banner359

Gözaltına Alınan Polislerle Ilgili şok Iddia

Cumhurbaşkanı Adayı ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Selahattin Demirtaş, polislere yönelik gerçekleştirilen operasyona değinerek, ”Paralel yapı iddiasıyla tutuklanan polisler daha önceden Van Büyükşehir Belediye...

05 Ağustos 2014 Salı 16:20
Gözaltına Alınan Polislerle Ilgili şok Iddia
Cumhurbaşkanı Adayı ve Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı ve Selahattin Demirtaş, polislere yönelik gerçekleştirilen operasyona değinerek, ”Paralel yapı iddiasıyla tutuklanan polisler daha önceden Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanımız Bekir Kaya’yı gözaltına alan ekiptir” dedi.
HDP Eş Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş, seçim çalışmaları kapsamında kara yolu ile Ağrı’dan Van’a geldi. Demirtaş; kendisine eşlik eden DTK Eş Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, HDP Van Milletvekili Nazmi Gür ve Ağrı Belediyesi Eş Başkanı Sırrı Sakık ile birlikte ziyaret ettiği Van Büyükşehir Belediyesi’nin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimi vesilesiyle Van’da olduklarını ifade eden Demirtaş, yerel seçimlerden sonra Van Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etmeye fırsatı bulamadıklarını ve bu nedenle seçimlerden başarıyla çıkan Van Büyükşehir Belediyesi’ni ve DBP’nin kazandığı ilçe belediyelerini kutladığını söyledi. Demirtaş, ”Seçim döneminde kendi siyasi partisinin iradesini gösteren Van halkının mücadelesini ve başarısını kutluyorum. Büyük emeklerle değerlerle yaratılan bu mücadeleyi eminim ki bütün seçilen, göreve gelen arkadaşlarımızda Van halkının hizmet beklentisini ve halkın verdiği desteğe karşılık bir değer beklentisini layıkıyla karşılayacaktır. Her yerde bize oy vermiş olsun olmasın hiçbir mahallede ayrım gözetmeksizin her yerde arkadaşlarımız en iyi hizmeti yapacaklardır. Bu güne kadar zaten şeffaf, demokratik, dürüst ve halkçı, cinsiyet özgürlükçü ve çevreci belediyecilik bizim partimiz aracılığıyla buralarda gelişti. Bundan sonrada bu ilkelerden sapmadan arkadaşlarımız çalışmalarda bulunacaklardır. Van’da büyükşehir belediyesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu vesileyle Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’ya görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

“BİZİM KAZANIMIMIZ TÜRKİYE’NİN KAZANIMIDIR”
PKK lideri Abdullah Öcalan tarafından çözüm sürecine yönelik dün yapılan açıklamaya ilişkin sorulan bir soru üzerine açıklama da bulunan Demirtaş, ”Çözüm sürecinin hızlı ilerlemesi ve bu konuda Türkiye kamuoyunun kalıcı barış beklentisinin gerçekleşmesi hepimizin boynunun borcudur. Hükümetin de oyalamaya, zamana yaymaya politikasına çokça tenezzül etmeden Türkiye toplumunun beklentilerini karşılaması lazımdır. Bu sadece Kürt halkının beklentisi değil. Türkiye’deki bütün ezilenlerin, emekçilerin, yoksulların ötekileştirilmiş bütün kesimlerin beklentisidir. Demokrasi beklentisi her aşamada ikinci bir bahara ertelenecek bir beklenti değil. Umut ediyorum ki artık daha fazla geciktirmeden Türkiye’nin tamamının beklentisi olan kalıcı barışa dair yasalar çıkarır. Bizim de umudumuz, beklentimiz budur. Cumhurbaşkanı seçimi sonuçları bu süreci etkileyecektir. Bizim kazanmamız Türkiye’nin kazanması anlamına gelir. Zaten kalıcı barış en hızlı şekilde en büyük ihtimalle bizim kazanmamız üzerinden gelişir. Diğer adayların kazanması da çözüm arayışını bozmamalıdır. Herkes Türkiye’nin barışına kardeşliğine katkı sunmalıdır. Diğer cumhurbaşkanı adaylarının da halkın beklentisine cevap vermesi gerekiyor” dedi.

“BEKİR KAYA’YI BU POLİSLER GÖZALTINA ALDI”
Paralel yapıya yönelik yapılan operasyona ilişkin konuşan Demirtaş, AK Parti’nin seçimler öncesi bu tür hamlelerle bir şekilde siyasi ranta, oya dönüştürmeye çalıştığını ve her seçim öncesi bu tür operasyonlar yaptığına dikkat çekti. Demirtaş, ”Ama tutuklanan, gözaltına alınan kişiler suç işlemiş mi? Suçları var mı yok mu? Bunlar adil bir yargılama ve soruşturmayla ortaya çıkar. Bugün gözaltına alınan birinci dalga ikinci dalgada alınan kişiler tamamıyla hükümetin emriyle içişlerinin emriyle çalıştığını bilmeyen yoktur. Bunlar suç işlemişse bizzat dönemin başbakanı, içişleri bakanı bence aynı soruşturmaya dahil edilmelidir. Gözaltına alınan kişilerin yaptığı işler işlemler zannediliyor mu ki gizli kapaklı derin paralel işlerdir hükümet bunlardan haberdar değil. Canlı örneği yanımızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Bekir Kaya bu ekipler tarafından gözaltına alındı. Bu ekipler tarafından yargıya baskı yapıldı ve tutuklandı. Dosyası bu ekipler tarafından hazırlandı” diye konuştu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<