banner359

Bbp’de "çatı" Pişmanlığı Var Mı ?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kararımızdan asla pişman değiliz. Doğru bir yerde durduk ve siyasi parti olarak demokratik tercih ortaya koyduk. Sandıkta da Ekmeleddin İhsanoğlu’nun destekledik" dedi. BBP Genel Başkanı...

12 Ağustos 2014 Salı 14:23
Bbp’de
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kararımızdan asla pişman değiliz. Doğru bir yerde durduk ve siyasi parti olarak demokratik tercih ortaya koyduk. Sandıkta da Ekmeleddin İhsanoğlu’nun destekledik" dedi.
BBP Genel Başkanı Destici, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarını partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Seçimlerin Türkiye için hayırlara vesile olmasını dileyen Destici, "Yeni seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Kendisi için de ailesi için de camiası için de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Yeni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan beklentilerini dile getiren Destici, "Bugüne kadar toplum inanılmaz bir şekilde gerildi ancak seçim sürecinde gerilim çok yaşanmadı. Bunda Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun çelebi tavırları ve gerilim siyasetine girmemesi çok etkili oldu. Yine de Türkiye’de bir cepheleşme, kamplaşma oldu. Görüyorum bir kısım medya ısrarla bunu sürdürmek istiyor, bu işin peşine düşüyor. Dolayısıyla Türkiye’nin bir an önce bu durumdan kurtulması lazım. Cepheleşmenin ortadan kalkması lazım. Bunun da öncülüğünü Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmalıdır. Bizim öncelikli olarak yeni Cumhurbaşkanından beklentimiz budur. Balkon konuşmasında bunun ipuçlarını verdi" şeklinde konuştu.

"STATÜKONUN YENİ BEKÇİLERİ KAZANDI"
Destici, seçim öncesi bütün kesimleri dinlediklerini belirterek, dile getirilen bir takım aksaklıklar olduğuna dikkat çekti. Destici, "Bu seçimlerin eşitlik ve adalet ölçüsünde yapıldığını hiç kimse söyleyemez, iddia edemez. Kim cumhurbaşkanı adayı olacaksa başbakan da olsa seçim öncesi istifa etmesi lazım. Böyle saçma, adaletsiz bir şey olamaz. Devletle millet yarıştı, devlet bütün gücünü kullanarak kazandı. Statükonun yeni bekçileri kazandı" dedi.
Türk siyasetindeki gerilimin, kamplaşmanın ve basının seçmenleri yönlendirmelerinin seçime katılımın düşük olmasında etkili olduğunu savunan Destici, "Biz bu sonucu seçime katılım oranlarıyla aslında öngördük. Seçime katılım bu sonucun ortaya çıkmasında birinci derece etkili olmuştur. Bu seçimi yerel seçimlerle kıyaslamak yanlış olur" diye konuştu.

"PKK’YI MEŞRULAŞTIRMANIN ZİRVE YAPTIĞI BİR SEÇİM OLDU"
Cumhurbaşkanı adaylarından Selahattin Demirtaş’ın aldığı oy oranlarına da değinen Destici, "PKK’nın İmralı’nın ve Kandil’in adayının aldığı oy konuşuluyor. Biz çözüm süreciyle PKK’nın meşrulaştırılacağını söylemiştik. Bu seçim PKK’yı meşrulaştırma ayağının zirve yaptığı bir seçim oldu. Topluma hoç gösterilen yönleri ön plana çıkartıldı ve oy alması sağlandı" dedi. Destici, ilerleyen süreçte iktidar ile HDP’nin birliktelik kurarak yeni anayasa çıkaracaklarını söyledi.
BBP’nin bugüne kadar kazananın yanında yer alma kaygısı taşımadığını vurgulayan Destici, şunları kaydetti: "Bazıları sanki cumhurbaşkanlığı değil de bir at yarışı oynanmış gibi bir iddia oynanmış gibi birileri ’Siz kaybettiniz, bedelini ödeyin. Siz yanlış karar verdiniz bedelini ödeyin’ diyor. BBP’yi eğer öyle değerlendireceksek 22 yıldır kaybeden bir partiyiz. Biz doğrunun yanındayız, biz hakkın yanındayız. Biz bugüne kadar ’Kazananın yanında yer alalım’ diye bir karar vermedik. Hiçbir zaman böyle bir gayemiz olmadı. Zaten bu düşünce içerisinde olanlar, böyle değerlendirenler zavallılardır. Büyük Birlik Partisi’nin içinden de böyleleri varsa onlar da büyük birlik ruhunu anlayamamışlardır. Hiçbir zaman büyük birlikçi ya da alperen olamamışlardır. Rahmetli Genel BaşkanımıZ, ’Haksız milyonların başında yürüyeceğime, haklı davamda tek başına yürümeyi tercih ederim’ demiş. Biz seçimin sonucuna göre değerlendirilecek bir parti değiliz."

"BBP OLARAK KARARIMIZDAN PİŞMAN DEĞİLİZ"
Destici, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararından asla pişman olmadıklarını belirtti. Destici, "Doğru bir yerde durduk ve siyasi parti olarak demokratik tercih ortaya koyduk, sandıkta da Ekmeleddin İhsanoğlu’nun destekledik. Netice millet bir tercih yapmıştır. Katılım öyle ya da böyle olmuştur. Bütün bu eksikliklere rağmen sandıktan çıkan milli iradeye saygılıyız, milletin kararının başımızın üstünde yeri vardır, milletin seçtiklerine de saygılıyız. Devletimiz, milletimiz ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan için ailesi için hepimiz için hayırlısı olsun. O bundan sonra hem Türkiye Cumhuriyeti’nin hem de hepimizin cumhurbaşkanıdır. Herkesin de bu tavır içerisinde olmasının doğru olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı adaylarından Ekmeleddin İhsanoğlu’nu destekleme kararını BBP partisinin tüm organlarının bir araya gelerek aldığına dikkat çeken Destici, "İnançlı olduğunu söyleyen adam elinde bilgi, belge olmadan bütün televizyon önünde çıkıp ’Yok bunlar paralel yapının etkisinde kaldılar, bunlar CHP ile birlikte hareket ediyorlar’ şeklinde siyaset için vicdansızlaşabilir mi? Esas sorgulanması gerekenler bunlar" dedi.

"CUMHURBAŞKANI GÜL’ÜN VERECEĞİ RESEPSİYONA KATILMAYACAĞIM"
Destici ayrıca, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 28 Ağustos’ta görevi bırakmadan vereceği veda resepsiyonuna katılmayacağını açıkladı. Destici, Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza nazik davetleri için eşime ve tarafıma gönderdiği davet için teşekkür ediyorum. Ama şunu belirtmek isterim ki bir önceki resepsiyona da Ahmet Kaya’ya ödül verdikleri için katılmamıştık, protesto etmiştik. Çünkü o kararın doğru olmadığını düşünüyorum. Bu akşamki resepsiyona da Sayın Cumhurbaşkanımızın son dönemlerde rahmetli Muhsin Başkanımızın şahadet sürecine olan ilgisizliğinden dolayı konuyla ilgili görüşme talebimize olumlu bir talep vermediği için katılmayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<