banner359

Bakan Işık’tan operasyon yorumu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bu sabaha karşı büyük bir başarıyla yürütülen Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması operasyonu gerçekten hepimizin göğsünü kabarttı” dedi. AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı 74. İl Danışma...

22 Şubat 2015 Pazar 15:08
Bakan Işık’tan operasyon yorumu
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Bu sabaha karşı büyük bir başarıyla yürütülen Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması operasyonu gerçekten hepimizin göğsünü kabarttı” dedi.
AK Parti Kocaeli İl Teşkilatı 74. İl Danışma Meclisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da katılımıyla düzenlendi. Meclis toplantısında konuşma yapan Bakan Işık, “Bu sabaha karşı büyük bir başarıyla yürütülen Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması operasyonu gerçekten hepimizin göğsünü kabarttı” dedi.

"SÜLEYMAN ŞAH OPERASYONU BİZE GURUR VERDİ"
Dün gece gerçekleştirilen ’Süleyman Şah’ operasyonuna değinen Bakan Işık, “Bu sabaha karşı büyük bir başarıyla yürütülen Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması operasyonu gerçekten hepimizin göğsünü kabarttı. Dostlara büyük bir güven ve gurur verdi. Düşmanlara büyük bir korku saldı. Bazı hasetleri de hasedinden çatlattı. Bir de elim kaza sonucu şehit olan, bir asker kardeşimiz var. Trabzon Maçka doğumlu, Halit Avcı kardeşime Rabbim’den rahmet niyaz ediyorum. Ailemizin ve milletimizin başı sağ olsun. Türkiye artık dilediği anda bu tip operasyonları yapma gücüne sahip çok güçlü bir ülkedir. Bunu bir kez daha teyit etmiş olduk” diye konuştu.

"ÖZGECAN KIZIMIZA ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM"
Özgecan cinayetinin ders alınması gereken bir konu olduğunu belirten Işık, “Geçen gün hiç istemediğimiz, hiç arzu etmediğimiz bir dönem Türkiye’sinde çok acılar yaşadığımız ve asla hatırlamak bile istemediğimiz üniversitedeki olaylar noktasında hayatını kaybeden değerli kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Değerli arkadaşlarım, son günlerde Özgecan kızımızın hunharca, vahşice öldürülmesi, katledilmesi dolayısıyla toplumumuzda çok büyük infial ve çok derin bir üzüntü oluştu. Bu olaylar toplumun tamamının birleştirmesi gereken, bir daha böyle olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirlerin, konuşulması gereken olaylardır. Maalesef başta ana muhalefet partisi olmak üzere bu olayı siyasi ranta dönüştürme rantı var. Konu enine boyuna çok tartışıldı. Özgecan kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesinin ortaya koyduğu vakur tavrı da, özellikle bu işi istismar etmek isteyen siyasetçilerin örnek alması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

"CHP, DEĞERLER EĞİTİMİNDE BİZE DESTEK VERMELİ"
Özgecan’ın ailesine sabırlar dileyen Işık, “Ama bu olay bize, bir şeyi bir kez daha düşünmek için vesile olmalı diye düşünüyorum. O da değerler eğitimidir. İşte burada her birimizin bir kez daha düşünmesi gereken odaklanması gereken kavram, değerler eğitimidir. Biz daha çocuklarımız benliğini bulduğu andan itibaren, kendi değerleriyle yoğrulmasına odaklanmalıyız. Her ne kadar biz değerler eğitimi dediğimiz zaman, CHP’nin Genel Başkanı, ‘Sizler toplumu dönüştürmeye çalışıyorsunuz. Sizler şunu yapmaya çalışıyorsunuz, bunu yapmaya çalışıyorsunuz’ diye suçlasa da toplum olarak değerler eğitimine daha fazla odaklanmalıyız. Ondan sonra da bu tip olay olduğu zaman da da ‘AK Parti döneminde ahlaki bir gerileme var’ diye AK Partiyi eleştiriyor. Kardeşim gel bu ülkede değerler eğitiminin verilmesi için işbirliği yapalım. Böyle bir menfur bir olay olunca da hemen bunu AK Partiye saldırı için bahane olarak görüyorlar. Onun için inşallah değerler eğitimi noktasına biraz daha odaklanıp çocuklarımızın, bizi biz yapan değerlerle mücehhez olarak daha iyi yetişmesi için gayret göstermeliyiz. Özgecan kızımızın ölümü de bize bu noktada bir kez daha ders olmalı” şeklinde konuştu.

