"Devlet Bahçeli Partisi gibi gösterme gayreti ıkınmadır”

MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, "MHP’yi DBP yani Devlet Bahçeli Partisi gibi gösterme gayreti suni ve ıkınmadır” dedi.MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, bazı gazeteler ve bir haber sitesinde MHP hakkında yer...

24 Haziran 2015 Çarşamba 14:39
MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, "MHP’yi DBP yani Devlet Bahçeli Partisi gibi gösterme gayreti suni ve ıkınmadır” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, bazı gazeteler ve bir haber sitesinde MHP hakkında yer alan değerlendirmelere ilişkin yazılı açıklama yaptı. MHP’nin 7 Haziran seçimleri sonrasında kilit parti konumunda olmasının bazı çevrelerde rahatsızlığa yol açtığını belirten Yalçın, “Malum çevreler, özellikle HDP destekli CHP-MHP koalisyonu seçeneğine MHP’den olumsuz cevap verilmesinden sonra önceleri partimize yönelik yumuşak gibi görünen ikiyüzlü tutumlarını değiştirerek husumetlerini açığa vurmaya başlamışlardır. Bunun emareleri, bir kısım basının değişen tutumunda görülmektedir” ifadelerini kullandı.
Bir internet sitesinde yer alan MHP aleyhindeki değerlendirmede doğrudan Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin hedef alındığını kaydeden Yalçın, Bahçeli’nin 7 Haziran seçimlerindeki başarısının “yanıltıcı ve uydurma” olduğunun iddia edildiğini ve bu iddiasının da MHP’nin 1999’da yüzde 17,9 oyla 129 milletvekili, 2015’teyse yüzde 16,2 oyla 80 milletvekili çıkarmasına dayandırıldığını bildirdi. Yalçın, şunları kaydetti:
“MHP’nin yüzde 17,9 oyla 129 milletvekili çıkarırken, 16,2 oyla 80 milletvekili çıkarabilmesinin sebebi MHP’nin başarısızlığı değil, öncelikle d’Hondt sisteminin azizliğidir. MHP birçok ilde aldığı oyları mevcut seçim sistemi yüzünden kaybetmiş, AKP’ye kaptırmıştır. D’Hondt sistemi, çoğunluk partisine gereğinden fazla milletvekili vermektedir. Bu sistem, yerel bazda da HDP’ye gereğinden fazla milletvekili kazandırmış, diğer partilerin oyları çöpe gitmiştir.”
2011 seçimlerinin sonuçlarına ilişkin ise Yalçın, “1999 seçimleriyle 2015 seçimlerini bilerek kıyaslamakta, kamuoyu algısıyla oynayarak MHP oylarında düşüş varmış gibi göstermektedir. Oysa 2011 seçimlerinde MHP yüzde 13 oy alabilmişken, 2015’te bunu 16,2’ye çıkarmıştır. Bunu başarısızlık saymak için kötü niyetli, maksatlı veya ebleh olmak gerekir. Bu bir doğru orantı değil, Erdoğan ve AKP’nin tutumundan kaynaklanan ters orantıdır. HDP oylarındaki yükselişin sebebi MHP değil, başta Erdoğan olmak üzere AKP politikalarında ve sözde çözüm sürecinde aranmalıdır. PKK’nın siyasi kanadının önünü açan AKP, 7 Haziran seçimlerinde bütün çabasına rağmen Kürt kökenli muhafazakar ve dindar seçmenlerin oylarını HDP’ye kaptırmıştır. Bunun yanında yine Erdoğan’ın azdırdığı aşırı sol örgütler varlarını yoklarını AKP karşıtlığına sarf edip, HDP’ye yoğun destek vermişlerdir. HDP bile beklediğinden çok fazla oy almıştır” dedi.
“MHP’yi DBP yani Devlet Bahçeli Partisi gibi gösterme gayreti de suni ve ıkınmadır” diyen Yalçın, “Amacı da böylece MHP liderini tek hedef hâline getirerek partimizin yıpranmasını sağlamaktır. MHP Lideri Bahçeli düzenli aralıklarla Parti Divanı’nı ve MYK’yı toplamaktadır. MHP’nin politikalarıyla ilgili kararlar da Sayın Bahçeli’nin mutlak iradesi ve tek seçiciliğiyle değil, bizzat kendisinin istişare ve meşverete önem veren demokratik tutumu sayesinde partimizin kurullarında belirlenmektedir. Yani parti içi demokrasinin işlediği partilerin başında MHP gelmektedir” ifadelerini kullandı.

“BU AHLAK ANLAYIŞI BİZE GÖRE DEĞİLDİR”
Gazetelerde yer alan haberlere ilişkin Yalçın, şunları kaydetti:
“MHP, AKP ile anlaşacak nasılsa’ diye peşin hükmünü ortaya koyarak eski yaveleri tekrarlamıştır. Onlar PKK’nın siyasal kanadıyla hükümet kurulmasını normal karşılayacak kadar geniş karınlı olabilir ama MHP’ninki işkembe değil, midedir. Bebek katilleriyle ortaklık ederek AKP’nin pisliklerinin temizleneceğini düşünmek için aptal olmak gerekir. Bu ahlak anlayışı bize göre değildir. Bir kısım medyanın işte bu akılsız ve edepsiz tutumu yüzündendir ki Türkiye’de yandaş medya alıp başını gitmiştir. Türkiye’de sol basının tutumu sayesinde bölücüler demokrasinin beşiğine yatıp bebekler gibi beslenmişler ve palazlanmışlardır. HDP zakkumunun dibine su veren anlayış hala CHP’de yaşamaktadır.”
Meclis Başkanlığı seçimleri için MHP’den bir adayın ismi gündeme gelir gelmez Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından ceza kesildiği iddiasının ise hilaf-ı hakikat olduğunu kaydeden Yalçın, “MHP’de Meclis Başkanı adayı olarak kimi isimlerin basında dillendirilmesi normaldir. Ama bunun kararı elbette partiye aittir. MHP’yi en çok rahatsız eden şey, partimizin sürekli belli adlar üzerinden yıpratılmaya çalışılması veya isim verilerek adaylık veya tercih dayatılmaya çalışılmasıdır. Meclis Başkanlığı gibi ciddi ve önemli bir tercihte Genel Başkanın ve Başkanlık Divanı’nın kararı netleşmeden ve henüz herhangi bir isim üzerinde mutabakata varılıp aday belirlenmeden birtakım isimler medya üzerinden dillendirilerek MHP üzerinde kamuoyu baskısı oluşturulmaya çalışılması doğru olmamıştır. Sayın Genel Başkanımızın tepkisi bu çerçevede değerlendirilmelidir” ifadelerini kullandı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<