banner359

Chp’li Belediyenin Ağaç Katliamına Tepki

Yalova’da köprülü kavşak yapılacağı için CHP’li belediye tarafından 180 ağacın kesilmesine bir tepki de CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den geldi.Bursa Emirsultan Camisi’nde CHP’li Şahin Gencal’ın dayısı Nazım İnceler’in...

28 Kasım 2014 Cuma 15:00
Chp’li Belediyenin Ağaç Katliamına Tepki
Yalova’da köprülü kavşak yapılacağı için CHP’li belediye tarafından 180 ağacın kesilmesine bir tepki de CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den geldi.
Bursa Emirsultan Camisi’nde CHP’li Şahin Gencal’ın dayısı Nazım İnceler’in (85) cenaze törenine katılan Muharrem İnce, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. Yürüyen Köşkü ile bilinen Yalova’nın ağaç kesimiyle anılmasının hiç hoşuna gitmediğini ifade eden Muharrem İnce, "Doğrusu, Yalova’nın ağaç kesmeyle gündeme gelmesi benim içimi acıttı. Böyle bir olayla anılmak hoşuma gitmedi. Şimdi Yalova’ya gidiyorum, gidince ayrıntıları öğreneceğim. Sabah görüştüğümde kesinlikle 180 değil, 18 çınarın kesildiğini söylediler. Gidip yerinde inceleyeceğim. Mecliste toplantı yapmadan açıklamayı doğru bulmuyorum" dedi.
Belediye Başkanı Vefa Salman’ın yurtdışında olduğunu anlatan İnce, "Belediye Başkan vekilini aradım, belediye meclis üyelerimizi acilen toplantıya çağırdım. Şimdi onlarla toplantı yapacağım, ayrıntılarını öğrenmem lazım" diye konuştu.

BAKAN’A DA SORULDU
Rize’de bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de katliama tepki gösterdi. Cuma namazı sonrası Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret eden Bakan Güllüce, gazetecilerin Yalova’nın Tonami Meydanı’nda yapılacak köprülü üst kavşak nedeniyle 180 ağacın kesilmesi ile ilgili sorusu üzerine, “Son kesilen 150 taneyi mi kastediyorsunuz, yoksa önceki kesilenleri mi? Çünkü bu şekilde 10-15 tane aynı şekilde iddialar var. Bunu bilmiyorum. Yalova Belediyesi’nin birçok yerde böyle yaptığını iddia ediyorlar ama bunu bilmiyorum. Ama böyle iddialar var. Tam bilmiyorum. İncelenmesi lazım. Son kesilen ağaçlarla ilgili bilgiyi dün televizyonlardan duydum” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<