banner359

Bakan Kılıç’tan muhalefete çağrı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Meclis’te İç Güvelik Yasası olarak bilinen paket üzerinde çalışıyoruz. Buraya katkı vermek istiyorsanız, muhalefet partilerine sesleniyorum, buyurun gelin beraber çalışalım” dedi. AK...

14 Mart 2015 Cumartesi 16:08
Bakan Kılıç’tan muhalefete çağrı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Meclis’te İç Güvelik Yasası olarak bilinen paket üzerinde çalışıyoruz. Buraya katkı vermek istiyorsanız, muhalefet partilerine sesleniyorum, buyurun gelin beraber çalışalım” dedi.
AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın Yaşardoğu Spor Salonu’nda düzenlediği ‘Mahalle Başkanları Toplantısı’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, partililere seslendiği konuşmasında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülen İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Kılıç, “Son 23-24 gündür Meclis’te İç Güvelik Yasası olarak bilinen yasa üzerinde çalışıyoruz. Defalarca gündeme getirildi. Buraya katkı vermek istiyorsanız, muhalefet partilerine sesleniyorum, buyurun gelin beraber çalışalım. Ama hep sadece ‘AK Parti yapıyorsa istemeyiz’. Peki, kamu düzeni anlamında biz, ‘kamu düzeninden hiçbir zaman fedakarlık yapmayız’ dediğimiz zaman neden bazıları bunu özgürlüklerle karıştırıyor. Tabi hep farklı ülkelerden örnekler vermeye çalışıyorlar. Farklı ülkelerde yaşanılan olayları dile getirilen şeyleri gündeme taşımaya çalışıyorlar ama hiç şunu konuşmuyorlar: Örnek verdikleri ülkelerde kamu düzenini tehlikeye atacak herhangi bir şekilde bir şey olduğu zaman oranın güvenlik güçlerinin, kolluk kuvvetlerinin ne kadar kararlı ve yeri geldiği zaman ne kadar sert müdahale yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Güvenlik güçlerinin uyarılarına uymayanların nelerle karşılaştığını çok iyi biliyoruz” diye konuştu.

“PARTİ KAPATMA SÖZÜNDEN BAHSEDEN MUHALEFET, O ÇALIŞMALARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR”
Şiddete asla prim vermediklerini belirten Bakan Kılıç, “Bugün belli bir yaşa gelmiş olan genç kardeşlerimizin zannediyorlar ki bugün yaşadıkları rahatlıklar, bugün yaşadıkları özgürlük ortamı hep böyleydi. Ama değildi. Bir zamanlar Türkiye’de çok farklı engeller vardı. Çok farklı olaylar yaşandı, darbeler yaşandı. İktidar partisinin, yüzde 50’ye yakın oy almış iktidar partisinin kapatılması için uğraşıldı. Ve biz 2010 yılında AK Parti olarak Meclis’te parti kapatmayı tarihe gömmek için anayasa değişikliğinde uğraşırken, çalışırken, şimdi geçmiş günlerde, yakın zamanlarda ne idüğü belirsiz, neden ortaya çıkmış olduğunu anlayamadığımız bir parti kapatma sözünden bahseden muhalefet, o çalışmaları engellemeye çalışıyor. Dürüst olacağız. Biz AK Parti olarak parti kapatmanın karşısında olduğumuzu bu hafta yine gösterdik. Biz siyasetin ülkedeki gelişimin, ülkedeki ilerlemenin dinamosu olduğunu biliyoruz. Çünkü siyasetin vatandaşla yapılan ve vatandaşla iç içe olunarak onun düşüncesini, fikriyatını milli iradenin temsili doğrultusunda yapıldığını biliyoruz. Onun için bizim için siyasi anlamdaki çalışma çok değerlidir. Ama biz şiddete asla prim vermeyiz. Özgürlüklerin önünün kapatılmasına asla prim vermeyiz” şeklinde konuştu.
Genel seçimlerdeki hedeflerinin Anayasayı değiştirecek çoğunluğu elde etmek olduğunu söyleyen Bakan Kılıç şöyle konuştu: “Yapacağımız genel seçimlerde en büyük hedefimiz, Anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmemiz. Çünkü artık Türkiye’deki, bugüne kadar AK Parti iktidarlarımızın yapmış olduğu ve Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren bugüne kadar getirdiğimiz birikimimiz bize şunu gösteriyor: Şu andaki Anayasamız Türkiyemizin daha da ilerlemesi için yeterli değil. Elimizdeki imkanlar, elimizdeki yasalar, Anayasa bizim daha iyi hizmet etmemizi ve ileriye gitmemizi yavaşlatıyor. Biz iktidar partisiyiz.”
Bakan Kılıç’ın konuşmasının ardından program basına kapalı olarak devam ederken, toplantıda ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır ve İl Başkanı Muharrem Göksel de birer konuşma yaptı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<