Bakan Avcı öğretmenlerle Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Bakan Avcı ve beraberindeki öğretmenlerden oluşan heyet, Arslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi....

24 Kasım 2014 Pazartesi 12:43
Bakan Avcı öğretmenlerle Anıtkabir’i Ziyaret Etti
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenler, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.
Bakan Avcı ve beraberindeki öğretmenlerden oluşan heyet, Arslanlı Yol’dan yürüyerek Anıtkabir’e geldi. Bakan Avcı’nın mozoleye çelenk koymasın ardından saygı duruşunda bulunuldu. Bakan Avcı ve beraberindeki heyet, daha sonra Misak-i Milli Kulesi’ne geçti. Bakan Avcı, burada Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:
"Millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul edişimizin 86. yıl dönümünde yurdumuzun her köşesinden gelen öğretmenlerle huzurunuzdayız. Sizin, kahraman arkadaşlarınızın, şehit ve gazilerimizin emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugün git gide güçlenen bir ülke olarak yoluna devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti öğretmenleri olarak her alanda olduğu gibi eğitimde de dünyanın önde gelen ülkeleriyle yarışıyor olmanın gururunu duyuyoruz. Zamanın ruhunu doğru okuyan, bilgili, özgüveni yüksek öğretmenlerimiz, en zenginliğimiz teminatımız ve iftihar vesilemizdir. İnsan sevgisini, insanlığa hizmet mefkuresini benimseyerek memleketimizin her köşesinde aşkla, şevkle görev yapmaya devam edeceğiz. Milli mücadele kahramanlarının, şehitlerimizin, ecdadımızın istikameti yol işaretlerimizdir. Sizi bu özel günde bir daha saygı yad ediyoruz."
Törende Mersin’in Erdemli ilçesinden gelen öğrenciler de Öğretmenler Günü konulu şiirler okudu. Bir öğrenci ise Bakan Avcı’nın kucağında ’Sakarya’ şiirini okudu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<