banner359

Demirtaş Antep’te

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda miting yaptı. Demirtaş konuşmasının büyük bölümünde diğer Cumhurbaşkanı adaylarına yüklendi. Demirtaş, “Bizlere devlet, bizlere ileri...

01 Ağustos 2014 Cuma 18:14
Demirtaş Antep’te
Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda miting yaptı.
Demirtaş konuşmasının büyük bölümünde diğer Cumhurbaşkanı adaylarına yüklendi. Demirtaş, “Bizlere devlet, bizlere ileri demokrasi demokratik devlet adı altında tek adamlığı otoriterliği dayatanlara karşı biz halkların ortak sesiyle eşitlik kardeşlik ve barış diliyle cevap vereceğiz” dedi.
Çankaya koltuğuna yürürken gözünde koltuk sevdası olmadığını ifade eden Demirtaş, gidişatı değiştirmek istediklerini ve devleti halkların devleti yapmak istediklerini kaydetti. Demirtaş şu ifadeleri kullandı:
“Biz Çankaya koltuğuna doğru yürürken gözümüzde koltuk sevdası yok. Onlar koltuk sevdasıyla yanıp tutuşuyorlar. Hayalleri ve rüyaları o koltuk üzerinedir. Ama biz artık bu kaderi bu gidişatı değiştirmek istiyoruz. Devleti halkların devleti yapmak istiyoruz. Çankaya’yı halkın Çankaya’sı yapmak istiyoruz. Bugüne kadar Çankaya ezilenlerden yana tavır almadı. Bakın Antep, tarımıyla, sanayisiyle, işçisiyle, emekçisiyle eminim ki bu duyguyu daha iyi anlıyordur. Çünkü burada en fazla emek sömürüsü olduğu, işçinin alın terinin en fazla çalındığı yerlerden biridir. Sizler gece gündüz demeden çalışıyorsunuz. Emeğinizle bir lokma helal lokma boğazınızdan geçsin diye didiniyorsunuz. Çoğunuz insan onuruna yakışacak kadar bir yaşama bile sahip değilsiniz. Eviniz yok. Ya gecekondudasınız ya barakadasınız. Sizlerin çocuğunuza onurlu bir yaşam bırakacak kadar imkanınız yok. Sofranızda ekmeğiniz yok. Ve sizler alın terinizle çalmadan çırpmadan çalışmaya devam ediyorsunuz. Bu ülke asıl sizlerin ezilenlerin emekçilerin ülkesi. Siz üretiyorsunuz, siz çalışıyorsunuz, siz bu ülkeyi kalkındırıyorsunuz. Ama sıra Çankaya’ya gelince Çankaya sizin olamaz diyorlar. İşte bu anlayışa isyan etmek için aday olduk. Cumhurbaşkanlığı artık zenginlerin işi değil diyeceğiz.”
Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmediği takdirde de Başbakanlık görevinin devam edeceğini hatırlatan Demirtaş, AK Partililere seslenerek kendisine oy verilmesi çağrısında bulundu. Demirtaş, “Bizler bu gidişatı değiştirmek için cumhurbaşkanı seçerken partizanca düşünmekten çok vicdanımızla düşüneceğiz. Recep Tayyip Erdoğan seçilemese de başbakan olarak görev yapmaya devam edecek ama bizim gibi biri cumhurbaşkanı olduğunda onun yanlışlarını da denetleme şansı olacak. AK Partililer işte bu noktaya dikkat etsinler. AK Partililer eğer genel başkanlarını seviyorlarsa benim gibi bir insan hakları avukatını onun başına koysunlar ki yanlış yapmasına halka zulüm yapmasına izin vermeyelim” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın Şanlıurfa’ya geçerek Topçu Meydanı’nda da miting yapacağı bildirildi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<