banner359

’’Bonzai, molotofla ilgili iki maddeyi bu akşam getirin...’’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulunarak, “Toplumun hassas olduğu bonzai, molotof kokteyli gibi şiddeti andıran konularla ilgili iki maddeyi bu akşam getirin, 4 siyasi partinin...

21 Şubat 2015 Cumartesi 14:35
’’Bonzai, molotofla ilgili iki maddeyi bu akşam getirin...’’
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na çağrıda bulunarak, “Toplumun hassas olduğu bonzai, molotof kokteyli gibi şiddeti andıran konularla ilgili iki maddeyi bu akşam getirin, 4 siyasi partinin tamamı oy verecektir” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte bir dizi programa katılmak için İzmir’e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İl Başkanlığı’nda gündeme dair açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, konuşmasına Ege Üniversitesi’ndeki kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na başsağlığı dileyerek başladı. Yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ve faillerin bir an önce bulunması gerektiğini belirten Tekin, “Ne yazık ki acılı bir olay yaşandı. Bir öğrenci hayatını kaybetti, biri de ağır yaralı. Her iki öğrencimizin ailelerine başsağlığı ve geçmiş olsun diyorum. Ne yazık ki bu güvenlik yasasının tartışıldığı ortamda, bu durum Türkiye’yi derinden üzmüştür” dedi.

ABDULLAH GÜL’Ü TEBRİK ETTİ
İç Güvenlik Yasası’nın bir sıkıyönetim yasası olduğunu savunan Tekin, parlamentoda hukuka, demokrasiye inanan bütün partilerin yasanın çıkmaması için gerekli mücadeleyi vereceğini ifade etti. Tekin Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de yasa ile ilgili tekrar görüşülme talebinde bulunmasından dolayı tebrik ederek, “Mücadeleye Eski Cumhurbaşkanı da katıldı. Onu da vicdanlı duruşundan dolayı kutlamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINIZI SİYASETTEN MUAF TUTUN”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kenan Evren benzetmesiyle yüklenen Tekin, “Sözde başkanlık sistemi tartışması bana Evren Paşa’yı hatırlattı. Evren Paşa da il il dolaşarak Sunalp’a oy istemişti. Şimdi yine ‘Hoş geldin ikinci Evren Paşa.’ Şimdi Evren gibi Davutoğlu’na oy istiyor. 7 Haziran’da halkımız gereken cevabı verecektir" dedi.
Son günlerde siyasetçilerin ve Erdoğan’ın çocuklarının siyasete karıştırıldığına dair ile ilgili de konuşan Tekin şunları söyledi: “Yine siyasetçilerin çocukları ile ilgilidir. Bir anne baba için çocuk çok değerlidir. Kıymetlidir. Siyasetçilerin en azından terör örgütlerinin liderlerinin göstermiş olduğu hassasiyeti göstermemesi çok acı vermektedir. Kirli işlere bulaşan mafya örgütleri bile kendi çocuklarını pisliğin dışında tutmuşlardır. Ne yazık ki siyasetçilerin bu hassasiyeti gösterememiştir. Siyasetçilerin birbirine söyleyecekleri elbette olacaktır. Ancak ailenize çocuklarınızı bundan muaf tutun.”

“DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRIDA BULUNUYORUM”
Güvenlik Yasası’nı eleştiren Tekin, “Köşk’ün zorlamasıyla devam ediyor. Sayın Davutoğlu toplumun hassas olduğu bonzai, molotof kokteyli gibi şiddeti andıran şeyler bunlar istemiyorlar geçsin. Sayın Davutoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle bu iki madde bu akşam getirin 4 siyasi partinin tamamı oy verecektir. Sizin maksadınız bonzainin önüne geçmek değil, tam tersine sizin iktidarınız döneminde bonzai patlatma yapmıştır. AK Parti’nin istediği bir sıkıyönetim yasasıdır” diye konuştu.
AK Parti’nin valilere verdiği yetkiyi artırmak istediğini ifade eden Tekin, “Yargıyı by-pass etmek istiyor. Diyorki ‘Hakim savcılara güvenmiyorum. Bu görevi valilere kaymakamlara devretmek istiyorum.’ Bu da şu demektir; 81 ilde AK yargıçlar görev yapacaktır. Bunu kabul etmek mümkün mü.? Ne yaparsanız yapın, 7 Haziran’da güle güle” dedi.
Cumhuriyet’in kurduğu her kurumun da temiz ve şeffaf olduğunu ifade eden Tekin şöyle devam etti: “İş Bankası Türkiye ekonomisi çok kırılgan bir dönem, geçiriyor. İş Bankası bugün uluslararası arenada Türkye’nin en güvenilir bankasıdır. İş Bankası ile CHP’nin ilişkisi sokaktaki vatandaşla İş Bankası arasındaki mesafe gibidir. 90 yıllık tarihimize baktığınızda her şey net olarak ortadadır. Önümüzdeki günlerde kırılgan ekonomiyle beraber durumun nereye geleceğini görmemek körlüktür. Al Babacan bir şey söylemeli.”
CHP ile Fuat Avni arasındaki bağlantı iddiasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini de eleştiren Tekin, “Bunlara acıyorum. Cumhurbaşkanına da Başbakana da üzülüyorum. Devletim bütün kurumları ellerinde bir de bu lafları ediyorsunuz. Elinizde hangi bilgiler, belgeler varsa çıkarın kardeşim. Hodri meydan. 2005 yılından itibaren yargıda solcu yargıçlar var, darbeciler var, Ergenekon soruşturmaları, yetmedi Balyoz. Biz sürekli paranoyak durumla uğraşacak değiliz. Korkularınızı anlıyoruz. Bu sıkıyönetim yasasının getirilmesi de 17 ve 25 Aralık suçlularını nasıl koruyabiliriz’ endişesi. Kardeşim koruyamazsınız” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<