banner359

Erdoğan Sonrasıyla Ilgili Net Konuştu

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ak Partiye karşı farklı duygu besleyenleri bu kadro hep üzdü. Sevinçleri yine kursaklarında kalacak. Parti yoluna güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin yönetim...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 14:12
Erdoğan Sonrasıyla Ilgili Net Konuştu
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Ak Partiye karşı farklı duygu besleyenleri bu kadro hep üzdü. Sevinçleri yine kursaklarında kalacak. Parti yoluna güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partinin yönetim organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nu (MKYK) toplayacak. MKYK toplasına katılmak üzere Ak Parti Genel Merkezine gelen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimini değerlendiren Bozdağ, şunları aktardı:
“Seçim sonuçları hayırlı olsun. Milletimiz sandıkta kararını vermiştir. Seçim Kurulu da sonuçları gayrı resmi olarak ilan edecek. Sayın başbakanımız genel başkanımız Türk tarihinde ilk defa milletimizin doğrudan seçtiği cumhurbaşkanı olmuştur. Yapacağı iş ve kararlarda milletimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar ortaya çıksın.”

“VATANDAŞIN İRADESİ KARŞISINDA ÇATININ TUTMADIĞINI GÖRDÜK”
Siyaset bakımından çatının yıkıldığını gördüklerini ifade eden Bozdağ, şunları söyledi:
“Vatandaşın iradesi karşısında çatının tutmadığını gördük. Esas çatının zirvede değil, Ankara’da değil, milletin arasında olması gerektiğini bu seçim sonuçları göstermiştir. Partilerin bir araya gelmesinin anlam ifade etmediği de ortaya çıkmıştır. Esas olan milletin bir araya gelmesidir. Ankara’da Genel Merkezler bir araya geldi sonuç ortada. Sandıkta ise, milletin iradesi bir araya geldi.”
Adalet Bakanı Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Ana muhalefet partisi ve diğer partiler umarım bu seçim sonucundan sonra da vatandaşı suçlamazlar. Seçime katılıma dikkat etmek lazım. Sandığa gitmeyenlerin Ak Partiye gönül veren seçmenler bakımından seçmen sayısı daha yüksek olduğunu düşünüyorum. İş nedeniyle memleketlerinden oy kullanacağı yerden ayrı olan pek çok insan var. Bir değerlendirme yapılırken hangi ilden katılım ne kadar oraya iyi bakarlarsa sandığa katılımın daha yüksek olması halinde Sayın Cumhurbaşkanımızın çok oy alacağı aşikar gözüküyor.”
Ekmeleddin İhsanoğlu, başarılı veya başarısız diye değerlendirmeye tabi tutulmaması gerektiğini ifade eden Bozdağ, şunlara değindi:
“Verilen oylar Ekmeleddin İhsanoğlu’nun şansına yönelik oylar değil, MHP, CHP Genel Başkanlarının iradesi doğrultusunda verilmiş oylardır. Bu açıdan bu sonuç, MHP’nin, CHP’nin ve onlara destek olan ekiplerin başarısı ve başarısızlığı olarak değerlendirilmesi daha doğru olur. Türkiye’de demokrasinin kökleşmesi için daha çok almamız gerektiğini de bu seçim sonucu gösteriyor. CHP gibi Cumhuriyetle yaşıtız. MHP gibi köklü partiyiz diyen parti Genel Merkezleri, milletin tanımadığı, kendilerinin ve seçmelerinin adları telaffuz etmekte zorlandığı bir aday üzerinde oy verme işlemi yapıldı. Siyasetin içerisinde olsa, toplumsal meselelerin çözümünde öncü olsa, pek çok konuda bildiği birisi olsa, o zaman oyların analizini daha sağlıklı yaparız. CHP ve MHP’ye oy veren bir kısım seçmen, parti iradeleri doğrultusunda hareket ettiğini gösteriyor. Cumhurbaşkanı adayının şahsı üzerinde bir değerlendirme yapılmadığını gösteriyor. Adayı tanımıyorlar tanımadıkları kişi ile ilgili sağlıklı bir değerlendirme yapmaları da söz konusu değil.”

“SEVİNÇLERİ YİNE KURSAKLARINDA KALACAK”
MKYK toplantısı hakkında ise Bozdağ, sevinçlerinin kursaklarında kalacağını ifade etti. Bozdağ, “MKYK toplantısını henüz yapmadık. Toplantıda, elbette bundan sonraki süreçte partinin takip edeceği yol müzakere edilecektir. Müzareke sonucunda bir karar çıkacaktır. Müzakereden önce şöyle böyle karar olacak demeyi doğru görmüyorum. Ak Parti dün değerlendirmesini yaptı. Bugünde değerlendirmesini yapıyor. Buna göre bir karar alınacaktır. AK Parti’de herhangi bir sıkıntı olmaz. Süreç sağlıklı bir şekilde yürür. Ak Parti içerisinde sıkıntı bekleyenler bir kez daha üzülecekler. Bizim de üzmekte üstümüze yoktur. Ak Partiye karşı farklı duygu besleyenleri bu kadro hep üzdü. Sevinçleri yine kursaklarında kalacak. Parti yoluna güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir” diye konuştu.
(iha)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<