banner359

"Böyle spekülasyonlara gerek yok"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "İki ayrı açıklama olmasın diye bir basın açıklamasını Sayın Başbakanımız yapmıştı. Ancak bazı gazetelerde niçin bu böyle oldu diye bir takım akıl yürütmeler olmuş....

23 Şubat 2015 Pazartesi 23:17
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, "İki ayrı açıklama olmasın diye bir basın açıklamasını Sayın Başbakanımız yapmıştı. Ancak bazı gazetelerde niçin bu böyle oldu diye bir takım akıl yürütmeler olmuş. Böyle spekülasyonlara gerek yok" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi. 6.5 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ele alınan konulara ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun geçen haftaki Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından yurt dışına çıkmadan önce bir açıklama yaptığını hatırlatan Arınç, "Ben de iki ayrı açıklama olmasın diye birlikte bir basın açıklamasını Sayın Başbakanımız yapmıştı. Ancak bazı gazetelerde niçin bu böyle oldu diye bir takım akıl yürütmeler olmuş. Böyle spekülasyonlara gerek yok. Bugün Bakanlar Kurulumuz biraz gecikti. Kendilerinin talimatıyla Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından görüştüğümüz konularla ilgili bilgi veriyorum" şeklinde konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, toplantıda, yurt içi ve yurt dışı gezileriyle ilgili bilgi sunduğunu, Bakanların da çalışmalarına ilişkin bilgi verdiğini dile getiren Arınç, Meclis çalışmaları ve TBMM’deki İç Güvenlik Paketi’yle ilgili geçen toplantıdan bu yana neler yapıldığına ilişkin bilgi aldıklarını vurguladı. Arınç, "Bildiğiniz gibi şu anda da bu görüşmeler devam etmektedir. Sanıyorum bu akşamki görüşmelerde İç Güvenlik Yasası konusunda biraz daha ilerleme sağlanmış olacaktır" dedi.
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır’ın, kendi alanıyla ilgili Bakanlar Kurulu’na bilgi sunduğunu söyleyen Arınç, "Geçtiğimiz günlerde Ankara’da Reform Eylem Grubu (REG) toplantısı yapılmıştı. Bu toplantıda alınan kararlar bir basın bildirisiyle yayınlanmıştı. Bu konu üzerinde ve Brüksel’de yapacağı temaslar konusunda da ayrıca Bakanlar Kurulu’na bilgi verdi. Reform Eylem Kurulu’nun son toplantısında insan haklarıyla ilgili Cenevre’de yapılan Uluslararası İnsan Hakları Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması toplantısı yapıldı. Bu toplantıda pek çok soru sorulmuştu. Bazı öneriler getirilmişti. Bunlar takriben 280 civarındaydı. 199 tanesini Türkiye’nin uygulamakta olduğunu ifade etmiştik. Sadece 26’sını kabul etmediğimizi, bunların da gerekçesini Hazirana kadar BM’ye ileteceğimizi bildirmiştik. Reform Eylem Grubu bu çalışmaları olumlu buldu ve Haziran ayına kadar ki çalışmaların Reform Eylem Grubu’nun da gündemine alınması konusunda bir karar aldı. İnsan hakları konusu Avrupa Birliği süreci içinde Reform Eylem Grubu tarafından da ayrıca değerlendirilecektir. Bir taraftan da halen görüşülmekte olan İç Güvenlik Reform Paketi konusunda AB normlarına uygun standartların esas alındığını kabul ettiler ve vatandaşları hayatını kolaylaştıran, can ve mal güvenliğini güvence altına alan birçok bürokratik işlemi ortadan kaldıran düzenlemeler içerdiğini, bu düzenlemelerin de AB müktesebatı ve uluslararası standartlar esas alınarak hazırlanmış olduğunu ifade ettiler. Bildiğiniz gibi AB Uyum Komisyonu da AB ile ilgili bakanlık da bu konuda ciddi bir çalışma yaptı ve bunu yayınlamıştı. Bütün bunları ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda bulunan ve kolluk görevlilerine yönelik kötü muamele iddialarını bağımsız olarak inceleyip soruşturmak amacıyla hazırlanmış Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı’nın da bir an önce yasalaşması gerektiği üzerinde de Reform Eylem Grubu’nun tavsiyeleri oldu. Bunları hükümetimiz de ayrıca dikkate almaktadır" açıklamasında bulundu.
Arınç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in de tarım sektöründe gelişmeler ve yeni projeler konusunda Bakanlar Kurulu’nda kapsamlı bir sunum yaptığını belirtti.
Tarım sektörde bazı başlıkların yeniden değerlendirilmesi, teşvikler konusunda yeni tedbirler getirilmesi konusunun olumlu karşılandığını belirten Arınç, "Sayın Başbakanımız, önümüzdeki günlerde yapacağı basın toplantılarıyla bu konuda özellikle çiftçilerimize tarım kesimine yönelik hangi teşvik ve tedbirlerin getirileceğini, sektörel bazda hangi yeni projeler uygulanacağını ifade edecek" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şah Fırat operasyonuna ilişkin ayrıca açıklamaları bulunduğunu hatırlatan Arınç, "Biz de özel güvenlik toplantılarında kısmen bilgi sahibi olduğumuz bu operasyonun her yönüyle başarılı olarak geçtiğini, takdir edilmesi gerektiğini ayrıca ifade ettik. Tabii muhalefetin bu operasyona yönelik temelsiz, dayanaksız ve maalesef milli menfaatlerimizi gözardı eden açıklamalarını da teessüfle karşıladığımızı ifade etmeliyim" ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<