Eski Tbmm Başkanı’ndan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yorumu

TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, ”Bu anayasayı biz yapmadık. Bu anayasa bize ihtilal hediyesidir. Bu anayasa çerçevesinde yetkilerini kullanacak olan bir Cumhurbaşkanı, Türkiye’de diktatörlüğün değil daha...

28 Temmuz 2014 Pazartesi 19:05
Eski Tbmm Başkanı’ndan Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yorumu
TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, ”Bu anayasayı biz yapmadık. Bu anayasa bize ihtilal hediyesidir. Bu anayasa çerçevesinde yetkilerini kullanacak olan bir Cumhurbaşkanı, Türkiye’de diktatörlüğün değil daha çok demokratikleşmenin yolunu açar” dedi.
TBMM eski Başkanı AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Alaplı İlçe Teşkilatının düzenlendiği bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
10 Ağustos’ta Türk halkının ortaya koyacağı üstün iradenin, kendilerinin hedef koyduğu 2023, 2053 ve 2071’e daha da yaklaştıracak bir ivmeyi ve enerjiyi meydana getireceğine vurgu yapan Toptan, “10 Ağustos tarihinde idrak edeceğimiz bir Cumhurbaşkanlığı seçimi de apayrı bir önem taşımaktadır. Milletimizin bu konuda en doğru en iyi kararını vereceğine ve ilk turda başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyacağına inanıyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanın halk seçmesiyle Cumhurbaşkanının diktatör olacak ve başbakan Erdoğan’ın diktatörlük istediği şeklinde yapılan eleştirilerin doğru olmadığını belirten Toptan, şöyle konuştu: “Bir takım eleştiriler doğru değildir. Cumhurbaşkanın halk seçmesiyle Cumhurbaşkanının diktatör olacağına ve başbakan Erdoğan’ın diktatörlük istiyor eleştirileri doğru değildir. Bu anayasayı biz yapmadık. Bu anayasa bize ihtilal hediyesidir. Bu anayasayı değiştirmek içinde benim dönemimde başlayan gayretlerimiz maalesef karşılık bulmamıştır. Bu anayasa çerçevesinde yetkilerini kullanacak olan bir Cumhurbaşkanı, Türkiye’de diktatörlüğün değil daha çok demokratikleşmenin yolunu açar diyebilmekteyiz. Artık gelecek Meclis belki bu sistemi değiştirir, ya daha çok parlamenter sisteme yakın bir sistem getirebilir ya da başkanlık sistemine dönük bir tercih yapabilir. O gelecek meclislerin işidir. Ama şu andaki mevcut anayasa sistemi içerisinde zaten Cumhurbaşkanı, yürütmenin başı olarak görülmektedir. Sayın Başbakan Erdoğan da ’ben anayasadan kaynaklanan yetkilerimi kullanacağım’ diyor. ’Olmayan bir yetkiyi kullanacağım’ demiyor. O neden bütün arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın gönül huzuru içinde sandığa gidip, oyunu kullanması gerekmektedir”.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<