banner359

Değişim vaadiyle adaylığını açıkladı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Ercan Türk, Ak Parti Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.Yoğun bir ilgi ve katılımla...

17 Şubat 2015 Salı 10:30
Değişim vaadiyle adaylığını açıkladı
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü görevinden istifa eden Ercan Türk, Ak Parti Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.
Yoğun bir ilgi ve katılımla aday adaylığını açıklayan Ercan Türk, Giresun olarak Cumartesi günü tarihi bir gün yaşadıklarını, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun İl Kongresi için Giresun’da olmasının memnuniyet verici olduğunu belirterek yeni seçilen İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü’yü tebrik etti ve başarılar diledi.

"MAKAMA DEĞİL HİZMETE TALİP OLDUK"
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü iken görevinden istifa ederek Ak Parti Giresun Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıklayan Türk, basın toplantısında adaylığını destekleyenlere teşekkür etti. Giresun ile Ankara arasında köprü olmaya çalıştığını “hizmet borcum var” diyerek “Giresun ve Giresunlunun sevincine ortak olmuş, kederini paylaşmış” birisi olduğunu söyleyen Türk, yeni bir makama değil, “vatandaşa hizmetin onuru”na talip olduğuna vurgu yaptı.
Siyasetin teşkilatla yapılması gerektiğine inandığını açıklayan Türk, “Hepinizin huzurunda söz veriyorum: Teşkilatlarımızla birlikte, takımın bir üyesi şuuruyla siyaset yapacağım ve Ercan Türk olarak, “Giresun’un hizmetinde Giresunlunun emrinde” olacağım” dedi.
Ercan Türk, “Ben, bugüne kadar kamuda yönetici ve sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak ülkeme ve milletime hizmet etme gayreti içinde oldum. Bürokrat olarak onurunu taşıdığım görevimi başarıyla yürüttüğüme, gücüm ve imkânlarım ölçüsünde güzel hizmetler yaptığıma, bana inanan ve güvenenleri mahcup etmediğime inanıyorum. Bunun takdiri; ülkemizin, Giresun’un ve hemşerilerimin derdini derdimiz bildiğimizi, arkasından koşulan değil, hizmet için koşan birisi olduğumuzu bilenlere aittir. Ülkemizin 2023 vizyonu ile eğitim, kültür, fikir ve düşünce hayatının geliştirilmesine, insanımızın refah ve mutluluğuna katkı sağlamak amacıyla siyasette görev almayı ve hizmet borcum olan Giresun’a Milletvekili olarak hizmet etmeyi arzu ediyorum. Siyaset bir hizmet etme aracıdır. Bu onurlu görev, milletimize hizmeti bir lütuf olarak değil; insan olduğu, hak ettiği inancı ve halka hizmeti Hak’a hizmet düsturu ile yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

"SORUMLULUĞUMUZ BÜYÜK"
Ercan Türk basın toplantısında amaçlarını şöyle sıraladı:
"Küçülen değil büyüyen bir Giresun idealini gerçekleştirmek ve her bir Giresunlunun doğduğu yerde doymasına imkân sağlamaktır.
Giresun’un göç veren değil göç alan bir il olmasına ve yaşamak için tercih edilen bir şehir olmasına katkı sunmaktır. Giresun’un tarım ve hayvancılıkta kendine yeter il olmasını sağlamaktır. Giresun’un dağ ve yayla turizminde Karadeniz’in en cazip merkezi olmasını sağlamaktır. Giresun’un okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretimde Türkiye ortalamasının üstüne çıkmasına, yükseköğretimde ise her ilçesinde bir Fakülte olan bir il hâline gelmesine katkı sunmaktır. Giresun’un geleceğini inşa edecek ve şekillendirecek kadronun seçilmiş bir üyesi olmaktır."
Ak Parti’nin Türkiye için çok büyük hizmetler gerçekleştirdiğini söyleyen Türk, halkın her zaman daha fazla beklentisi olduğunu ve bunun farkında olduğunu belirterek, sayın Cumhurbaşkanının talimatları ile Türkiye’nin 2023 Vizyonu’na doğru hızla ilerlediğine vurgu yaptı.
Millî Eğitim Bakanlığı tarihinde en uzun süreli görev yapan Genel Müdürlerden birisi olduğunu belirten Türk, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Giresun Milletvekili Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Başbakan ve Cumhurbaşkanının adayı olarak yola çıktığını söyledi.

