banner359

"Demokrasi kim siz kim ?"

Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Şah Fırat” operasyonuna ilişkin, “Süleyman Şah operasyonu milli bir operasyondur. Eset’in avukatı gibi konuşuyorlar. Milli şuurdan yoksun bir muhalefet anlayışı...

24 Şubat 2015 Salı 21:29
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, “Şah Fırat” operasyonuna ilişkin, “Süleyman Şah operasyonu milli bir operasyondur. Eset’in avukatı gibi konuşuyorlar. Milli şuurdan yoksun bir muhalefet anlayışı var” dedi.
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Altındağ İlçe Danışma Toplantısı’na katıldı. Akdoğan, yaptığı konuşmada, “Süleyman Şah operasyonu milli bir operasyondur, askeri harekattır. Bunlar destek olmadılar. Eset’in avukatı gibi konuşuyorlar. Milli şuurdan yoksun bir muhalefet anlayışı var. Diyorlar ki, ‘Niçin boşalttınız?’ Musul Konsolosluğu’nu niye zamanında tahliye etmediniz diyenler şimdi niye boşalttınız diyorlar. Suriye’den gelebilecek tehditlere karşı asker gönderme tezkeresine karşı çıkanlar ‘Niye boşalttınız? İhtiyaç olursa müdahale ederdiniz’ diyorlar. İnsanda biraz ar damarı olur. Biraz utanma olur. Ne dediği belli olmayan bir siyaset anlayışıdır bu. Orası vatan toprağıdır. Şu anda değiştirilen yerde vatan toprağıdır. Bu türbe üçüncü defa yer değiştiriyor. Bayrağımız oraya anında dikilmiştir. Bir saniye indirilmemiştir. Vatan toprağı artık orası. Hakkari de vatan toprağı gidiyor musunuz? Gidip siyaset yapabiliyor musunuz? Bayrağınızı sallayabiliyor musunuz? Şırnak vatan toprağında, Hakkari vatan toprağında siyaset yapan biziz. Orada mücadele eden biziz. Bu yüzden kimsenin AK Parti’ye milliyetçilik dersi vermesine hacet yok. Türkiye’nin en milliyetçi partisi de AK Parti’dir” diye konuştu.

“HDP, CHP, MHP NASIL MECLİSİ EYLEM ALANINA ÇEVİRDİLER”
Muhalefet partilerinin iç güvenlik paketi görüşmeleri sırasında meclisteki davranışlarını eleştiren Akdoğan, “HDP, CHP, MHP nasıl meclisi eylem alanına çevirdiler. Nasıl kol kola hareket ediyorlar. Nasıl statüko cephesi kurdular. Açık söylüyorum; bu cephenin arkasında yine vesayet odakları var, paralel yapı var. Onlar çalıyor bunlar oynuyor. Çünkü biliyorlar ki, bu reform paketi yasalaştığında Türkiye’de darbeler dönemi tarihe karışacak, vesayet özlemleri suya düşecek. İster derin devlet yapılanmaları ister paralel devlet yapılanmaları ister KCK türü yapılanmalar, onların hiçbirine eyvallah etmeyiz. Bu paketi özgürlüklere karşı bir düzenleme gibi takdim ediyorlar. Hükümetin farklı görüşlere tahammül edemediğini söylüyorlar. Evet Türkiye’de bir tahammül edememe, sindirememe, hazımsızlık sorunu var. Ama bu hükümetin değil, bu seçkinlerin tahammülsüzlüğüdür. Elitlerin, jakobenlerin, kendisini beyaz, asil, ayrıcalıklı görenlerin tahammülsüzlüğüdür” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ KİM SİZ KİM?”
Akdoğan sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün bir İngiliz gazetesinde ‘Erdoğan otoriterleşiyor, Türkiye polis devleti oluyor’ diye bir yazı çıkmış. Hadi oradan diyorum. Demokrasi kim siz kim? Sizin demokrasi makyajınız çoktan döküldü. Sizin, Batı’nın liderleri çıkıp darbeye darbe diyemediler. Demokrasinin yanında, millet iradesinin yanında saf tutamadılar. Bu bölgede demokrasiyi hakim kılmaya çalışan biziz. Çok açık söyleyeyim, jandarmanın içişlerine bağlanması tarihi bir sivilleşme adımıdır. Emniyetin yapısal dönüşüme uğratılması, tarihi bir reform hareketidir. Kamu düzeninini güçlendirecek güvenlik tedbirlerinin geliştirilmesi büyük oyunları bozacak bir adımdır. Vesayetçilikte, darbecilikte, paralelcilikte bu ülkede bitecek. Sadece milletin iradesi hakim olacak. Çözüm sürecini nihayete erdirmekte kararlıyız. Hükümetin iradesi, kararlılığı tamdır. Ama biz bu kararlılığı, iradeyi herkesten görmek istiyoruz. Bu mesele seçim hesaplarına kurban edilecek bir mesele değildir. Biz bu meseleyi seçim hesaplarıyla, ucuz hesaplarla ele almıyoruz. Bülent Bey’in dediği gibi top HDP’nin sahasında. HDP top çeviriyor 4 Şubat’tan beri. Kandil’de topu patlatmaya çalışıyor. Hükümet durduğu yerde kararlı bir şekilde durmaya devam ediyor.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<