Chp’lilerin Yürüme Inadı Gerginlik çıkardı

CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan’ın il başkanlığında düzenlediği basın toplantısının ardından Cumhuriyet Meydanına yürümek isteyen CHP’liler ile polis arasında kısa bir gerginlik yaşandı.Basın toplantısında konuşan Tuncay...

25 Aralık 2014 Perşembe 15:30
Chp’lilerin Yürüme Inadı Gerginlik çıkardı
CHP Parti Meclisi üyesi Tuncay Özkan’ın il başkanlığında düzenlediği basın toplantısının ardından Cumhuriyet Meydanına yürümek isteyen CHP’liler ile polis arasında kısa bir gerginlik yaşandı.
Basın toplantısında konuşan Tuncay Özkan, ”Türkiye’de yolsuzluklar yakın tarihimizin ayrılmaz noktası haline gelmiştir. 17-25 Aralık’ı, AK Parti iktidarının özeti olarak görüyorum. 2003’den beri ortaya çıkan tablo bir hükümetin tüm organlarının yolsuzluğa bulaştığını göstergesidir. CHP’nin toplumla paylaştığı bu süreçte AKP ciddi bir sınav verecektir. Bakanlar Kurulunun bir iki üyesi Yüce Divan’a gönderilmiştir. Yolsuzluk komisyonu 9 AKP, 4 CHP, 1 MHP, 1 HDP üyesinden oluşmaktadır. Sayısal üstünlüğe sahip olan AKP, 4 bakanla ilgili yüce divan oylamasını erteledi. AKP bu olayı, değil topluma anlatmak kendi içine dahi kabul ettirmekten, izah etmekten aciz bir durumdadır. CHP’nin öncü girişimiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun ısrarla gündemde tutmasıyla yolsuzluklar iddia olmaktan öte AKP’nin gerçek yüzünü bize gösteren en önemli deliller olmuştur” dedi.

“KORKU İMPARATORLUĞU OLUŞTURMAYA ÇALIŞILIYOR”
Özkan, “Konya’da 16 yaşında bir çocuğumuz devrim şehidi Kubilay’ı anmak için gerçekleştirdiği konuşmadan dolayı okulu basılarak, jet hızıyla tutuklanmıştır. Annesiyle konuştum, oğlumu bana geri getirin dedi. 16 yaşında bir çocuk ne söylemiş olursa olsun annesinden polis baskısıyla koparılıp cezaevine konulmasını açıklamak mümkün müdür? Bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılıyor. Polis zoruyla siyasi faaliyetlerimizin engellenmesiyle karşı karşıyayız ama biz polis devletini tanımayız. Biz, laik demokratik sosyal bir hukuk devletinin büyümesi ve gelişmesi için üstümüze düşen tüm görevleri yerine getireceğiz. Bu otoritenin ve korkunun büyüdüğünün göstergesidir. Biz buna izin vermeyeceğiz. Bizim partimizin kökleri cumhuriyetin kökleriyle birliktedir. Kim devlet hazinesine el uzatırsa biz o eli kırmakla görevliyiz. Bizim yolsuzluk ve hırsızlıkla mücadelemi asla durmamıştır ve durmayacaktır Gerçek Türkiye’yi yaşatacak olan CHP, AKP’nin de gerçek yüzünü toplumumuza anlatmak noktasında görevini yerine getirmektedir. Bakanlar Kurulu’nun yüzde 20’si Yüce Divan yolundadır. CHP tüm yolsuzlukların hesabını halk adına soracaktır. Önümüzdeki ilk tarih TBMM Yolsuzluk Komisyonu’nun Yüce Divan oylamasının yapılacağı 5 Ocak’tır. CHP 17-25 yolsuzluk ve hırsızlık haftasını 5 Ocak gününe dek uzatmıştır. Bu yolculukta bizi durduracak bir güç yoktur. Bu bataklıktan ülkemizi kurtaracağız” diyerek konuşmasını noktaladı.
25 ilde ortak olarak yapılacak basın açıklamasının İzmir ayağına Tuncay Özkan, İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanvekili Barış Erel, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları ve İlçe Belediye Başkanlarının katıldı.

GERGİNLİK YAŞANDI
İzinsiz Cumhuriyet Meydanına yürümek isteyen CHP Gençlik Kolları, polis ve TOMA’larla engellendi. CHP, İl Başkanvekili Barış Erel, Milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven’in emniyet güçleri ile yaptıkları görüşmelerin ardından mutabakat sağlanarak, sadece rota değişerek yürüyüşlerini gerçekleştirdi.
Cuhuriyet Meydanında basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Gençlik kolları Başkanı Sinan Sarıküse, “17 ve 25 Aralık haftasını yolsuzluk ve rüşvetle mücadele haftası ilan etmiş bulunmaktayız. Mücadelemize son gününe kadar yılmadan, gözaltına da alınsak, sorgulansak da devam edeceğiz. Biz bu davadan asla vazgeçmeyeceğiz. Benim arkadaşlarım doğruları söyledikleri için, hırsıza hırsız dedikleri için bugün yargılanmakta, ifadelere çağrılmakta. Ama ben başta il gençlik kolları başkanı olarak her zaman onlara göğsümü siper etmekten vazgeçmeyeceğim. Şeritleri teke düşürebilirsiniz, ama yaptığınız yolsuzlukları asla ve asla örtemeyeceksiniz. Bizler karanlıklardan korkmuyoruz” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<