banner359

"ben Hukuk Arıyorum"

Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adalet vurgusu yaptı. Erdoğan, "Ben hukuk arıyorum. Yasa benim için önemli değil. Karşı karşıya kaldığımız meseleye adalet gözüyle bakmalıyız. Eşitlik ve hukuk kavramını...

24 Kasım 2014 Pazartesi 12:05
Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, adalet vurgusu yaptı. Erdoğan, "Ben hukuk arıyorum. Yasa benim için önemli değil. Karşı karşıya kaldığımız meseleye adalet gözüyle bakmalıyız. Eşitlik ve hukuk kavramını adalet üzerine inşaa etmek zorundayız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadın ve Adalet Zirvesi’nde konuştu. Konuşmasında adalet vurgusu yapan Erdoğan, "Çünkü adalet yok. sorunlar arasında ayrımcılık yapılıyorsa orada adalet duygusundan söz edilemez. Demokrasi demokratik hakları kendin için savunurken başka ülkelerdeki haksızlıkları görmezden gelirsen samimi olamazsın. Zalimin zulmüne rıza zulümdür dedim. Bu zulmü rıza gösteremem kendisini de asla kabul edemem dedim. Bu makamda bulunduğum sürece böyle bir şeyi asla yapmam. Çünkü günde 3 bin insanın öldürüldüğü yakın siyasi tarihte görülmüş hiç bir ülke yok. İşte Mısır bunu yaşadı. Bir günde bu kadar insan öldürüldü. Demokratiğiz diyen ülkeler ses çıkardı mı. Hala baş göz ediyorlar. Meşruiyet kavgasını sürdürüyorlar. Siz meşru görseniz de biz meşru görmeyeceğiz. Saraybosna’da kadınlar ölürken Mısır’da Libya’da Irak’ta insanlar ölürken tepkisiz kalırsan adaletten söz edemezsin. Küresel sorunların hemen herbirinde asıl ihtiyacımız olan adalettir. Adalet mülkün temelidir. Beyaz adam ile siyah adam arasındaki ayrımcılığı kaldırmanın yolu adalettir. Irkçılığın çözümü adalettir. Adalet bambaşka bir şeydir" dedi.
Hukuk ve yasanın başka olduğunu ifade eden Erdoğan, "Ben hukuk arıyorum. Yasa benim için önemli değil. Adil yöneticiler adil yargıçlar arıyorum. Bunlar olduğu anda o ülkede huzur bulursunuz. Elbette eşitlik olacak haklar hukukla korunacak. Yasa hukuka uygunsa değerlidir. Karşı karşıya kaldığımız meseleye adalet gözüyle bakmalıyız. Eşitlik ve hukuk kavramının adaletin üzerine inşaa etmek zorundayız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bizde bu temel anlayış vardı" ifadelerini kullandı.


GALATAPORT PROJESİNİ DURDURMA KARARI
Galataport Projesi’ni durdurma kararına da değinen Erdoğan,"Başbakanlığım döneminde Tophane’deki Galaport’un ihalesini yaptık. İhaleden sonra iki yıl geçti. Yargı karar veriyor. Yürütmeyi durdurma. Böyle bir anlayış olabilir mi. Siz iki yıl sonra karar veriyorsunuz. Bu yatırımcı yatırım yapmış. İki yıl sonra böyle karar veriyorsunuz. Bu vatanpervilik midir milliyetperverlik midir. Bu sormak zorundayız. Bu proje neredeyse 1 milyar dolarlık bir proje. Sen kalkıyorsun ne kadar rahat engelliyorsun. Bunun benzeri bir çok proje var.Devlet yasalarını hak üzerine inşa ederse oradan adalet çıkar" dedi.

KADIN VE ERKEK EŞİTLİĞİ
Kadın ve erkeğin farklı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kadının özellikle adalet karşısındaki eşitliği aslolandır. Kadınları erkekleri yaptığı her işte çalıştıramazsınız. Onların narin yapısına ters düşer. Bizim dinimiz kadına annelik makamı vermiş. Eşitlikten ziyade eşdeğer kavramını bu meselede temel referans olarak almalıyız. Bizim dinimiz anneye bir makam daha vermiş. Cenneti annelerin ayaklarının altına sermiş. Feministler anneliği anlamıyor. Bize anlayanlar yeter. Onlarla yola devam ederiz. Kadın sorunlarını adalet kavramıyla ele almak başlı başına farklı bir tavır demektir " dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<