En çok Hangi Partinin Vekili Darp Edildi ?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Meclisin 3 yıllık aritmetiğine bakın, 3 yıl içerisinde en çok darp edilenler Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleridir" dedi.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 10...

05 Ağustos 2014 Salı 17:27
En çok Hangi Partinin Vekili Darp Edildi ?
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Meclisin 3 yıllık aritmetiğine bakın, 3 yıl içerisinde en çok darp edilenler Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleridir" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Zonguldak’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. İlk önce CHP Zonguldak İl Başkanlığına ziyarette bulunan ve burada açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, son üç yıl içinde en çok CHP’li vekillerin darp edildiğini söyledi. Hukuksuzluğa karşı olduklarını ifade eden Akkaya, “İşte meclisin 3 yıllık aritmetiğine bakın, 3 yıl içerisinde en çok darp edilenler Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleridir. İşte bir tanesi de yanımızda buradadır. Niçin çıkıp doğruları söylediği için. Biz yapılan operasyonların niye operasyon yapıyorsunuz demiyoruz. Biz hukuksuzluğa karşıyız. Biz cezaevi komisyon raporlarımıza baktığınız zaman parti olarak dünya görüşü olarak karşı olduğumuz birçok insan cezaevinde haksız şekilde davranıldığı zaman biz onlara tepki gösteriyoruz. Çünkü ne diyoruz, bizim kıblemiz insandır diyoruz. Burada bir hukuk yoluyla insanlar ancak yargılanabilir diyoruz ve hukukun da adaletli olması gerektiğini söylüyoruz. Yani bizim buradaki çeteyi destekliyoruz diye bir anlayışımız yok. Biz hukuksuzluğa karşıyız. Kim olursa olsun adam suç işlemişse hukuk önünde herkesle eşit şekilde muamele görmelidir. Ayrımcı olmamalıdır. Benim kardeşim de olsa, benim düşmanımda olsa eğer o bir suç işlemişse, tutuklanmışsa bunun kuralları olmalıdır. Biz o zamanda diyorduk, sabahın üçünde dördünde insanların evine baskın yaparak, bu şekilde insanlık dışı bir davranış gösterilmesine karşı olduğumuzu söylüyorduk. Şimdi de bunu yapanlar aynı o zaman bizim savunduğumuz değerlere karşı bunları yapan insanlardı. Diyoruz ki şimdi sıra onlara geldi ama eğer bir suçları varsa gene hukuk içinde olsun diyoruz, adalet bir biçimde olsun diyoruz. Yoksa onların yanında durduğumuzu göstermez" dedi.

"SON 1 YIL DİNLENDİM"
Son 1 yıldır dinlendiğini kaydeden Akkaya, Ergenekoncularla aynı kefeye konulmasını içine sindiremediğini söyledi. Akkaya, "Gazetelerde çıktı. 1 yıldır beni dinlemişler ve ağrıma giden bir şey var. Hakim soruyor, niye dinledin bu tutuklanan polislere Yakup Akkaya CHP Genel Başkan Yardımcısını, Ergenekon terör örgütüyle acaba bir ilişkisi var mı diye ve en çok da ağrıma giden de bu. Beni Veli Küçük’le aynı safhaya koymaya ben lanetliyorum. Beni bir başka şeyle yap ona alınmam ama beni Veli Küçük’le, faili meçhul cinayetlerle ile ilgili ne olduğu belli olmayan birtakım kişilerle aynı safhaya konulmayı da biz içimize sindiremiyoruz” dedi.
Akkaya, partinin ardından Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret ederek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<