banner359

Bakan Yıldız’dan operasyon eleştirilerine cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yapılan operasyonla ilgili eleştirilere cevap vererek, “Biz oradaki toprağımızdan vazgeçmiş değiliz. Biz oradaki askerimizden asla vazgeçemeyiz” dedi. AK Parti...

22 Şubat 2015 Pazar 18:22
Bakan Yıldız’dan operasyon eleştirilerine cevap
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Süleyman Şah Saygı Karakolu’na yapılan operasyonla ilgili eleştirilere cevap vererek, “Biz oradaki toprağımızdan vazgeçmiş değiliz. Biz oradaki askerimizden asla vazgeçemeyiz” dedi.
AK Parti Tokat 5. Olan Kongresi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın katılımı ile yapıldı. Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kongreye partililer yoğun ilgi gösterdi. Kongrede Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel’in konuşmasından sonra kürsüye gelen AK Parti Tokat Milletvekilleri Zeyid Aslan, Şükrü Ayalan partililerden helallik istedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Bakan Yıldız, Tokatlıları selamladı. Türkiye’nin üzerinde karamsarlık bulutları estirmeye çalışanlar olduğunu ifade eden Bakan Yıldız, “Biz ne kadar istikrar istiyorsak, o kadar çokta problem oluşturmaya çalışıyorlar. Bu gece bir operasyon düzenlendi. Bu operasyonla bile fitne, ayrılık noktası oluşturmaya çalışanlar var. Biz oradaki toprağımızdan vazgeçmiş değiliz. Biz oradaki askerimizden asla vazgeçemeyiz. Musul krizinde bize laf söyleyenler şuan başka şekilde laf söyleyeme çalışıyor. Biz her şeyin farkındayız. Orayı İŞID’e kat karşılığı mı vereceksiniz? diye bile söyleyenler çıktı. Bu partiler üstü bir konudur. Bu bizim mili meselemizdir. İktidar ile muhalefeti aynı ortak şekilde paydasına koyabilecek bir konudur" diye konuştu.
Paralel örgütün birçok entrikalar çevirdiğini ifade eden Bakan Yıldız, “Ben enerji sektörünün içerisinde olan birisiyim. İlk kuyu dünyada 1859 yılında Pensilvanya’da açıldı. Şu anda yöneltilen bir merkezin Kuzey Irakla alakalı, Irakla alakalı bir takım temennileri var, bir kısım istekleri var. Ama bizler Türkiye’nin milli birlik ve beraberliğini, bütünlüğünü bozacak ve Türkiye’nin istikrarını kast edecek her şey için biz mücadeleye varız. Bugün, ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne Başbakanımız ne de biz çay getiren teşkilattaki herhangi bir kardeşimizin görevi bir diğerinin görevinden az değildir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da, başbakanımızın da ve bu davaya gönül veren bütün gönüldaşlarımızın da kızı kızımızdır, namusu namusumuzdur, davası davamızdır. Ne Cumhurbaşkanımızı ne de başbakanımızı hiç bir şekilde ama hiç bir şekilde yalnız bırakmayacağız. Biz bu yola şöhret için çıkmadık, davamız için çıktık" şeklinde konuştu.

İÇ GÜVENLİK PAKETİ GÖRÜŞMESİNDE ÇIKAN OLAYLAR
Mecliste görüşülen iç güvenlik paketi görüşülürken yaşanan olaylara değinen Bakan Taner Yıldız, "Bugün biz bir kanun çıkartmaya çalışırken, herkesle hır gür çıkartmaya çalıştı. Muhalefetten kaynaklanan gerekçelerle utanacak bir kısım resimler ortaya çıktı. Bizler yolumuzda devam edeceğiz. Biz bu kanunu niçin çıkartıyoruz? Bonzai içilmesin diye, bonzai ile ilgili tedbirler alınsın diye. Niçin çıkartıyoruz? Herhangi bir şüpheli istismar edilmeden anında müdahale edilsin diye. Bizi çalıyı dolaştıranlara biz bundan sonra müsaade etmeyeceğiz. Niçin karşı çıktıklarını çok iyi anlayın, iyi takip edin" diye konuşmasını tamamladı.
Bakan Yıldız, konuşmasının ardından partililerin sevgi gösteri arasında salondan ayrıldı. Partililer Bakan Yıldızla fotoğraf çekilebilmek için bir birleri ile yarıştı. Kongreye AK Parti İl Başkan Adayı Metin Polat tek liste olarak girdi.
Tower Otelde sivil toplum örgütleri temsilcileri ile özel bir otelde bir araya gelen Bakan Yıldız, bir süre görüşme yaptı. Toplantı basına kapalı olarak yapıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<