banner359

Erdoğan: "sorun Bakalım..."

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sorun bakalım bugüne kadar dillerinden Türk kelimesini, milliyetçilik kelimesini düşürmeyenler tarihimize sahip çıkmak için, ecdadın hatırasını canlı tutmak için, kardeşlerimizle...

06 Ağustos 2014 Çarşamba 15:34
Erdoğan:
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Sorun bakalım bugüne kadar dillerinden Türk kelimesini, milliyetçilik kelimesini düşürmeyenler tarihimize sahip çıkmak için, ecdadın hatırasını canlı tutmak için, kardeşlerimizle gönül köprüsü kurmak için ne yapmışlar” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen ’Türk Dünyası Cumhurbaşkanını Seçiyor’ programına katıldı. Programda konuşan Başbakan Erdoğan, Adana’da durdurulan yardım TIR’ları ile ilgili sert ifadelerle paralel yapıya yüklendi. Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine MİT aracılığı ile yardım ulaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, Adana’da paralel yapının zihniyetini taşıyan bir savcının, emniyet içindeki bazı polisler ve bazı jandarmalarla birlikte TIR’ların önünü kestiklerini anımsattı. TIR’ların durdurulması ile birlikte MİT’in elemanlarını tartakladıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Kanunsuz şekilde TIR’lara çıkıp fotoğraf çektiriyorlar. Bunu yapmaları aslında suç ama yasal olmayan bir uygulamayı yapıyorlar. Buradan nereye gidiyordu insani yardımlar, Bayır-Bucak Türkmenlerine gidiyordu” dedi.

“BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU’NUN SESİ ÇIKTI MI?”
Başbakan Erdoğan, TIR’ların önünü kesenlerin ortada olduğunu ve televizyonların bunları verdiğini belirterek, “Peki; Bahçeli’nin sesi çıktı mı? Genel Müdür Kılıçdaroğlu’nun sesi çıktı mı?” diye sordu. Dünyaya bunu ‘Türkiye’nin teröre destek oluyor’ diye yaygara yaptıklarını sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu gibi siyasetçiler sayesinde bunu yaptıklarını ifade etti.

“BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU PENSİLVANYA’NIN UŞAĞI OLDULAR”
Bahçeli ve Kılıçdaroğlu’nun Pensilvanya ihanet şebekesinin uşakları olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Peki CHP ve MHP bu ihanet karşısında ne yapıyor. Susuyor, seyrediyor. Hatta bu Pensilvanya ihanet şebekesine destek olmaya devam ediyor. Hani siz Türkmenlerin yanındaydınız? Hani Türkmenler sizin kardeşinizdi? Dil başka söylüyor ama el başka işler çeviriyor. Bunun da hesabını soruyoruz. Büyük Türkiye’nin düşmanı, ihanet şebekelerinin inlerine girdik ve giriyoruz. Muhalefetin sorumsuz tavrına rağmen Türkmen ve tüm kardeşlerimiz için yardımlarımızı desteklerimizi, girişimlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Biz bu yardımlarımızı yaparken ne Bahçeli’den ne Kılıçdaroğlu’ndan feyiz alarak yapmıyoruz. Biz tarihimizden feyiz alarak yapıyoruz.”

“TİKA’YI YENİDEN İNŞA ETTİ”
Göreve geldiklerinde TİKA’yı yeniden inşa ettiklerini belirten Başbakan Erdoğan, hem faaliyet bölgesi olarak hem de faaliyet çeşidi olarak TİKA’yı tüm soydaşları kucaklayan dev bir çatı haline dönüştürdüklerinin altını çizdi.
Kırım Tatarları’na okul yapan kendilerini olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, camileri, konutları, tarihi eserleri restore eden kendileri olduklarını söyledi. “Sen neredeydin Bahçeli” diye soran Başbakan Erdoğan, “3.5 yıl Başbakan Yardımcılığı yaptın bir kere uğradın mı sen acaba Kırım Tatarları’nın yanına? Onlara yardım elini acaba Türkiye’nin uzattın mı? Yardım eli uzatacak mecalin yoktu ki ya… Batmıştın, bitmiştin, Türkiye’yi de batırmıştınız ya… Ama biz bunları yaptık ve hala devam ediyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, AFAD, Türk Kızılayı’na önemli görevleri verdiklerinin altını çizdi. STK’ları bu alana yönlendirdiklerini ve çalışmalarını desteklediklerini kaydetti. Balkanlarda ecdattan kalan eserleri ihya eden ve restore eden kendileri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Balkanlarda restore eden yerlerin isimlerini tek tek açıkladı.

