banner359

Cengiz Aytmatov’un Kabrini Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 3 günlük Kırgızistan temaslarının son gününde, Ata-Beyit Şehitliği ve Müzesi ile Cengiz Aytmatov’un mezarını ziyaret etti. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki...

27 Aralık 2014 Cumartesi 11:08
Cengiz Aytmatov’un Kabrini Ziyaret Etti
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 3 günlük Kırgızistan temaslarının son gününde, Ata-Beyit Şehitliği ve Müzesi ile Cengiz Aytmatov’un mezarını ziyaret etti.
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’teki temasları kapsamında, "Ata-Beyit Şehitliği ve Müzesi" ile Cengiz Aytmatov’un kabrini ziyaret etti. Gezide Kurtulmuş’a eşi Sevgi Kurtulmuş, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Cengiz Aytmatov’un oğlu Kırgızistan Dışişleri Eski Bakanı Asker Aytmatov da eşlik etti.
Kurtulmuş, şehitlikteki anıt mezara eşi Sevgi Kurtulmuş’la birlikte kırmızı karanfiller bıraktı. Ata-Beyit katliamında hayatını kaybedenlere dua etti. Şehitlik Müzesi’ni gezen Kurtulmuş, yetkililerden bilgi aldı. Kurtulmuş, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaptırılan Bişkek Camii’nin inşaatında incelemelerde bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<