CHP ve MHP’ye öyle sorular yöneltti ki ?

Süleyman Şah türbesinin daha önce iki kez yerinin değiştiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, sorduğu sorularla CHP ve MHP’yi fena köşeye sıkıştırdı.Bir gün gecikmeli yapılan AK Parti’nin Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan...

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:56
CHP ve MHP’ye öyle sorular yöneltti ki ?
Süleyman Şah türbesinin daha önce iki kez yerinin değiştiğini hatırlatan Başbakan Davutoğlu, sorduğu sorularla CHP ve MHP’yi fena köşeye sıkıştırdı.
Bir gün gecikmeli yapılan AK Parti’nin Meclis grup toplantısında konuşan Başbakan Davutoğlu’nun gündeminde Şah Fırat operasyonu ve muhalefetin eleştirileri vardı. CHP ve MHP’ye sorular yönelten Davutoğlu, “1939 yılında ilk mekan değişikliği yapıldığında iktidarda CHP vardı. Vatan toprağı elden mi gitmişti? 1973 aralığında bu yeni yere geçiş için karar alındı, eylül 1975’te törenle Süleyman şah’ın naaşı nakledildi. Hangi hükümetler var? Naim Talu, Bülent Ecevit ve Rahmetli Türkeş’in başbakan yardımcısı olduğu milliyetçi CHP Demirel hükümeti var. Ecevit zamanında vatan satılmamışsa, Karakozak’tan Eşme’ye gelirken niye terk edilmiş olsun? Sayın Bahçeli’ye soruyorum, Türkeş’in başbakan yardımcısı olduğu dönemde ikinci nakil yapıldı. Peki vatan toprağı satılmış mı oldu? Hayır. Uluslararası hukuk gereği Süleyman Şah’ın bulunduğu yer bizim için vatan toprağıdır” diye konuştu.

“BAHÇELİ SEN EDEP NEDİR BİLİR MİSİN ?”
Genelkurmay Başkanına yönelik sözleri dolayısıyla MHP lideri Bahçeli’yi hedef alan Davutoğlu, “Ben de ona cevaben söylüyorum, acaba sayın Bahçeli sen edep nedir bilir misin? Günlerce uykusuz kalarak vatan toprağını savunan o devlet görevlilerinin karşısında devlet ahlakı nedir bilir misin” dedi. Başbakan, Bahçeli’nin bu açıklamalarından ötürü özür dilemesi gerektiğini de belirtti.

“BU DARBE ÇAĞRISIDIR”
MHP’den bir açıklama yapıldığını, "Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye’nin milli çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirlerdi" denildiğini söyleyen Davutoğlu, “Bu darbe çağrısıdır” dedi ve ekledi:
“Darbe çağrısı eski Türkiye alışkanlığıdır. Yeni Türkiye’de darbe çağrılarına pabuç bırakmayız”

İÇ GÜVENLİK PAKETİ
Başbakan Davutoğlu, iç güvenlik paketinin gecikmesinden doğacak olası her sorunun sorumlusunun muhalefet olduğunu kaydederek, “Muhalefete sesleniyorum; bu kanunu engellemeye devam ederlerse, herhangi bir molotof saldırısı olursa sorumlusu onlardır” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<