"DEĞİŞİM İSTEĞİ TABİİDİR"
Her alanda olduğu gibi tecrübe ile yeni yüz ve yeni vizyonu buluşturmanın gerekli olduğuna inandığını söyleyen Türk, Giresun’da eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, tarımdan sanayiye, turizmden ticarete hala yapılması gerekenler olmakla birlikte çok önemli ve güzel hizmetler yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini açıkladı. Giresun’da başarı adına her ne varsa, siyasetçinin, kamu bürokrasisinin, özel sektörün, sivil toplum kuruluşlarının ve basın camiasının payının büyük olduğunu belirten Türk, emeği geçenlere ve katkısı olanlara teşekkür etti.
Giresun’a yaptıkları yatırım ve hizmetler için Sayın Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Giresun siyasetinde ağabeyimiz Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sn. Nurettin Canikli’ye diğer bakanlara teşekkür eden Türk, “AK Parti’den önceki dönemlerde seçilenler dȃhil olmak üzere Milletvekillerimiz Sn. Mehmet Geldi ve Adem Tatlı’ya hizmetleri için teşekkür ediyorum. Çok güzel ve önemli hizmetleri oldu. Hizmetlerinden ve çalışmalarından dolayı, il ve ilçe teşkilatlarımızın her düzeydeki başkan ve üyelerine, İl Genel Meclisi Başkanımız ve üyelerimize, belediye başkanı ve belediye meclisi üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

"YENİ ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI"
Topyekûn bir seferberlik anlayışı ve Giresunluluk şuuru ile yeni bir sefer başlatmak ve el ele vererek hedefe koşmak gerektiğini açıklayan Türk, Siyaset kurumu, bürokrasi, özel sektör, sivil toplum ve medya sektörü olarak bir araya gelerek Giresun’un menfaatleri için ortak hareket etmeleri geldiğinin altını çizdi. Ercan Türk ayrıca Giresunluların Güney Çevre Yolu, 350 Yataklı Hastane, Acemi Birliği, Demir Yolu, Liman, Çotanak Arena, Tersane, Futbol Lisesi gibi istekleri olduğunu da söyledi.

"ANKARA’YI BİLİYORUM, GİRESUN’U SEVİYORUM"
Kendime güvendiğini belirten Türk, “Giresun’a hizmet edecek kadronun onurlu bir üyesi olduğum takdirde, bundan önceki yaşamım ve çalışma sahamda verdiğim samimiyet sınavını siyasette de vermeye hazırım" dedi. Türk, AK Parti’nin, bir Türkiye projesi olduğunu bütün vatandaşları kucakladığını söyledi. Ercan Türk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Başkalarına gösterdiğimiz sevgi, saygı ve hoşgörüyü kendi partilimize de mutlaka göstermek durumundayız. Dışlamak, ötekileştirmek AK Parti’nin kuruluş felsefesinde yok. Teşkilatlarımızda ve gönlümüzde herkese yer var. Adil, objektif, dostça ve kardeşçe bir aday belirleme süreci yaşamayı diliyorum. İş birliği yapmayan, takım çalışmasına inanmayan, uyumlu çalışma kültüründen yoksun kadrolar ile siyaset yapılamaz, hizmet üretilemez. Giresun’un hiçbir sorunu çözümsüz değildir. Giresun’un nimetlerini birlikte paylaştığımız gibi külfetlerini de birlikte paylaşabildiğimiz ölçüde sorunlar en kısa sürede giderilecek, her şey çok daha iyi olacaktır. Yeter ki bunun için gerekli istek, irade ve kararlılık olsun. Yeter ki bunları yapabilecek kişi ve kadrolara sahip çıkılsın, destek verilsin.”
Eğitim camiası gibi büyük bir kurumun mensubu iken siyasete girdiğini açıklayan Türk, “Giresun’da 5 binden fazla meslektaşım görev yapıyor. Desteklerini arkamda hissediyorum. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ortaöğrenimim dolayısıyla Diyanet teşkilatına mensup arkadaşlarımdan da çok büyük bir sahiplenme gördüm. Sayıları 2 bini aşan bu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarından ve meslek örgütlerinden büyük teşvik ve destek gördüm. Her bir kuruluşun başkan ve üyelerine teşekkür ediyorum. Basın camiası, haber ve yorumlarında beni bilgi, birikim ve tecrübe yönünden olumlu değerlendirdi ve kamuoyuna takdim etti. Objektif ve yansız yayınlarından dolayı basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bireysel olarak görüştüğüm ve kurumsal olarak ziyaret ettiğim AK Parti teşkilatlarının yönetici ve mensuplarından samimi ve kardeşane yakınlık gördüm. Her bir söyledikleri, önerileri benim için yol gösterici olmuştur. Tüm dava arkadaşlarıma, gönül dostlarıma teşekkür ediyorum” diyerek basın toplantısına son verdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<