banner359

"benim De Gönlümde Yatanlar Var Ama..."

Ekmeledddin İhnsaoğlu’na destek isteyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Benim de gönlümde yatanlar var ama bu toplumun büyük çoğunluğunu ikna edecek, Atatürk Cumhuriyeti için ikna edecek insana ihtiyacımız var" dedi. Gazeteci Yazar...

02 Ağustos 2014 Cumartesi 12:15
Ekmeledddin İhnsaoğlu’na destek isteyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, "Benim de gönlümde yatanlar var ama bu toplumun büyük çoğunluğunu ikna edecek, Atatürk Cumhuriyeti için ikna edecek insana ihtiyacımız var" dedi.
Gazeteci Yazar ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, İzmir’in Çeşme ilçesindeki tarihi Aya Haralambos Kilisesi’nde düzenlenen imza gününde cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmede bulundu. İmza gününde, CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran, partililer ve sevenleriyle buluşan Balbay, şöyle konuştu:"Burada bulunan herkesten eminim ki sandığa gidip oy kullanacaklardır. Sevgili arkadaşlar bu seçimde sandığa gitmeyip, oy vermeyen arkadaşlar zahmet etmesin bir daha sandığa gitmeye gerek kalmayabilir. Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başlamadan önce iktidar saflarında söyle bir düşünce vardı; ’CHP adayını belirler, MHP adayını belirler bunlar tahmin ettiğimiz kişilerdir. Ona göre çürütme politikası uygularız.’ Ama pek çok kişinin zor olduğunu düşündüğü CHP ve MHP bir ortak paydada buluştu ve buna sekiz parti daha katıldı. Türkiye’nin ’Olabilir mi?’ diye sorduğu uzak ihtimaldi bu arkadaşlar. Aramızda mutlaka gönlümdeki aday şuydu diyen arkadaşlar vardır. Ama lütfen gönlümüzle değil beynimizle düşünelim. Bir mücadeleye girdiğimizde ilk önce karşı taraftakini esir alırız. Bunu başardınız mı, mücadeleyi kazanırsınız. Çünkü karşı taraftakini esir aldığınızda ’Ben yenildim, kaybettim, biz kaybeden tarafız’ diye düşünmeye başlıyor. Sonrasında mücadeleyi sürdürmekte çok kolay olur arkadaşlar."

"BENİM DE GÖNLÜMDE YATANLAR VAR"
Türkiye’nin coğrafi konumuna bakıldığında Suriye ve Ukrayna’nın ortasında olduğunu kaydeden Balbay, sözlerine şöyle devam etti:
"Suriye’de bugün kardeş kardeşi öldürüyor. Ukrayna’da da Avrupa Birliği pazarlığı yapılıyor. Türkiye eğer kendi iç barışını her şeye rağmen biraz ayakta tutabiliyorsa, bu ortak paydayı yok etmeyelim arkadaşlar. Bunu tek partiyle yapmak zor. Biz birleşerek tek ortak paydamızla bu iktidara son vereceğiz. Bize soruyorlar ’CHP cemaatçi olmuş bunu destekliyor.’ Bana da soruyorlar ’Hangi taraftasınız?’ diye ben de diyorum ki; ’Hak vermeyin birine, al birini vur ötekine’ diyorum. CHP İzmir Milletvekili olarak benim de gönlümde yatanlar var ama cumhuriyeti, doğruyu bağırarak çok yüksek sesle söyleyecek insandan çok bu toplumun büyük çoğunluğunu ikna edecek, Atatürk Cumhuriyeti için ikna edecek insana ihtiyacımız var."
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<