banner359

""filistin’de Bizim Kardeşlerimiz öldürülürken...""

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Erdoğan, “Filistin’de bizim kardeşlerimiz öldürülürken, onlara bomba yağarken, biz normalleşme sürecine olumlu bakamayız”...

11 Temmuz 2014 Cuma 17:55
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Erdoğan, “Filistin’de bizim kardeşlerimiz öldürülürken, onlara bomba yağarken, biz normalleşme sürecine olumlu bakamayız” dedi.
Başbakan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı için Vizyon Belgesi’ni Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle açıkladı. Törende konuşan Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına değindi. Erdoğan, “Kapılarımız mazlumlara her zaman açık olacaktır. Diyorlar ki Ortadoğu’da tarafız olmalıyız. Filistin davası bizim davamızdır. Çanakkale’de şehitleri bulunan Filistinlilere asla sırtımızı dönmeyecek, onları zulme teslim etmeyeceğiz. Strateji adına susan dünyaya rağmen biz Filistin’in onur davasını duyurmaya devam edeceğiz. İsrail uluslararası sularda bizim 3 gemimizi vurdu ve 10 vatandaşımız şehit oldu. Biz İsrail ile ilişkilerimizi maslahatgüzar seviyesine indirdik. En son Başkan Obama da devreye girdi. O zaman 3 şart ileri sürdüm. ‘Özür dileyecekler, tazminat ödeyecekler, Filistin’e olan ambargoyu kaldıracaklar’ dedim. Netenyahu Obama’nın yanında bizden özür diledi. Tazminatta da anlaşma noktasına geldik. Üçüncü nokta Filistin’e ambargo. Son dönemlerde aldığım haber, bu da imzada önümde, biz bunu beklerken, şimdi baktık ki Filistin’e bombalar yağıyor. Bu ne demektir. Aynen bundan önce Olmert döneminde de böyle oldu. Ben sizinle normalleşmeye yokum demektir. Orada Filistin’de bizim kardeşlerimiz öldürülürken, onlara bomba yağarken biz normalleşme sürecine olumlu bakamayız. Süratle İsrail’in ateşkesi sağlaması lazım. Diyor ki havan topu attılar. Kaç İsrailli öldü yok. Nasıl oluyor bu iş. Roket atıyorlar bir kişi ölmüyor. Sizin öldürdüğünüz Filistinli sayısı 100’e yaklaştı. Hayatları yalan üzerine kurulu. Zulme rıza zulümdür. Zalimlerin yanında yer alamayız. Şu anda dünya barışını arzuluyorsak Ortadoğu da bunu arzuluyor. İslam dünyasını paramparça ediyorlar. Mısır, Libya, Suriye, Irak öyle” diye konuştu.
Irak’ta da IŞİD’in 49 Türk vatandaşını kaçırdığını belirten Erdoğan, “Şu anda hala onlar da rehin olarak duruyor. Bunun size sağlayacağı bir fayda yok ey IŞİD. Bizim bu vatandaşlarımızı bırakmanız gerekir. Müslümansanız ne Müslüman’a, ne savunmasız bir insana bu şekilde zulüm doğru değildir. Bu vatandaşlarımızı bırakın. Bizim dış politikamız barış üzerine. Biz yeni şartlarla birlikte dünyada küresel tüm meselelere katkıda bulunmayı, bu barış anlayışı üzerine bina etmek istiyoruz. Bu vizyonumuzu adalet talep eden toplumlar tarafından destekleneceğinden hiç şüphem yok” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<