banner359

Hdp çekildi !

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nun siyasi bir komisyona dönüştüğünü belirterek, parti olarak komisyondan çekildiklerini açıkladı. Parlamentoda HDP Batman Milletvekili ve Yolsuzlukları Araştırma...

27 Kasım 2014 Perşembe 16:16
Hdp çekildi !
HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nun siyasi bir komisyona dönüştüğünü belirterek, parti olarak komisyondan çekildiklerini açıkladı.
Parlamentoda HDP Batman Milletvekili ve Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu Üyesi Bengi Yıldız ile birlikte düzenlediği basın toplantısında 4 eski bakanla ilgili yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere kurulan TBMM Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’ndan çıkacak sonucun bir aklamaya dönük olacağını öne süren HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, parti olarak Komisyondan çekildiklerini söyledi. Parti olarak Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu’nun 3 aylık çalışma sürecini kendi aralarında değerlendirdiklerini ve bir karara vardıklarını ifade eden Buldan, “Soruşturma Komisyonu’nun bugüne kadar sağlıklı bir zeminde ilerlemediğine tanığız. Muhalefetin tüm çabalarına rağmen Soruşturma Komisyonu bir yargılama mekanizması olmaktan giderek uzaklaşmaktadır. Muhalefet bu Komisyonda etkisizleştirilmeye, birçok husus muhalefetten kaçırılmaya çalışılmaktadır. İlgili bakanların dinlenmesi bile oldubittiye getirilerek gerçek bir sorgulama sürecinin işletilmesi engellenmektedir. Geldiğimiz aşama itibari ile bu Komisyonun siyasi bir komisyona dönüştüğü ve buradan çıkacak sonucun bir aklamaya dönüşeceği apaçık ortadadır. Komisyon Başkanı tarafından dün aldırılan yayığın yasağı kararı da bu sürecin şeffaf yürütülemeyeceğinin somut örneği olmuştur. Yüklendiğimiz sorumluluğun gereği olarak bu Komisyonda kalmaya devam etmenin koşulları artık ortadan kalkmıştır. Bu aklama sürecinin yanında yer almamak için bugün itibariyle Komisyondan çekildiğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz” dedi.
Komisyonda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Bengi Yıldız ise, Komisyona gelen dosyaların kendilerine verilmediğini kaydederek, alt komisyonun aldığı ifadelerin komisyon üyelerine verilmesinden sonra basına servis edildiğini kaydetti. Yıldız, “Bakanlar dinlenecek, hangi gün ve saatte dinlenecek bize 1 gün önceden haber veriliyor. Ben dün Meclis’e geldiğimde yayın yasağı konulduğunu Komisyon üyesi olarak öğrendim. Bu da Komisyonda nasıl bir yönetim olduğunu gösteren bir olgudur. Komisyon adına bilgi alınıyor ama Komisyonun muhalefet üyelerinin bilgisi yok. Partimizde, bende o yayın yasağını tanımıyoruz” diye konuştu.

“ADAYA GİTMEDEN ÖNCE KANDİL İLE BİR GÖRÜŞME YAPILMASININ ÖNEMLİ OLACAĞINI DÜŞÜNDÜK”
Beşir Atalay ile yapılacak görüşmenin neden ertelendiğinin sorulması üzerine “Sayın Baluken Kandil’e görüşme yapmak üzere gitti. Bizde Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Ankara’da kalıp Çözüm Kurulu’nda yer alan birkaç isimle görüşme yapmayı planladık ve bunun başında Beşir Atalay vardı. Elimizde olmayan sebeplerle Sayın Sırrı Süreyya Önder’in başka programı nedeniyle İstanbul’a gitmek zorunda kaldı. Bende bu görüşmeyi tek başıma yapmayı uygun bulmadım. Bu görüşmeyi iptal etmedik, erteledik. Muhtemelen hafta sonu İmralı’da Öcalan ile yapacağım görüşme sonrasında Çözüm Kurulu yetkilileri ile bir araya gelmeyi planlıyoruz” diyen Pervin Buldan, Kandil’de yapılan ziyaretin sebebinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:
“Uzun bir süredir Kandil’e bir ziyaret gerçekleştirmemiştik ve 1 ayı aşkın süredir Öcalan ile görüşemiyoruz. Hafta sonu yapacağımız ziyaret öncesi Kandil ile bir değerlendirme yapmanın uygun olduğunu düşündük. Her zaman heyet olarak gidiyoruz ama bu sefer Sayın Baluken tek başına gitti. Bunun sebebi de yoğunluğumuzdan kaynaklı. Adaya gitmeden önce Kandil ile bir görüşme yapılmasının önemli olacağını düşündüğümüz için böyle bir ziyaret gerçekleşiyor. İmralı’ya genişletilmiş bir heyet olarak gideceğiz, fakat kimlerin geleceğine dair henüz net bir bilgi yok elimizde. Sanırım isimleri yarın öğreneceğiz. Biz daha önceden başvuruyu yapmıştık Adalet Bakanlığı’na. Bizim dışımızda Hatip Dicle ve Ceylan Bağrıyanık’ın isimlerini bildirmiştik.”
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<