banner359

Cumhurbaşkanı Aliyev’le görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İham Aliyev ile görüştü. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti...

25 Şubat 2015 Çarşamba 13:18
Cumhurbaşkanı Aliyev’le görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bakü’de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İham Aliyev ile görüştü.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le Cumhurbaşkanlığı ofisinde yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki siyasal, sosyal ve kültürel konuların ve bölge sorunlarının ele alındığı bildirildi.
Bakan Çavuşoğlu, 2 günlük temasları kapsamında Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade, Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile bir araya gelecek. Çavuşoğlu, 26 Şubat’ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le birlikte Hocalı katliamının yıl dönümü programına katılacak.

ŞEHİTLERİ ZİYARET ETTİ
Görüşmenin ardından Azerbaycan Şehitliği’ni ve Türk Şehitliği’ni ziyaret eden ederek karanfil bırakan Çavuşoğlu, Türk Şehitliğindeki hatıra defterini imzaladı. Türk Şehitlik hatıra defterini imzaladıktan sonra konuşma yapan Çavuşoğlu, ”Bağımsızlık uğrunda Azerbaycanlı kardeşlerinize yardım etmek için geldiğiniz ve dövüşerek canlarınız pahasına düşman işgalinden kurtardığınız Bakü’de manevi huzurunuzda bulunmanın gururunu yaşıyorum. Mensup olduğunuz Kafkas İslam Ordusu’yla bağımsız Azerbaycan’ın temellerini güçlendirirken bir kahramanlık destanı yazdınız. Bu topraklarda canlarını seve-seve feda ederek makamların en yücesine erişen sizler her zaman sevincini olduğu karar kederini de paylaştığımız Azerbaycanlı kardeşlerimizle olan kader birliğimizin ve ülkelerimiz arasında olan sarsılmaz ilişkilerin mimarlarısınız. Bu vesileyle Kafkas İslam Ordusu’nun şehitleri başta olmak üzere Türkiye’yi de, Azerbaycan’ın tüm şehitlerini ve her iki ülkenin bağımsızlık mücadelesinde fedakârlıklarını esirgemeyen kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Çavuşoğlu, daha sonra Türkiye tarafından yaptırılan Şehitler Camisi’ni ziyaret etti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<