sizin bu zihniyetiniz. Savcılık yapacağı yerde emir ve talimatlarla milli iradeye pusu kurarak avcılık yapan bir zihniyet sorunundan neden bahsetmiyorsunuz. HSYK ve Yargıtay’ın bu anlamda bir zihniyet tekelinden kurtulmasından mı rahatsız oldunuz? Yoksa savcı yaftalı dört avcının görevden uzaklaştırılması mı sizi üzdü? Haşim Bey, sorun sizsiniz. Sorun, yüksek mahkeme başkanlığı yapacağı yerde muhalefet partisi genel başkanlığı yapan bir zihniyet sorunudur.
Sistemde vehmettiği zaafa öznel bir çözüm önerisi getiremeyip mukallit bir matahlıkla Amerika’yı adres gösteren Sayın Başkanın sistem şuurundaki derinliğini de bilvesile hecelemiş oluyoruz. Biz, Kemal Paşazadelerin, Hamza Sarıgözelerin, Ebu Suudların çocuklarıyız; adalet ilhamını köle tüccarlarından alan Haşim Bey’e sormak gerek ’Amerika nire Türkiye nire.’”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<