Eski İçişleri Bakanı Ala: “Bir Politik Çölleşme Yaşıyoruz”

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türk İslam dünyasının, 1,5 milyar insanın yaşadığı coğrafyada maalesef entelektüel bir kuraklık olduğunu belirterek, “Bir politik çölleşme yaşıyoruz. Şiddet diz boyu ve bütün bu coğrafyada kendi...

27 Ekim 2015 Salı 22:38
Eski İçişleri Bakanı Ala: “Bir Politik Çölleşme Yaşıyoruz”
Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türk İslam dünyasının, 1,5 milyar insanın yaşadığı coğrafyada maalesef entelektüel bir kuraklık olduğunu belirterek, “Bir politik çölleşme yaşıyoruz. Şiddet diz boyu ve bütün bu coğrafyada kendi sorunlarına kalıcı çözümler üretemiyor" dedi.
Gençlik Kulüpleri Federasyonu tarafından Görükle’de düzenlenen gençlerle buluşma programına katılan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, salondaki her bir gencin dünyayı yönetmeye talip olduğunu söyledi. Zamanında kendisinin böyle düşündüğünü ifade eden Ala, dünyadaki bütün haksızlıklara karşı durmayı kendisine onurlu bir görev olarak telaki ettiğinin altını çizdi. Suriye’de yaşanan savaşta ve vatanlarını terk eden insanlarda gelişmiş ülkelerin suçu olduğunu ifade eden Ala, “Yanı başımızda bir ülke yanıyor. Ama gelişmiş ülkelerin entelektüel fukaralığı, oradaki duruma zamanında müdahale edecek kadar derin değil. Şimdi ise ‘göç dalgası bizi nasıl vurmaz’ diye tartışıyorlar. Eğer sorumluluklarının gereğini yapmazlar, bu yangını yerinde söndürmek için vaziyet almazlarsa buranın dumanı onlara kadar gider. Hiç istemeyiz ama ateşi de gider. Globalleşen dünyada o kuzey zenginleşiyor ya, eğer zenginliğinin gereğini yapmazsa fakirliğin problemlerini göbeğinde hissedecektir. Dertler ve sıkıntılar orada kalsın, zenginlik burada yer bulsun anlayışını isteseler de gerçekleştiremezler” diye konuştu.
Türk İslam dünyası, 1,5 milyar insanın yaşadığı coğrafyada entelektüel bir kuraklık olduğunu ifade eden Ala, “Bir politik çölleşme yaşıyoruz. Şiddet diz boyu ve bütün bu coğrafyada kendi sorunlarına kalıcı çözümler üretemiyor. Ama çok şükür Türkiye’de yaşan sizler bu kadar büyük hadiseler olurken, kavgasız gürültüsüz problemlerinizi çözebilme imkanları elinde olan bir demokratik gelişmeyi sağlayabilecek imkana sahipsiniz” dedi.
Daha sonra basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda Ala, öğrencilerin sorularına yanıt verdi. Ala, buradaki programının ardından Çiftehavuzlar Mahallesi’ndeki nokta mitingine geçti. Halka bir araya gelen Ala, “Tarihi birlikte kurduk. Geleceği de birlikte yöneteceğiz. Sandıktan oy almadan, milletten oy almadan, bu ülkeyi yönetmeye kalkanlara karışı duruyoruz. Sizler sandıktan istikrarlı bir yönetim çıkarınca nasıl yönetileceğini onlarda çok iyi biliyorlar. Sandıktan istikrar çıkınca Türkiye hep ileriye gitmiştir. Bazı muhalefet partilerin yönetim kadroların hedefi ise bizim yolumuzu kesmektir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<