banner359

Haşim Kılıç’tan boşalan üyelik için seçim yapıldı

Anayasa Mahkemesinde (AYM) Haşim Kılıç’tan boşalan üyelik için TBMM Genel Kurulunda seçim yapıldı. Rıdvan Güleç seçimin üçüncü turunda AYM üyesi seçildi. Sayıştay Genel Kurulunca isimleri daha önceden TBMM Başkanlığına bildirilen...

13 Mart 2015 Cuma 17:39
Haşim Kılıç’tan boşalan üyelik için seçim yapıldı
Anayasa Mahkemesinde (AYM) Haşim Kılıç’tan boşalan üyelik için TBMM Genel Kurulunda seçim yapıldı. Rıdvan Güleç seçimin üçüncü turunda AYM üyesi seçildi.
Sayıştay Genel Kurulunca isimleri daha önceden TBMM Başkanlığına bildirilen Rıdvan Güleç, Abdullah Şimşek ve Ahmet Zorlar arasından Haşim Kılıç’tan boşalan AYM üyeliği için Genel Kurulda seçim yapıldı. İlk turda 257 oy kullanılırken Rıdvan Güleç’e 229, Abdullah Şimşek’e 6 oy, Ahmet Zorlar’a 1 oy çıkarken, 6 oy boş, 15 oy ise geçersiz sayıldı. Buna göre ilk turda gerekli olan 2/3 oy çoğunluğuna ulaşılamadığı için 2. tur oylama yapıldı. 2. tur oylamada 260 oy kullanılırken, Rıdvan Güleç 248, Abdullah Şimşek 3, Ahmet Zorlar 2 oy aldı, 2 oy boş, 5 oy ise geçersiz sayıldı. İkinci turda üye tam sayısı salt çoğunluğuna ulaşılamadığı için üye seçimi üçüncü tura kaldı. Üçüncü turda yapılan oylamada 264 oy kullanılırken, Rıdvan Güleç 253, Abdullah Şimşek 3, Ahmet Zorlar 0 oy alırken, 2 oy boş, 6 oy geçersiz sayıldı. Yapılan oylamaya göre Haşim Kılıç’tan boşalan AYM üyeliğine Rıdvan Güleç seçilmiş oldu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<