Davutoğlu’dan Teşekkür Konuşması

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Türk demokrasi tarihinde ilk defa bir iktidar partisinde böylesine bir devir teslimle, hiçbir ihtilaf olmadan, hiçbir farklı görüş ya da herhangi bir şekilde farklı izlenim sahibi olmadan, tam bir birlik...

27 Ağustos 2014 Çarşamba 19:23
Davutoğlu’dan Teşekkür Konuşması
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Türk demokrasi tarihinde ilk defa bir iktidar partisinde böylesine bir devir teslimle, hiçbir ihtilaf olmadan, hiçbir farklı görüş ya da herhangi bir şekilde farklı izlenim sahibi olmadan, tam bir birlik ve beraberlik halinde, böyle bir devir teslim gerçekleşmiş oldu" dedi.
AK Parti 1. Olağanüstü Büyük Kongresi’nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, genel kurulda oy birliğiyle genel başkan seçilmesinin ardından partililere bir teşekkür konuşması yaptı. Bin 382 delegenin oylarıyla AK Parti Genel Başkanı olan Davutoğlu, konuşmasında, "Teşekkür ve minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Zatıma gösterilmiş olan teveccüh beni ağır bir sorumluluğu bundan sonra işlenmekle karşı karşıya bıraktı. Allah bu sorumluluğun gereğini yapabilme kudretini bize nasip eylesin, mahcup eylemesin" dedi.

"TÜRK DEMOKRASİ TARİHİNDE İKİ İLK YAŞANACAK"
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özel olarak teşekkür eden Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımıza hem partimiz hem ülkemiz hem demokrasi geleneğimiz açısından kongre vesilesiyle bir kez daha teşekkürlerimi dile getirmek istiyorum. Bendenize göstermiş olduğunuz teveccüh, o büyük sorumluluğu bundan sonra hakkıyla yerine getirme konusunda ayrıca bana güç vermektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürümüz aslında AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi’nde yaşanan atmosferle ve Türk demokrasi tarihiyle ilgilidir. Bugün ve yarın Türk demokrasi tarihinde iki ilki yaşamış olacağız. İlk defa Türk demokrasi tarihinde bir iktidar partisinde böylesine bir devir teslimle, hiçbir ihtilaf olmadan, hiçbir farklı görüş ya da herhangi bir şekilde farklı izlenim sahibi olmadan, tam bir birlik ve beraberlik halinde, böyle bir devir teslim gerçekleşmiş oldu. Daha önceki iktidar partisi değişimlerinde yaşanan güç mücadelesi, kıyasıya sürdürülen siyasi rekabetler aslında bugün AK Parti’nin ahlak ve erdem merkezli siyasetini de ortaya koymuştur. Bunda da Sayın Cumhurbaşkanımızın istişare sürecini hayata geçirmesinde ve ortak aklı haya geçirerek bu değişimi sağlamasında büyük bir rolü vardır. Ayrıca yarın yine Türk demokrasi tarihinde ilk defa aynı hareketten gelen iki cumhurbaşkanı arasında devir teslim yapılacak. Yarın sağlığında gerçekleşen iki cumhurbaşkanı arasındaki devir teslimi Atatürk ile rahmetli İnönü arasında aynı partiden gelmekle birlikte gerçekleşmemişti. İlk defa Türk demokrasi tarihinde Meclis tarafından seçilen ve AK Parti grubunun desteğiyle cumhurbaşkanı seçilen Sayın Abdullah Gül yarın halkımız tarafından seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a görevi devredecektir. AK Parti hareketinin farkını ortaya koymaktadır. Bütün bunların gerçekleşmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın AK Parti lideri olarak ve AK Parti oluşumundan ve geleneğini oturmasından birinci derece rol sahibi olarak taşıdığı tarihi bir katkı var. Biz AK Parti kadroları olarak demokrasi tarihimizin siyasi geleneği itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir kez daha borç biliyorum. İkinci teşekkürüm divana. Gerçekten mükemmel bir organizasyonla ve suhuletle kongremizin gerçekleşmesini sağladılar. Diğer teşekkürümüz delegelerimize, nadir görülen bir yoğunlukla ve coşkuyla kongreyi gerçekleştirdiler. Yurtdışından katılan misafirlerimize de teşekkür ediyorum. Aslında bu kongre bu denli coşkuyla yaşanmışsa 30 Mart seçimlerinde bize büyük destek vermiş olan ve bu desteğini Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, 10 Ağustos’ta çok daha güçlü bir şekilde göstermiş olan aziz milletimize ve halkımıza. Onların desteği arkamızda oldukça, Edirne’den Ardahan’a Sinop’tan Mersin’e halkımızın desteği sürdükçe daha kat edilecek çok yol var. Ama bu gücü de kendimizde görüyoruz" şeklinde konuştu.

"EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN VARLIĞIDIR"
"Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında bize bir mesaj tevdi etti" diye konuşan Davutoğlu, "Bundan sonraki 3 seçimi hedef gösterdi. 2015, 2019 ve 2023. İlk hedef 2015. İnşallah 2015 seçimlerinde çok güçlü bir destekle Anayasa’yı değiştirecek bir çoğunlukla Meclis’e gelmemiz mümkün okur. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü aramızdaki birlik, beraberlik ve tesanet bunu gerçekleştireceğimizin işaretidir. 2015 yılında bu emaneti devralmamız halinde 2019 yılına kadar altın değerli 4 yılımız olacak. Bir seçim maratonuna girmeyeceğimiz, bu anlamda birilerinin türbülans oluşturma niyetlerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceği bir istikrar dönemine gireceğiz. Anayasa başta olmak üzere bütün temel sorunlarımız, özgürlükler, siyasi reformlar, ekonomik reformlar ve hukuk düzeninde yapılacak reformlar 2015-2019 yılları arasında yeni Türkiye’yi önemli konuma getirecektir. En büyük destekçimiz, kongrede önümüzü açmış olan Sayın Cumhurbaşkanımızın Çankaya’daki varlığıdır. 82 Anayasası bir varsayımla yapılmıştır" dedi.
1982 Anayasası’nın bir varsayımla yapıldığına dikkat çeken Davutoğlu, şunları kaydetti: "O da şudur; ’Bu millet doğruyu tercih edemez, yanlış başbakanlar getirilebilir dolayısıyla cumhurbaşkanını öyle bir mekanizma ile seçelim ki bir fren rolü oynasın.’ Türkiye’de silah gösterilerek adaylıktan çekilmiş bir Ali Fuat Başgil rahmetli var. Meclis basılarak cumhurbaşkanlığına getirilmek istenenler var. Anayasa referandumuyla kendi cumhurbaşkanlığını onaylatan cunta liderler var. Şimdi artık bu dönem bitti. Ne cumhurbaşkanlığı makamı devlet adına milletin işbaşına getirdiği hükümeti denetleme mekanıdır ne de başbakanlık cumhurbaşkanlığı ile bir şekilde farklı telakkilere sahip olma mekanıdır. Milletimizden destek almış, seçilmiş cumhurbaşkanı ve seçilmiş başbakan ile gerçek anlamda bir sıçrama dönemi yaşayacağız."
12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Bundan sonra terleyen Cumhurbaşkanı, terleyen Başbakan olacak" dediğini belirten Davutoğlu, "Gördüğünüz gibi birlikte terledik. Alın terinin karışmadığı hiçbir sonuç helal değildir. Alının terinin karışmadığı emek nasıl helal olmazsa millet adına dökülen terin karışmadığı siyasi mücadele de helal olmaz. Biz millet adına ter dökmeye, enerji harcamaya, her türlü zorluğa direnmek için bu yola çıktık. Allah bu yolda ayaklarımızı sabit eylesin" diyerek sözlerini tamamladı.
Davutoğlu, Başbakan Erdoğan ve salondaki davetliler tarafından ayakta alkışlandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<