banner359

"Çoğulculuğu ifade etmeye yetmiyor"

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, “Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı aynı partiden olduğu bir şekillenme çoğulculuğu ifade etmeye yetmemektedir. Doğru bir sınav verilmedi” dedi.HDP’li Baydemir, TBMM’de...

02 Temmuz 2015 Perşembe 15:37
"Çoğulculuğu ifade etmeye yetmiyor"
HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, “Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı aynı partiden olduğu bir şekillenme çoğulculuğu ifade etmeye yetmemektedir. Doğru bir sınav verilmedi” dedi.
HDP’li Baydemir, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Halkın ihtiyacının barış olduğunu belirten Baydemir, en büyük görevlerinin barışı inşa etmek olduğunu ifade etti. Baydemir, "Tarım ve hayvancılıkta büyük potansiyel var. Üretim için gerekli olan su, güneş, toprak mevcutken, Urfa çok büyük elektrik işkencesi çekmektedir. Günde 5-6 saate varan elektrik kesintilileri ile tarımsal sulamada büyük sorun yaşamaktadır. Bir taraftan sulu tarımı teşvik eden bir hükümet politikası var, diğer yandan sulu tarım yapmak için gerekli enerji sorunu var" ifadelerini kullandı.

"DOĞRU BİR SINAV VERİLMEDİ"
Meclis Başkanlığı seçimlerine ilişkin olarak Baydemir, “Sonuçları itibariyle hayırlı olsun. Umuyorum ve diliyorum ki parlamento yasama faaliyetlerini yürütürken, Parlamento Başkanlığı’nın duruşu, çoğulculuğun sesinin yansımasına katık sağlayan bir performans olur. HDP’nin başından beri duruşu çoğunluk başkanlığından ziyade çoğulculuğun ittifak ile seçebileceği başkanın çıkması idi. İmtihan geçilmedi. Demokrasilerde yasama, yürütme organı ayını partiden olmamalı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Meclis Başkanlığı aynı partiden olduğu bir şekillenme çoğulculuğu ifade etmeye yetmemektedir. Doğru bir sınav verilmedi” diye konuştu.
MHP’nin tavrına yönelik olarak Baydemir, “Parlamento dinamiği içerisinde muhalefet kendi içinde bir başkan çıkarabilirdi. MHP’nin duruşuyla Parlamento Başkanlığı AKP’ye armağan edilmiştir” şeklinde konuştu.

"HDP’NİN OLMASI FIRSATTIR"
Baydemir, koalisyon beklentisine yönelik olarak ise şunları söyledi:
“Halkların Demokratik Partisi 80 Parlamenterlerle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunuyor. HDP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olması büyük bir fırsattır. Barışın inşası için büyük bir fırsat, şanstır. Eğer bizim bulunacağımız bir yerde, başka siyasi parti bulunmuyorsa, Biz Parlamento’dayız, kendileri Parlamento’yu mu terk edecekler? Biz kapıyı hiç kimseye kapatmayacağız.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<