banner359

"bu Millet 10 Ağustos’ta Tarih Yazacak"

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ömrüm yettikçe, sizler yetki verdikçe ülkesine hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz” dedi. İzmit’te halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “Şimdi CHP’ye gönül veren...

03 Ağustos 2014 Pazar 16:47
Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Ömrüm yettikçe, sizler yetki verdikçe ülkesine hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz” dedi.
İzmit’te halka hitap eden Başbakan Erdoğan, “Şimdi CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. Böyle bir adam ülkeye cumhurbaşkanı olabilir mi? Ey MHP’ye gönül veren kardeşlerim söyleyin olabilir mi? Konuştuğundan haberi yok. İnanıyorum ki CHP tabanından bu Monşere oy çıkmayacak. Özellikle Kocaeli bu monşere hiç yüz vermez” diye konuştu.
Vatandaşları seçim kampanyasına bağış yapmaya çağıran Başbakan Erdoğan, “Bankalara gidip bağış yapmaya var mıyız? 1 lirada olsa 10 lirada olsa. Mesele ben bu işin içinde varım demek. Bu millet ilk kez Cumhurbaşkanı seçiyor. Tarih yazıyor tarih. Tatilde olanları da oy vermeye çalışıyoruz. Yurtdışında yaşayan kardeşlerime de şu uyarıyı yapmak istiyorum. Eskiden sadece giriş ve çıkışta oy veriliyordu. Şimdi 10 Ağustos’a kadar gurbetçi kardeşlerimiz belirlenen 44 gümrük kapısında istediği zaman oy kullanabilir” dedi.
Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdıklarını ifade eden Erdoğan şunları söyledi: “Önceki hafta Kocaeli’nden İstanbul’a, Sakarya, Bilecik Eskişehir ve Ankara’ya yüksek hızlı treni açtık. Ankara’dan bindik Kocaeli’ye bugün geleceğimiz için burada durmadan İstanbul’a gittik. Kocaeli’yi 3. köprü ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrupa’ya bağlayacağız. Kocaeli’yi tek koldan değil. 3 koldan İstanbul’a bağlıyoruz. Böylece Asya’dan Avrupa’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak. Bitmedi. Dünyanın en büyük lojistik merkezlerinden birini Köseköy’e inşa ediyoruz. Yeni Türkiye’ye pırıl pırıl şehirler yakışır dedik ve bu vizyonla hareket ettik. İşte önümüzde Kocaeli eseri. Bütün düşler gerçeğe dönüşüyor. Gebze Orhangazi İzmir otoyolu projesi bunlardan biri. Bu otoyolun en büyük ayağını İzmit Körfez geçişi asma köprüsü oluşturuyor. Otoyol İzmit Körfezi’ni eşine az rastlanır bir teknoloji ile inşa ettiğimiz asma köprüsü ile geçiyor. Bu köprü kendi sınıfında dünyanın en büyük 4. köprüsü. İstanbul İzmir otoyolu tamamlandığında iki kent arasındaki mesafe 9 saatten 3,5 saate düşecek. Bu otoyol ulaşım kontrolünün yanında hem ekonomimize hem de vatandaşımızın cebine kolaylık sağlıyor. Sağlık alanında 12 yılda ülkemizin kaderini değiştirdik. 81 ilimizi tıp tesisleriyle hastanelerimizi modern cihazlarla, ambulans helikopterlerimizle, dağlarda paletli ambulans helikopterlerimizle değiştirdik. Şimdi de 5 ihtisasa alanından oluşan 110 yataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz Kocaeli’ye” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos sonrasında Türkiye’nin önünü açan yeni bir dönem başlayacağını belirterek, “2023, 2053, 2071 hedeflerinde Türkiye’ye çizdiğimiz vizyon doğrultusunda hareket ettik hareket etmeye devam edeceğiz. Sizin iradenizle cumhurbaşkanı seçilmem halinde hiçbir yatırım yarım kalmayacak. Bizim için milletimize hizmet üretmekten, insanımıza huzur ve refah sağlamaktan daha büyük bahtiyarlık olamaz. Bugüne kadar sizler sayesinde sizin için hizmet etme şerefine nail oldum. İnşallah ömrüm yettikçe, sizler yetki verdikçe ülkesine hizmet için koşturan bir Tayyip Erdoğan göreceksiniz. İnşalallah 10 ağustos yeni Türkiye için bir milad olacak. İstiklalimizi kazandığımız ruhla istikbalimizi inşa edeceğiz. Yeter ki siz demokrasimize, sandığa sahip çıkın. İleride çocuklarınıza torunlarınıza halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanına bende oy verdim diyeceksiniz. Türkiye’de cumhurbaşkanlığı üzerinde kurulan vesayete bir son verdik diyeceksiniz” dedi.
Türkiye’de bizi Türk, Kürt Çerkez, Abaza, Laz, Boşnak, Roman gibi bizi bölmek isteyenler olduğunu belirten Erdoğan, “Ama biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik. Bizde ayrımcılık yok. Bu ülkede CHP zihniyetinin iktidar olduğu dönemlerde camiler kapatıldı, kuran yasaklandı, üniversitelere başörtüsü yasağı getirdiler. CHP şimdi hangi yüzle oy istiyor. Bunlarda yüz yok ki. İşe onun için çok çalışmamız lazım. Bize rehavet yakışmaz. Tek millet tek bayrak. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Kimse bu topraklar üzerinde operasyon yapmaya kalkamaz. Kalkışan olursa karşısında bizim demir yumruğumuzu bulur. Türkiye tek devlettir. Devlet üstünde bir paralel devlet olduğunu sananlar var. İşte bunlar bedelini ödeyecekler. Şimdiden 10 Ağustos seçiminde kullanacağınız oyların hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye için gelecek nesillerimiz için dua edin. Dualarınızda Gazze’yi de unutmayın. Filistin’i, Libya’yı Irak’ı, Suriye’yi unutmayın” ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından büyük İstanbul mitingine gitmek üzere Kocaeli’den ayrıldı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<