banner359

Chp Böyle Niteledi: "cumhurbaşbakan"

CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğiyle ilgili açıklamasına ilişkin, “Yani ’Cumhurbaşbakan’ diye bir görev icat ediliyor Türkiye’de” dedi.CHP MYK...

30 Aralık 2014 Salı 13:22
Chp Böyle Niteledi:
CHP Sözcüsü Haluk Koç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğiyle ilgili açıklamasına ilişkin, “Yani ’Cumhurbaşbakan’ diye bir görev icat ediliyor Türkiye’de” dedi.
CHP MYK Toplantısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında çalışmalarını sürdürürken CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Haluk Koç, yılın son MYK toplantısıyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Bugün toplanacak asgari ücret tespit komisyonuna değinen Koç, “Biliyorsunuz bin 134 lira şu anda asgari ücretin brüt miktarı. 891 lira ise net miktarı. Türkiye’de yaklaşık 5 milyonun üzerinde asgari ücretli var. Bugünkü koşullar içerisinde TÜİK’in hesaplamalarına göre yaşam maliyeti bin 424 lira olarak hesaplanmış. Öğleden sonra hesaplanacak. Ne kadar olacağı konusunda bizim bilgimiz yok. Sadece ortada rakamlar var ama bugünkü koşullarda bin 500 liradan aşağı bir ücretin olmaması gerektiği açık bir şekilde ortada. İnsanca yaşamak için bin 500 lira yeterli olmamasına rağmen 891 liradan bin 500 liraya çıkabilecek bir rakamı telaffuz ediyorum” diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taşeron işçilerle ilgili sözlerinin geçen haftaya damga vuran sözlerden bir bölümü olduğunu kaydeden Koç, CHP iktidarında taşeron işçilerin olmayacağını ifade etti.

“CUMHURBAŞBAKAN DİYE BİR GÖREV İCAT EDİLİYOR TÜRKİYE’DE”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün 19 Ocak’ta Bakanlar Kurulu’na başkanlık edeceğiyle ilgili açıklamasına ilişkin Koç, “Davutoğlu Ahmet Bey’in görev ve yetkilerini kısmen alacak gibi bir başlangıç yapıp bununda devamlılığının geleceği anlaşılan bir süreç başlıyor. Yani Cumhurbaşbakan diye bir görev icat ediliyor Türkiye’de. Değerli Ahmet Bey artık şunu gör; Biz hep sana yardımcı olmak istedik. Ağabeyinin vesayetinden çık dedik. Görevinin gereğine soyun dedik. Şuanda sen etkisiz bir elemansız. Hepsine el konmuş vaziyette. Konmamış kısmına da konacak demek. zor zanaat Ahmet Bey ne kadar taşınabilir bakalım hep beraber göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<