"FUAT AVNİ HAKKINDAKİ İDDİALARDA GÜÇLÜ DELİLLERİMİZ VAR"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, sosyal medya üzerinde paylaşımlarıyla dikkat çeken ’Fuat Avni’ hesabıyla ilgili CHP’nin kendini sorgulaması gerektiğini belirterek, “Son dönemde Fuat Avni denen faili, kimliği açıkça yazılmayan ama kim olduğu tahmin edilen bir kişi ile CHP’nin bir milletvekili arasında geçtiği iddia edilen konuşmalar. Bakın bu bizim açımızdan son derece önemli. Çok vahim konuşmalar. Eğer iddialar doğru ise bu çok vahim bir durum. Ama bu iddiaların doğruluğuna yönelik de bizde çok ciddi bazı kanaatler var. Cumhurbaşkanı olarak şu anda ülkesine hizmet eden Recep Tayyip Erdoğan’ın kızına bir suikast dahil konuşulmuş. Bu konuşmalar CHP ile paralel yapının nasıl bir işbirliği yaptığının göstergesidir. Eğer bu konuşmalar doğru ise, CHP’nin paralel yapı tarafından nasıl esir alındığının da göstergesidir” dedi.
Işık, Fuat Avni hesabıyla ilgili görüşlerinin devamında şöyle konuştu: “Bizi endişelendiren, korkutan bu konuşmaların birer basit konuşma olmamasıdır. 17-25 Aralık sürecinde o gün ismi geçen milletvekilinin bazı açıklamaları bu iddiaların doğruluğuna yönelik kanaatimizi kuvvetlendiriyor. Ne demişti, ‘Öyle şeyler göreceksiniz ki AK Partililer sokağa çıkamayacak.’ Nereden biliyorsun? ’Bunlar 30 Mart’ı değil 25 Mart’ı göremeyecek.’ Allah Allah, nereden biliyorsun? Birileri sana bazı bilgileri servis mi ediyor. Başka ne dedi? ‘Recep Tayyip Erdoğan, Malezya’ya kaçacak.’ Bunları söyleyen kişinin bu konuşmaların bir tarafı olması bu iddiaları güçlendiriyor.”

"CHP ÜZERİNDEKİ BU KARA LEKEYİ TEMİZLEMELİ"
Işık, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bir demokratik ülkede hiçbir parti, demokrasi dışı güçlerle işbirliği yapamaz. Bu demokrasiye ihanettir. Cumhuriyet Halk Partisi, bu konuşmaları bir an önce açıklığa kavuşturma mecburiyeti var. CHP’nin üzerindeki bu töhmeti bir an önce netleştirme zorunluluğu var. Yoksa bu noktada hepimiz derin endişe taşımaya devam edeceğiz. Ben inanıyorum ki, başta CHP tabanı olmak üzere CHP’nin yönetimi, bu olayı bir an önce açıklığa kavuşturması için gerekli adımları atar, gerekli çalışmalar yapar. Yoksa bir bütün olarak bu leke, CHP’nin üzerinde kalmaya devam eder.”

"İÇ GÜVENLİK PAKETİNDEKİ YANLIŞLARI BİRLİKTE DÜZELTELİM"
İç güvenlik çalışmalarında muhalefetin tutumunu anlayamadığını dile getiren Bakan Işık, “İç güvenlik paketi, ülkemizin barışını, huzurunu, kardeşliğini, demokrasimizin daha da güçlenmesini esas alan son derece önemli ve gerekli bir pakettir. Biz baştan beri söylüyoruz, ‘Ey muhalefet gelin, neye itirazınız varsa oturalım konuşalım. Tekrar bir gözden geçirelim. Bize göre bu paket iyi bir paket. Ama sizin varsa gördüğünüz bir yanlış, eksik, hata, kusur gelin bunu meclisin çalışma unsuru var, bu usül içerisinde masaya yatıralım ve değerlendirelim.’ Ama yok, ‘Biz bu paketi geçirmeyeceğiz. Ne yapacağız AK Parti milletvekillerini tahrik edeceğiz daha sonra kavga çıkacak ve paketi geçirmeyecek’” diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU CHP GENEL BAŞKANI MI MOLOTOFÇU AVUKATI MI?"
Paket içerisinde yer alan molotofun silah sayılması ve yüzünü kapatanlara yönelik düzenlemelere muhalefetin neden karşı çıktığını anlayamadığını belirten Işık, “Yüzünü kapatarak sokakları ateşe veriyor, Kobani olaylarında gördüğümüz gibi 30-40 kişinin canı gidiyor sonra biz bunun suçunu arttırdığımız zaman CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, ‘O yüzlerini bağlayanlar biber gazından korunmak için bağlıyorlar.’ Yahu sen ana muhalefetin genel başkanı mısın, yoksa bu molotofçuların, yüzünü kapatanların avukatı mısın? CHP’yi anladık, HDP’yi anladık peki MHP, sen hangi akılla bu pakete karşı çıkıyorsun. Sokakların terörize edilmemesi noktasında Sayın Bahçeli’nin hassasiyetini biliyoruz. İyi de hangi akla hizmet ediyorsunuz da bu pakete karşı çıkıyorsunuz? Bunu anlamak mümkün değil” sözlerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<