banner359

"cemaatlerin Görevi Irşattir, Siyaset Değil"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, iktidarın yıllarca derneklere, vakıflara, cemaatlere destek olduklarını belirterek, “Cemaatlerin görevi ülke yönetmeye heveslenmek asla değildir.” dedi. AK Parti Menemen İlçe Kongresi’ne...

29 Kasım 2014 Cumartesi 19:06
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, iktidarın yıllarca derneklere, vakıflara, cemaatlere destek olduklarını belirterek, “Cemaatlerin görevi ülke yönetmeye heveslenmek asla değildir.” dedi.
AK Parti Menemen İlçe Kongresi’ne katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, halkın iktidarını yok etmek için çok şey yapıldığını belirterek, “Yargıyı, askerimizi, dış güçleri kullanmaya kalktılar. Her seferinde de karşılarında AK Parti iktidarını buldular. Gezi’yi gördük, Gezi’nin arkasındaki oyunları da gördük. Orada liderimizin kararlı duruşuyla hakim oldu. Olmadı yargı yoluyla ‘Milletin adamını nasıl bertaraf ederiz’ diye 17 Aralık senaryosunu hazırladılar. Bizim inançlı, dinine diyanetine sahip milletimizle hiçbir derdimiz olamaz. Yıllarca dinimizin, diyanetimizin daha da güzel yaşanması, ihtiyaçlarının daha da iyi karşılanması için bütün derneklere, vakıflara, cemaatlere destek olduk. Ancak şunu herkes iyi bilmelidir. Cemaatlerin görevi ülke yönetmeye heveslenmek asla değildir. Siyasetlerin görevi yönetmek cemaatlerin görevi irşat etmektir. İnsanları hayra sevk etmektir. Eğer siz bunu unutur boyunuzdan büyük işlere kalkışırsanız, ülkenin cumhurbaşkanını başbakanını baş aşağı etmek isterseniz, bu millet de cevabını verir. 30 Mart’ta vermedi mi? 10 Ağustos’ta vermedi mi? İnşallah uslanmışlardır” dedi.

“BİR DAHA ADAY OLACAK DEĞİLİM, AMA YARIM KALAN HESABI GÖRELİM”
2015 seçimlerinde aday olmayacağını ancak AK Parti’nin neferi olarak her zaman İzmirlinin yanında olduğunu aktaran Yıldırım şöyle konuştu:
“2015 seçimlerinde ben yokum. Ama ben buradayım. AK Parti neferi olarak buradayım. Sizinle beraber Kınık’tan Beydağı’na Kemalpaşa’dan Selçuk’a, Çeşme’den Menemen’e tüm 30 ilçede bir olacağız. Ben bir daha aday olacak değilim. Ama sizden istediğim şu yarım kalan hesabı bir görelim. İnşallah hep birlikte bu hesabı da göreceğiz. Bu lafla olmaz. Bugünde tezi yok çalışacağız. Her hemşerimize ulaşacağız. Her şeyin efendisi millettir. Millet yalancı pehlivan gibi dolanmaz. Basiretiyle karar verir. Dinler dinler bir şey söylemez. Ama demokrasi bayramında iş yaptıysan ‘Yola devam’ der, yapmadıysan biletini keser. Bu yüzden çok çalışacağız. Ülkemizin kayıp yıllarını telafi edeceğiz. İzmir’in kayıp yılları çok. İstanbul, Ankara aldı başını gitti. Bizim iktidar olarak yaptıklarımız ortadır, teraziye lüzum yok. Bir Türkiye’nin yanına, üç Türkiye koyduk. Türkiye icraat siyasetinden vazgeçemez. Laf siyasetine dönemez. Bu kazanımları ülkenin geldiği bu noktayı tersine döndürmeye kimsenin gücü yetmez. AK Parti de bu millet de buna müsaade etmez. Ne vesayet ne darbe ille de demokrasi, diyoruz. Demokrasimiz daha da güçlendireceğiz. Örtülü açık, gizli, aleni her türlü demokrasi dışı girişimlere en şiddetli şekilde karşılığını vereceğiz. Çünkü bu milletin bize verdiği en önemli görev, emaneti gelecek nesillere aktarmaktır.”