“BAHÇELİ SEN KARAKURUM’UN ADRESİNİ BİLİYORMUSUN?”
Tarihi olmayanın bugünü ve geleceği olmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Balkanlardan, Moğolistan’a, Karakurum’dan Göktürk Anıtları’na… Acaba Bahçeli sen Karakurum’un adresini biliyor musun? 42 kilometre yol filan yok bizzat gittim ve o 42 kilometre orada yolu yaptık. Göktürk anıtlarını ihya ettik orayı da yaptık. Daha sonra kendi milletvekili de açılışa gitti. Bunları yapanda biziz. Şimdi Moğolistan’da ikinci yeni anıtlarımızı bulduk onu da şuanda yollarını yapıyoruz. Bize kimse soydaşlarına sahip çıkmayan diyemez. Sahip çıktık ve çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİZ KAFATASI MİLLİYETÇİSİ DEĞİLİZ”
TİKA ve STK’lar aracılığı ile Balkanlar ve Türk ülkelerinde restore edilen yerlerden bahseden Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Sorun bakalım; bugüne kadar dillerinden Türk kelimesini, milliyetçilik kelimesini düşürmeyenler tarihimize sahip çıkmak için, ecdadın hatırasını canlı tutmak için, kardeşlerimizle gönül köprüsü kurmak için ne yapmışlar? İnanın sadece boş laf başka hiçbir şey yok. Biz kardeşlerimiz kafatası milliyetçisi değiliz. Biz vatının, vatandaşını sevmenin, ona hizmetkar olma gayreti içerisindeki milliyetçiyiz. Bizim değerlerimiz budur. Çünkü biz şunu biliyoruz; ‘halka hizmet, hakka hizmettir.’ Biz asla kavmiyetçilik, ırkçılık yapmayız, yapmıyoruz.”

“BİZ 21 YAŞINDA BİR ÇAĞI AÇIK BİR ÇAĞI AYDINLADAN FATİH’İN TORUNLARIYIZ”
Gençlere seslenen Başbakan Erdoğan, kendilerinin seçilme yaşını 25’e indirdiklerinde MHP’nin bir yetkilisinin sağına bir genç, soluna bir genç alarak ‘parlamentoyu bu gençlere mi teslim edeceğiz?’dediğini anımsattı. MHP’ye gönül verenlere seslenen Başbakan Erdoğan, “Size bu gözlerle bakan kişilerle beraber mi olacaksınız? Gençler; Avrupa Birliği üyesi ülkelerin onu aşkın ülkesinde seçilme yaşının 18’dir. Biz 21 yaşında bir çağı kapatıp, aydınlık çağı açan Fatih’in torunlayız. 21 yaşında… Biz hedef olarak bunu alacağız. Bizim ecdadımız nasıl 21 yaşında o vasfa, o kaliteye ulaşmışsa bizde o vasfa, o kaliteye gençleri yetiştirmenin gayreti içinde olacağız. Ama gençlere bu gözle bakanlardan bu ülkeye hayır gelmez. Onun için ben partime de söyledim dedim ki; ’25 indirdik. Şimdi bu 25’i de gelin 18’e indirelim.’ Gençler Sultan Alparslan Anadolu kapılarına bizlere açarken ordusunda bugün kardeşimiz olarak gördüğümüz her kesimden insan vardı” dedi.
Başbakan Erdoğan, 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda birlikteliğin devam edeceğini özellikle ifade etmek istediğini söyledi.
Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Türkmen dernekleri tarafından Başbakan Erdoğan’a çeşitli hediyeler verildi. Başbakan Erdoğan giydiği Türkmen kıyafetleri ile Türkmenlerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<