banner359

DEAŞ saldırısında yaralananlara Türkiye sahip çıktı

Kobani’ye saldıran DEAŞ militanlarının Türkiye’den geçiş yaptığı iddiasının iftira olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıda yaralanan Kobanililerin önemli bir kısmının ise Türkiye’de tedavi altına alındığını...

25 Haziran 2015 Perşembe 14:35
DEAŞ saldırısında yaralananlara Türkiye sahip çıktı
Kobani’ye saldıran DEAŞ militanlarının Türkiye’den geçiş yaptığı iddiasının iftira olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırıda yaralanan Kobanililerin önemli bir kısmının ise Türkiye’de tedavi altına alındığını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ayn el-Arap’ta bu sabah meydana gelen patlamalarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ayn el-Arap’ta bugün sabah saatlerinde meydana gelen patlamalarda çok sayıda insanın yaralandığı, çok sayıda insanın öldüğü bilgisini sahip olduklarını kaydeden Kurtulmuş, “Bu yaralılardan önemli bir kısmı yaklaşık 70’e yakın insanda Türkiye gelmiştir. Türkiye yaralıları hemen kabul etmiştir. Bunlar hastanelerde gerekli tedaviler altına alınıyor” dedi.
Kurtulmuş, belli bir takım kirli odakların hemen Ayn el-Arap’taki son saldırıları bahane ederek Türkiye’yi hedef tahtasına oturtmaya çalıştığını ve Türkiye’yi de her zaman yaptıkları gibi bir karalama kampanyasının konusu, muhatabı haline getirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

“İDDİALAR YALAN VE İFTİRADIR”
“‘Bugün Kobine’deki bombayı patlatan DEAŞ militanları Türkiye sınırlarını geçerek, Türkiye’den geldiler’ diye bir kara propaganda yapılıyor. Külliyen yalandır ve iftiradır” diye konuşan Kurtulmuş, açıklamasına şöyle devam etti:
“Meselenin görüntüleri elimizdedir. Bu görüntülerin kamuoyuyla paylaşılmakta olduğunu biliyoruz. Bu saldırıyı yapanların Suriye sınırları içerisinden Kobani’ye geçti ve Kobani’de bu saldırıları gerçekleştirdi. Burada ölüler olduğunu, yaralılar olduğunu ve yaralıların Türkiye’ye ulaştığını, bu yaralılara da Türkiye’nin hemen müdahale ettiğini, hastanelerime aldığımızı herkes biliyor. Ayrıca hemen insani yardım melesini tekrar devreye sokmuş durumdayız. Kabani’de olaşabilecek herhangi bir insani trajedi karşısında Türkiye her türlü yardımı Kobanililere yapmak konusunda da üzerine düşen sorumlulukları yerine getiriyor. Bakın Kobani’de daha önce gerçekleştirilen DEAŞ saldırıları karşısında gerçekleştirilen üç günlük saldıra da Türkiye 197 bin Kobanili Kürt kardeşimizi Türkiye’ye almış, misafir etmiş bir ülkedir.”
Kurtulmuş, “Kobani’nin DEAŞ’ın elinden kurtarılması sırasında Peşmergelerin Türkiye’den geçişi, Özgür Suriye Ordusu’nun Türkiye’den geçişini sağlayan Allah aşkına kimdir? Yine Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, yine Türkiye’dir. Oradaki insanlara yardım kanalı açması vasıtasıyla DEAŞ’tan Kobani geri alınmıştır. Buradan Türkiye’yi bir takım töhmet altında bırakmak isteyenler büyük iftira kampanyasının parçası olduklarını, anlamalılar. Türkiye sadece Kobani halkı için değil Suriye’de kim daha düştüyse yardım etmiştir” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<