“BU ÜLKENİN 80 YILINI YEDİLER”
2008 krizinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘kriz teğet geçecek’ sözlerinin bazıları tarafından alaya alındığını ancak sadece Türkiye’nin insanına krizi hissettirmediğini kaydeden Yıldırım, “2008’den beri ülkemizin etrafında yaşananları görüyorsunuz. Her taraf ateş çemberi. ABD, Avrupa krizden yerle bir. Bunlar dünyanın gelişmiş ülkeleri, elleri uzun ama krizin altından kalkamadılar. Türkiye kıt kaynaklarıyla dünyayı kasıp kavuran krizleri insanına yaşatmadı. Çünkü özgüveni yüksek, milletinden başka kimseden icazet almayan, kimseye hesap vermeyen bir iktidar vardı. AK Parti vardı. Biz krizin çaresinin yatırım olduğunu söyledik. Dünyayı şaşırtan projelere hız verdik. ‘Ee sizde çok oldunuz’ dediler. Bazı şeyler göze batıyor. Belki de fazla göze batmadan gitmek lazım ama böyle düşünerek 80 yılını yediler bu ülkenin. Kimin gözüne batarsa batsın, kimin karnı ağrırsa ağrısın Türkiye muasır hedeflerine ulaşmaya devam edecek” diye konuştu.
İktidarı ortadan kaldırmak isteyenlerin cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de medet umduklarını dile getiren Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızı seçtikten sonra vesayet rejimi ümitlendiler. ‘Bizi birbirimize düşecekler’ diye beklediler. Ama orda da evelallah hayal kırıklığı yaşattık. AK Parti kendine yakışanı yaptı. Demokrasi erdemini gösterdi. Birlik, kardeşlik içinde görevi Yeni Başbakanımıza Ahmet Davutoğlu’na teslim ettik” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR HİZMETİ TÜRKÜ ÇAĞIRARAK YAPIYOR”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili belediyelerin olduğu ilçelere hizmet yapmadığını belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
“Yeni bütünşehir yasasında büyükşehire imkanlar sağladık. Bütün bunlara rağmen AK Parti nerde kazanmış diyorlar. 6 tane belediyemiz var. Buralara büyükşehir hizmetleri türkü çağırılarak yapılıyormuş. Neymiş niye burada AK Parti belediyesin seçtiniz. Tire’ye hizmet var, Ödemiş’e yok. Hizmette partizanlık olmaz. Bu hakkı İzmirli sana vermedi. Hangi partiden olursa olsun kesintisiz hizmet yapacaksın. 18 yıl çevre yolu bekledi, İZBAN ölü bir yatırıma döndü. Burada İzmir belediyesi var demedik. Burada önceliğimiz olmaz demedik. O çevre yolunu da, o İZBAN’ı da bitirdik. Yeter ki İzmirlilerin derdi azalsın dedik. Bunlarsa 30 Mart seçimlerini kazanır kazanmaz toplu taşıma sistemini bozdular. Bozmakta bunların eline kimse su dökemez. Aktarma dediler, döndürme dediler, işi çıkmaz hale getirdiler. Çinlilerin bile aklı ermiyor. Bizim şahsi derdimiz yok. Bizim derdimiz İzmir. İçimiz de İzmir dışımızda İzmir.”
Seçimi bütün ilçelerde alamasalar da İzmirliye bakışlarında zerre kadar değişiklik olmadığını aktaran Yıldırım, İzmir için çalışmaya devam edeceklerini, belediye hizmetlerini de takip edeceklerini ve gerekirse hesabını gelecek seçimlerde soracaklarını belirtti.

“8 AY SONRA ‘İZMİR’ NE YAPTIN AÇIKLA’ DİYECEKLER”
Seçimlere sayılı gün kaldığını ve o gün geldiğinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na halkın soru soracağını söyleyen Yıldırım, “8 ay sonra açıkla bakalım? İzmir için ne yaptın? Hangi projeyi yaptın?’ diyecekler. Biz ne yaptık? 10 km Sasalı-Koyundere arasında yolu bitirdik. Koyundere-Menemen çevre yolu inşaatı da devam ediyor. Onu da 2016’da açacağız. Aliağa; Çandarlı, İzmir-İstanbul yoluyla da bu yolu bağlayacağız. Bunlar kilometrelerce laf ediyor, bir arpa boyu iş yapmıyor. Biz gürültü yapmadık, iş yaptık. Sadece hizmet dedik” ifadelerini kullandı.
İzmir geleceğine karar verirken kılı kırk yararak değerlendirmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, İzmir’in adım adım hizmet odaklı, şehrine sahip çıkan bir yerel iktidara kavuşmasının gerektiğini ve bunun adresinin de 2019 olduğunu vurguladı.

“17 ARALIKLA İZMİRLİLERİ KANDIRDILAR”
Kardeş gördüklerinin kendilerine oyunlar oynadığını ifade eden İl Başkanı Bülent Delican, “Paralel yapı önce cemaati hançerledi, sonra bize hançerleyecekti. Ama liderimiz Recep Tayyip Erdoğan o hançeri indirerek, bıçağı sapladı” dedi.
İzmir’de de seçim kampanyasında 17 Aralık sürecinin arkasına sığınılarak çalışmalar yapıldığını aktaran Delican, “17 Aralık darbe girişimiyle bir bölüm insan kandırıldı. İzmirliler temiz yüreklidir. Burada algı operasyonu yaptılar. İzmirli hemşerilerimize doğruyu anlatacağız, İnşallah 2019’da büyükşehire AK Parti bayrağını dikelim” diye konuştu.
AK Parti İzmir’de tek aday tek liste ile girilen Menemen’de mevcut başkan Mithat Çetin yeniden başkan seçildi.
AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Binali Yıldırım, Menemen İlçe Kongresi öncesinde ise Sağlık Bakanlığı’nın önemli yatırımlarından olan ve Binali Yıldırım’ın temelini attığı Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de incelemelerde bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<