banner359

CHP Sözcüsü MHP’yi hedef aldı

AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesinin ardından MHP’yi suçlayan CHP Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı seçim sonuçlarının koalisyon partnerlerini de ortaya koyduğunu söyledi. Meclis Başkanlığı...

01 Temmuz 2015 Çarşamba 18:10
CHP Sözcüsü MHP’yi hedef aldı
AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’ın Meclis Başkanı seçilmesinin ardından MHP’yi suçlayan CHP Sözcüsü Haluk Koç, Meclis Başkanlığı seçim sonuçlarının koalisyon partnerlerini de ortaya koyduğunu söyledi.
Meclis Başkanlığı seçiminin ardından gazetecilere açıklamada bulunan CHP Sözcüsü Halik Koç, “Hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız daha önceki dönemlerde vesayet altında sergilenen Meclis Başkanlığı konumu Sayın İsmet Yılmaz döneminde demokrasinin kurallarına göre uygulanır” dedi.
Meclis Başkanlığı seçimleri öncesinde yaşanan tartışmaları hatırlatan ve kendilerine yöneltilen suçlamalara daha önceden cevap verdiklerini söyleyen Haluk Koç, kimin koltuk tedarikçisi olduğunun ortaya çıktığını ifade etti. İsim vermeden Devlet Bahçeli’yi eleştiren koç, “Türkiye şunu görmüştür; koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Meclis Başkanlığı seçiminin dördüncü turu sonucundaki tablo bunu ortaya koymaktadır. ‘Alayına karşıyız’ siyasetinin Türkiye’nin sorunlarını çözme noktasında sıkıntı oluşturacağını ifade etmiştik. Alınmıştı, darılmıştı bu tabiri kullananlar, ama bugün ‘alayına karşıyız’ diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını da gördük. Tablo açık ve net siyasi tercümesi de açık ve nettir. Bu mesaj 7 Haziran’da halkın sandıkta verdiği mesajın okunamadığının ifadesidir” diye konuştu.
MHP ile AK Parti’yi koalisyon ortaklığında birbirlerine yakıştıran ve Meclis Başkanlığı seçim sonuçlarının kurulması muhtemel koalisyonun partnerlerini de ortaya çıkardığını ifade eden Haluk Koç, “AK Parti’li Meclis Başkanı’nın dördüncü turda göreve getirmelerinin anlamı nedir? Belki önümüzdeki tıkanan iç siyasetin koalisyon kurma noktasında partnerlerini de iyi kötü önümüze getiren bir seçim davranışı ortaya çıkmıştır. Bir tekerleme vardır, ‘Aslında yok birbirimizden farkımız, hepimiz aynı kapıya çıkarız’ demiştir muhalefete giren bir siyasi partinin genel başkanının açık ve net tavrı. Dar ufuklu korkak siyaset anlayışının Türkiye’de 7 Haziran’da milletin verdiği mesajı okumaya niyeti yok gibi görünmektedir. Dar ufuklu, korkak siyaset tercihlerinin Türkiye’nin önümüzdeki dönem sorunlarını çözmede hiçbir niyeti olmadığını, kapasitesi, gücü olmadığını hepimizin görmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<