Bakan Yıldız: Umutlar Azaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman’daki madende mahsur kalan 18 işçiyle ilgili umutların azaldığını açıkladı.Bakanlar Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk çelik, 18 işçinin mahsur kaldığı madenin olduğu Karaman’ın...

30 Ekim 2014 Perşembe 10:37
Bakan Yıldız: Umutlar Azaldı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman’daki madende mahsur kalan 18 işçiyle ilgili umutların azaldığını açıkladı.
Bakanlar Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk çelik, 18 işçinin mahsur kaldığı madenin olduğu Karaman’ın Ermenek ilçesinde kameraların karşısına geçti, soruları yanıtladı. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Suyu boşaltıyoruz ama 1-2 metrelik çökmeler oluştu. 18 işçi kardeşimizle alakalı umutlarımızın azaldığını söylemem gerekir. Her ulaştığımız metre bize yeni bir tablo çıkartıyor. Suyu aktarmak önceliğimizdi. Suyu aktardıktan sonra çamuru ve tahkikatın bozulduğunu gördük. 24 saat çalışma var. Ama bunun adını illa ki su aktarmak olarak adlandırmamak lazım. Güvenliği sağlayarak bunları yapmamız lazım" dedi.
Olayla ilgili idari ve adli çalışmaların başladığını belirten Yıldız, madenin sahibinin Soma’daki madenin sahibiyle akraba olduğu iddiasına ilişkin ise, “Kurtarma çalışmaları başka konularla gölgelenmemeli” dedi. Maden ruhsatında sahibinin adının farklı olduğunu belirten Yıldız, "Biz Uyar Madenciliğin çalışmalarından memnun değiliz. Soma’dan sonra üzerlerinde ruhsat varsa bu ruhsatların kaldırılması talimatını verdim" diye konuştu.

LÜTFİ ELVAN
Provoke amaçlı haberlere, fısıltı gazetesine itibar edilmemesini isteyen Bakan Lütfi Elvan ise, "Biz her şeyi sizlerle paylaşıyoruz. Sorularınızı cevaplandırmaya hazırız ama kulaktan dolma bilgilerle haber geçilmesi yanlış” diye konuştu.

FARUK ÇELİK
Faruk Çelik de, çekilen su miktarıyla ilgili soruyu yanıtlayarak, "Konu sudan ibaret olsa zaman vermek mümkün. Ama içeride gelişen ve muhtemel gelişmelere karşı bir şey söylemek mümkün değil" dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<