banner359

Chp"li Vekil Aym"ye Gitti

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının kesinleşmesinden sonra Başbakanlıktan istifa etmesi için YSK’nın verdiği kararın ardından iç hukuk yolları tükendiği gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi’ne...

14 Temmuz 2014 Pazartesi 12:49
Chp
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığının kesinleşmesinden sonra Başbakanlıktan istifa etmesi için YSK’nın verdiği kararın ardından iç hukuk yolları tükendiği gerekçesi ile Anayasa Mahkemesi’ne müracaat etti.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Kanununun 11. maddesi ve YSK’nın kararları uyarınca Cumhurbaşkanlığı adaylarının kesin listesinin Resmi Gazeteden yayınlandığı andan itibaren istifa etmiş sayılır hükmü nedeniyle YSK’ya başvuruda bulunduklarını söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleştiği için Başbakanlıktan istifa etmesi gerektiğini söyledi. YSK’nın Başbakan Erdoğan’ın istifa etmesine gerek olmadığı yönünde karar vermesinden sonra iç hukuk yolları tükendiği için AYM’ye bireysel başvuruda bulunduğunu ifade eden Mahmut Tanal, “Ceza Kanunun 6. maddesinin 1. fıkrasının hükmü uyarınca atama ile veya seçim yoluyla gelen kişinin kamu görevlisi olduğunu ceza kanunu hüküm altına almış durumda” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<