banner359

Erdoğan O üç şartı Yineledi

Suriye ve Irak’ta çatışmanın durmasının her türlü hesabın üstünde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için gerekli ön şartı da açıkladı: "Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge, ‘eğit-donat’ halledilmedikçe ne Irak’ta...

29 Kasım 2014 Cumartesi 21:34
Erdoğan O üç şartı Yineledi
Suriye ve Irak’ta çatışmanın durmasının her türlü hesabın üstünde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun için gerekli ön şartı da açıkladı: "Uçuşa yasak bölge, güvenli bölge, ‘eğit-donat’ halledilmedikçe ne Irak’ta ne de Suriye’de netice alınır."
Türk-İngiliz Tatlı Dil Forumu Yemeğinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esed rejimini, Suriye’deki drama sessiz kalan Batı dünyasını eleştirdi ve sorunun çözümü için gerekli reçeteyi açıkladı. Erdoğan, "Bu insan (Beşar Esed) için ’Bu giderse yerine kim gelir?’ sorusu sorulabilir mi ya, böyle bir şey olabilir mi? Bir an önce ondan kurtulmak ve onun yerine de halkın samimi oylarıyla seçilmiş demokratik yollardan birisinin gelmesi şart. Bir defa açık ve net; uçuşa yasak bölge ilan edilmedikçe, güvenli bölge ilan edilmedikçe, eğit-donat halledilmedikçe ne Irak’ta, ne Suriye’de netice alamayız. Onun için de Irak’ı ayrı, Suriye’yi ayrı düşünemeyiz. Her ikisini birlikte düşünmemiz gerekir ki bu terör örgütleriyle de mücadeleyi başarılı sürdürelim. Suriye’de de Esed rejiminin hallini birlikte halledelim" diye konuştu.

AB ÜYELİĞİ
Türkiye’nin Avrupa Birliğine tam üyeliği stratejik bir hedef olarak gördüğünü anlatan Cumhurbaşkanı, “Yaklaşık 50 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz" dedi. Türkiye’nin üyeliğinin Avrupa Birliği’nin çıkarına olduğunu anlatan Erdoğan, "Türkiye’nin AB üyeliği, ülkemize katkılarının yanında Avrupa’nın da ihtiyacı olan dinamizmi, kültürel çoğulculuğu ve hoşgörü iklimini yeşertecektir" ifadelerini kaydetti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<